reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Kata nie ma sprawy;-);-) no juz sie nie moge doczekac:tak:;-)

Kasia to ladnie bedzie! tylko czy te zwierzatka beda podobne do siebie??:-p:-p

reklama
wpadne,wpadne....juz powole sie pakuje;-)

a ja wczoraj jak zwykle (czyli jak co dwa miesiece) byłam fryzjerka i malemu zrobiłam porzadek na głowie...przejechalam mu maszynką 5 mm....i mam znowu spokój na pare tygodni;-)
niby taka mała głowka ale jest przy tym roboty...tyle dobrze,ze on to lubi i siedzi grzecznie;-)
a! i sie smieje-nie wiem łaskocze go? chyba;-) Lubie jak ma takie krociutkie wloski-wygląda jak mały zołnierzyk:-)

kasiamaj- nie mówiła jeszcze za wcześnie. Tutaj gdzie chodze do przychodni mają usg takie stare, ale koło 20 tygodnia pójdę prywatnie na 3D:tak::tak: tak jak z łukaszem to wtedy się dowiem:tak::tak:
dota- wtedy mi się wydawało że jestem już bardzo dorosła wszystkie koleżanki miały już chłopaków od 14 roku życia a ja nie i czułam się jakoś tak dziwnie staro:-D:-D teraz z perspektywy czasu wszystko wygląda inaczej, bo te moje koleżanki powychodziły za mąż w wieku lat 19-20 i maja już dzieci w szkole, a obecna moje koleżanki z pracy maja po lat prawie 30 i jeszcze za mąż nie wychodzą:sorry: czyli ja jestem tak po środku.

a ja Łukaszowi ścięłam włosy nożyczkami tylko koło uszu i z tyłu bo mu się loczki robiły a maszynką nie chce dać:no: jak go przekonać?

Witam w ten obrzydliwie pochmurny dzień.
Jestem taka nie wyspana że szok. Dzieci budziły się w nocy po kilka razy.
Mąż niestety nie pamiętał o rocznicy nawet jak dostał ode mnie prezent to nie zajarzył dlaczego:(
A z pozytywnych rzeczy to Tadzio dostał sie do przedszkola i od września startujemy. Ciekawe czy będzie z nim tak ciężko jak ze Stasiem czy łagodniej to przeżyje. No a Tadziu najbardziej nie może się doczekać że w przedszkolu dostanie własny wieszaczek i szafkę:)

Kurcze pogrzeb prezydenta będzie w Krakowie i w niedzielębędzie tu okropny sajgon. Ciekawe jak Kraków sobie z tym, nie lada trudnym zadaniem poradzić. Poszłabym na ten pogrzeb ale z maluszkami to niebezpiecznie:(

Hej!!! :-)

Ale tłoczno się na bb zrobiło...

Dzięki dziewczyny... Julinka mi w nocy popłakiwała, kasłała... :-( na dodatek spała ze mną i zapomniałam jej pieluchę założyć i zalała mi łóżko... :eek::wściekła/y: sklerotyczka- to teraz mam roboty...

Poza tym pogoda do bani i nici z moich planów porządkowych w szafach... :wściekła/y: szaro, buro, pada deszczyk co chwilę... wrrr....

Ale dziecko się cieszy bo nowa hulajnoga już przyszła :-):-D:-D:-D

Pryzy jeszcze troszkę i Kaya będzie chętniej zostawała... przedszkolanki mówią że pierwszy miesiąc najgorszy a potem z górki. Ciekawe jak siebie będę pocieszała jak młoda pójdzie od września... :eek::confused2::laugh2: będę ocierała sobie łzy pod przedszkolem :cool::-D ehhh nawet nie chcę myśleć...

Aga hehe to albo Cię suwak oszukuje albo pani doktor :-D:-D:-D dopiero co tydzień różnicy było, teraz już dwa... :sorry::rofl2:

Weronika no będzie się działo w Krakowie... :tak: i co tu o tym myśleć... ja myślałam że prędzej w warszawie Lecha z żoną pochowają. Jakoś dziwnie żet ten Wawel wybrali...

Alex ja planuję zrobić walkę z butelkami jak oddam Amelkę. U nas jeszcze kacha z butelki a i z ząbkami coś się dzieje... :-( na dendystę nie ma szans bo spierdzieli prędzej niż usiądzie... ale smaruję raz w tygodniu tym elmexem żel na noc i mam nadzieję że coś to pomoże... :-(

Kata podziwiam Cię że tyle czasu śpisz z Kingą... Ja wyeksmitowałam Julę do kołyski chyba koło 3 mż. A spała z nami przez refluks. Potem była w łóżeczku ale cały czas koło nas... uważam że każdy ma swoje miejsce i swoje łóżko, nawet pies :-D co prawda teraz czasem śpi ze mną jak D nie ma, ale jej to nie robi różnicy :eek:

Aga tak to właśnie jest w państwówce... u nas w przychodni nie ma na miejscu usg... :baffled: a nowa przychodnia jest zrobiona... :no:

Idę bo Amelucha się budzi a sis poszła do lekarza...

kasia ;-)
dota ja swojej na żołnierzyka nie obetnę :-p ale do fryzjera się wybieramy :tak: najwyżej będzie mi siedziała na kolanach a fryzjerka będzie ją cięła ;-)
paula a co tu podziwiać? :szok::-D to są chwile, które już nie wrócą i jeszcze za nimi zatęsknię więc korzystam póki mogę ;-) niektóre dzieci jak widać mają inne potrzeby - widocznie się wierciliście albo chrapaliście :rofl2:;-)
a co to za żel na ząbki?

jej, idę procha wziąć bo mi baniak rozwali :confused2:
na razie u nas nie pada więc może trochę przed blok wyjdziemy...

Paula czyli jaka Julci hulajnoga odpowiada???taka zawykła,tak? a ta co miala to była taka z 3 kólkami.... a potrafi sie odpychac??? utrzymuje równowage?
nie wiem ale wydaje mi sie to trudne dla maluchow....;-)

nasz Krzys tez dostal hulajnoge na zająca ale dopiero jedziemy po nia w łikend do babci....i nie wiem czy on nie jest za mały...no najwyzej sama pojezdze:-D

Weroniczka to prawda! oj bedzie tam u Was zamieszanie...jedank zjedzie sie tyle ludzi...korki,korki....tyle dobrze,ze to niedziela i ludzie w razie czego nie spoznia sie do pracy...

Aga ja robie zabawe jak strzyge malego....sadzam go na pralce w majteczkach....i jak maszynka jest właczona to ja tez wydaje dzwieki:-D i on sie smieje z tego...a jak juz mu naprawde sie nudzi, to daje mu koszyczek z kosmetykami....no i na koniec go chwale, bije brawo....to on siedzi taki dumny;-) daje mu lusterko,on sie przeglada.... