reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

paula dzięki za info - zakupię i będę smarować :tak:
a hulajnoga extra! :-) kinia na razie podkrada dzieciom na dworze ;-)
dota
miłego spacerku

teściowa mi małą wzięła, ooo jak fajowo, mogę w ciszy i spokoju sobie posprzątać :-)

reklama
Katka dzieki!;-) ale masz dobrze z tesciową:tak:

my dopiero sie szykujemy na dwór...mały kończy obiadek...ale ładnie sie zrobiło...słoneczko swieci....tralalaaaaaaaaa;-)

ej laseczki gdzie jestescie???Anetka, Madzia, Asia, Viki, Elcia, Kacha, Grzechotka ....??????;-) moze w łikend sie odezwiecie-troche wolnego bedziecie mialy....

dobra spadke robie....paaaaaaaaaaaaaa

Ostatnia edycja:
dziewczyny ......................aaaaaaaaaaaa:szok::szok::szok::szok::szok:
właśnie byłam u prezesa i rozmawiałam o mojej umowie no i będzie dobrze przedłuży mi umowę pogratulował przy okazji uff a tak się bałam mówi że jeszcze jest trochę czsu , le i tak wolałam pójść wcześniej
została mi jeszcze jedna osoba do powiedzenia - mój kierownik:baffled: jak jemu powiem to już wszyscy się dowiedzą bo będzie przeżywał co to będzie bo jeszcze jedna dziewczyna w czerwcu odchodzi bo wyjeżdża za granicę:sorry:
dziś mu oszczędzę tego stresu i jutro powiem:tak::tak::tak:

co za cudowny dzien dzisiaj !!!
tyle osob o mnie pamietalo !! nawet podkreslam nawet dota !!:-)
ale dziekuje wszystkim i napisze cos wiecej pozniej bo teraz jestem w pracy i musze tutaj poudawac ze jakies papiery przegladam hehe
tylko napisze bo pozniej zapomne pryzy moje tez nie jest takie do konca prywatne bo jest przy kosciele metodystow.

my już po zakupach
teraz śmigamy na obiadek-zupkę zrobiłam
barszczyk ukraiński
:-):-):-):-):-):-)

jutro jadę do stomatologa szczękowego :szok::szok::szok::szok:
ciekawe co będzie mi robił......:szok::szok::szok::szok:

Dota-dawaj fotkę Krzysia żołnierzyka :-D:tak:;-)
Aga-no to trzymam kciuki-pytam bo ja już w 12tyg.wiedziałam.
może ogól mężusia :-) i niech mały popatrzy jak tacie ścinasz włoski.i sam zechce???
u nas tak było...ja goliłam głowę J a potem mówię do Kuby czy też chce tak jak tata??? no i trzymam kciuki ze rozmowę z kierownikiem...i fajnie że Ci na ugodę poszli.:tak:
Weroniczko-to fajnie macie z tym przedszkolem :tak:-my jeszcze nic niewiemy...:-(
Paula-
to radość w domu-Julka chyba szczęśliwa.:-)

dobra spadam bo chłop jak głodny -to zły :-D:-D:-D:-D:-D
wpadnę później.

I ja sie witam....:-)
Oliwier dzis strajkuje!!:-D:-D:baffled: Chodzi oczywiscie o mleko, podane mu nie w butelce tylko w kubeczku....:-D:-D:sorry: Nie rozumiem go, przeciez to to samo mleko tylko inaczej podane....:eek: A soczki i wode przeciez juz szmat czasu z kubka pije.....

No i co moge Wam jeszcze drogie panie powiedziec... ukradlyscie slonce!!!:crazy: Caly dzis dzien chodze i ziewam, okropna szaruga....:baffled:

Kata- sliczna fotka w podpisie...:-)
Aga- a no to fajnie... juz z gorki, z reszta kierownik tez pogratuluje, zobaczysz....
Dota- uwazaj zebys zakwasow nie dostala...:-D:-D:-p;-)
Paula- no ja sie zawzielam teraz z tymi butelkami, bo to bylo na prawde szokujace, to co widzialam wczoraj.....:-(

I dla wszystkich buziaki....:-)

Cos nie dane mi sie tak z rana przywitac, bo zanim doczytalam wszystko, to po 10 sie zrobilo:szok:
Dotka, ja taka nieomylna to na pewno nie jestem, ale najwazniejsze ze potrafie sie do bledu przyznac i przeprosic jesli trzeba:tak:
I tez chetnie zobacze malego zolnierzyka:-) A jak o wlosach mowa, to mi sie przypomnialo, ze kiedys po kapieli chcialam Kayi wysuszyc wlosy, ale najpierw czesalam grzebieniem, a Kaya zobaczyla suszarke i mowi: mama odkurzaj wlosy:-D
Kasiamaj, tylko sie nie przepracowuj przy tym malowaniu:tak: Na pewno wyjdzie ladny pokoik dla Kuby:tak: A jak bedziecie sami te zwierzatka malowac, to mam nadzieje ze sie pochwalisz efektami Waszej pracy tworczej:-)
Aga, no to super z ta umowa, zawsze to kamien z serca. I widze ze musisz sie w cierpliwosc uzboic z tymi badaniami...szkoda, bo to tez wielka przyjemnosc uslyszec i zobaczyc malenstwo:tak: No i wlasnie tego sie nie przewidzi jak sie kolejna ciaze zniesie mimo nawet kilku wczesniejszych... Ale chyba jednak warto zaryzykowac;-)
Kata, ja tez katoliczka, ale nawet nasi ksieza egzorcyzmy odprawiaja, ze nie wspomne o roznych zatwierdzonych przez kosciol objawieniach, wiec cos jednak moze byc w tych roznych nadprzyrodzonych zjawiskach i zdolnosciach:tak::-)
A Kaya to naprawde nie wiem jak sobie poradzi z jezykiem...Bylam nawet gotowa ze jakas blokade bedzie miala i przestanie w ogole gadac, ale ona jak nakrecona bez krepacji do wszystkich po polsku nawija, a jak babki do niej mowia, to przytakuje, albo sie nie zgadza, ale mysle ze dopiero jakies latwe polecenia zaczyna rozumiec, w kazdym razie traumy z powodu niezrozumienia przez otoczenie narazie nie ma, ale na pewno bedzie jej znacznie latwiej jak juz zalapie o co kaman po francusku;-) Ale zasadniczo bede sie trzymac zasady ze w domu mowimy po polsku, bo to bylaby dla mnie osobista porazka, jesli Kaya majac dwoje rodzicow Polakow i full rodziny w Pl nie znalaby naszego ojczystego jezyka:tak::tak:
Paula, superowa ta druga hulajnoga! Taka doroslejsza, a jak Julci bardziej odpowiada, to fajnie przynajmniej bedzie korzystala czesciej:-)
Ooo i nawet nie wiedzialam o takim zelu na zeby... kurcze musimy sie jednak umowic do dentystki, bo nawet jak mloda paszczy nie otworzy, to moze cos zaproponuje z takich "ochraniaczy" bo my uzywamy tylko tej pasty co mozna ja polykac, bo mloda nie chce wypluwac, tylko wrecz wysysa ze szczoteczki:baffled:
No i tak jak mowisz mi sie wydaje ze Kaya i tak sie szybko oswaja z przedszkolem, mimo bariery jezykowej, ale tez musimy sie starac pomoc dziecku. Ja to juz jak mantre codziennie mlodej powtarzam jak to w przedszkolu jest fajnie i chyba zaczela to tez tak widziec:-) Najgorsze wlasnie sa te rozstania poranne, bo musze sie usmiechac, byc wesola i wiarygodna w tym, zeby jej latwiej bylo:tak:
Stefanka, najwazniejsze ze Gaya zacznie sie z rowiesnikami regularnie spotykac, a na poczatek do tez dobry pomysl zeby stopniowo wprowadzac dziecko w nowy swiat;-) Nie wiem jak u Was, ale tutaj te dofinansoywane przez panstwo placowki naprawde grosze kosztuja -7cad na dobe, a dziecko moze przebywac od 6:30 do 18, a to chyba nawet najnizsza stawka za godzine pracy w Kanadzie nie jest...
Weroniczka, Twoje dzieciaczki samodzielne sa i na pewno Tadziu da sobie rade i szybko sie oswoi:tak: A wiadomo ze to i dla niego dobre i dla Ciebie bedzie, bo sobie tez troche odsapniesz:tak:

Dobra, to pozostale piszace i czytajace kobietki moge tylko wirtualnie ucalowac i ide sie wreszcie za jakas robote wziac, chyba biszkopt upieke, bo tesciowa ma jutro urodziny, to pewnie jej milo bedzie jak z tortem przyjdziemy:-)

pryzy u nas jak dziecko skonczy 3 lata to jest uprawnione do 15 godzin przedszkola, niani lub czegos podobnego za darmo :) a pozniej idzie do zerowki.
a co do jezyka to Gajuters miksuje polski i angielski chociaz jej nie ucze angielskiego. wystarczy ze oglada bajki po angielsku. no i angielski jest latwiejszy wiec sobie wybiera z jezyka ktory dla niej latwiejszy jest dany wyrac i juz :) oczywiscie zebyscie nie pomyslaly ze sa to zdania, narazie sklada max 2 wyrazy hehe ale to normalne dla dzieci dwujezycznych.

Ostatnia edycja:
42 prawdy o życiu
> > >
> > > 1. Biała kredka - nierozwiązana zagadka dzieciństwa.
> > >
> > > 2. Bramki w sklepie - mimo że nic nie zwinąłeś, i tak boisz się, że
> > > zapiszczą.
> > >
> > > 3. Babcie - pod blokiem mogą sterczeć dwie godziny, ale w tramwaju
> > > pięciu minut nie ustoją.
> > >
> > > 4. Sprawiedliwość - jazda na rowerze pod wpływem alkoholu: 5 lat,
> > > molestowanie seksualne: 3 lata w zawieszeniu.
> > >
> > > 5. Potrzeba jednej iskry, by spalić las, ale całej paczki zapałek, by
> > > rozpalić grilla.
> > >
> > > 6. Kiedyś będę tak bogaty, że jednorazówką będę golił się tylko raz.
> > >
> > > 7. Polsat - oglądasz sobie z rodzinką reklamy, a tu nagle film.
> > >
> > > 8. Polska - tutaj nawet kryzys się nie udał.
> > >
> > > 9. Bill Gates - okrada go 75% ludzkości, a i tak jest najbogatszy.
> > >
> > > 10. Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości członka wraz z
> > > kręgosłupem.
> > >
> > > 11. Pan Mietek spod trójki nie ma nawet matury, a za piwo zreperuje
> > > prom kosmiczny.
> > >
> > > 12. Leżakowanie w przedszkolu - kiedyś kara, a teraz każdy chciałby te
> > > 2 h snu w ciągu dnia...
> > >
> > > 13. Mleko na gazie tylko czeka, aż się odwrócisz.
> > >
> > > 14. - Mamo, co to znaczy orgazm? - Ja nie wiem, zapytaj taty.
> > >
> > > 15. Łacina - jedyny język, w którym nawet "*****" brzmi mądrze.
> > >
> > > 16. Nawet, jakby papier toaletowy miał 8 warstw, to i tak złożysz go na
> > > pół.
> > >
> > > 17. A4 - jedyna płatna jednopasmówka na świecie.
> > >
> > > 18. Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligencja,
> > > jest to, że się z nami nie kontaktują.
> > >
> > > 19. Tesco - nigdzie indziej nie znajdziesz wody LEKKO NIEGAZOWANEJ za
> > > pół ceny.
> > >
> > > 20. Jerzy Dudek - przypuszczalnie najlepiej zarabiający kibic Realu
> > > Madryt.
> > >
> > > 21. Jak Polacy uniknęli korków na autostradach? Nie wybudowali autostrad!
> > >
> > > 22. Seks jest jak skok na bungee - dodaje adrenaliny, a gdy pęknie
> > > guma, masz przerąbane.
> > >
> > > 23. Jeżeli trzeci dzień nie chce ci się pracować, to znaczy, że to już
> > > środa.
> > >
> > > 24. Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju.
> > >
> > > 25. Polska: jak kupisz mi spodnie, to zrobię ci loda. Azja: jak kupisz
> > > mi loda, zrobię ci spodnie .
> > >
> > > 26. Chleb - zero marketingu, najwyższa sprzedaż.
> > >
> > > 27. Britney Spears: "Jestem za karą śmierci. Przestępca powinien mieć
> > > nauczkę na przyszłość."
> > >
> > > 28. Egzamin - na korytarzu każdy wmawia ci, że nic nie umie.
> > >
> > > 29. Szacunek do nauczyciela - istnieje wtedy, gdy uczniowie po
> > > usłyszeniu dzwonka pozwalają mu dokończyć wypowiedź.
> > >
> > > 30. Paradoks seksualny - seks można uprawiać od 15 roku życia, a
> > > oglądać - od 18.
> > >
> > > 31. Okres i wypłata - jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma, to
> > > znaczy, że ktoś Was zdrowo wyruchał.
> > >
> > > 32. Paradoks Szymborskiej - dla testu napisała maturę, interpretując
> > > swoje wiersze - i dostała 60%.
> > >
> > > 33. Studenci pierwszego roku - spieszmy się ich poznawać, tak szybko
> > > odchodzą...
> > >
> > > 34. Gdy umrę, rozsypcie moje prochy pod Tesco - wtedy będziecie mnie
> > > odwiedzać co niedzielę.
> > >
> > > 35. Pieniądze szczęścia nie dają.. Ale pozwalają wygodnie być
> > > nieszczęśliwym.
> > >
> > > 36. Mały palec u nogi powstał tylko po to, by boleśniej walnąć się o
> > > szafkę.
> > >
> > > 37. Kanapka studencka - chleb posmarowany nożem.
> > >
> > > 38. Pieniądze z pierwszej komunii - do dziś nie wiesz, gdzie się podziały.
> > >
> > > 39. Nimfomanka - kobieta, która pragnie seksu tak często jak
> > > przeciętny mężczyzna.
> > >
> > > 40.. Polska waluta - tylko tutaj złoty jest srebrny.
> > >
> > > 41. Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
> > >
> > > 42. Feminizm kończy się, gdy trzeba wnieść szafę na 8 piętro.
> > >
> > > --

reklama
oj dota dobrze dobrze - na teściów nie mogę narzekać oprócz tego, że czasami przesadzają z miłością do wnuczki... jedynej zresztą ;-)
aga to super wiadomość! a kierownik nic nie ma do gadania, prezes stoi wyżej :-)
alex dziękować :tak: uff. udało się... wiesz jakie ja czary nad ta pogodą odprawiałam :rofl2::-D
pryzy trzeba umieć odróżnić to co się dzieje pod wpływem Ducha Św. od tego co jest sprawką szatana ;-) to bardzo duża różnica i cienka linia :tak: ale o tym długo gadać :rofl2:
a kaya może poliglotką zostanie ;-) nie masz się co martwić: najpierw człowiek zaczyna rozumieć a dopiero potem mówić.
mam kuzynkę, która mieszka w niemczech, tam się urodziła ale rodzina pochodzi z polski i po polsku i po niemiecku mówi pięknie. jak przyjeżdżała do nas kiedy była mała wystarczyły 3 dni żeby się przestawiła ;-) do tego jeszcze uczy się francuskiego i angielskiego :tak:
basia a co ty tak tylko kopiuj - wklej :-D pisz co u was?

byliśmy u sąsiadów, t. coś naprawiał w komputerze a mimochodem wyżłopaliśmy butlę wina (praktycznie we dwójkę bo sąsiadka tylko kieliszek) i jest mi z lekka wesoło :-D
ja nie wiem jak ten mój mąż wykąpie dziecię :-D choć odgłosy dochodzą wesołe :rofl2:

Do góry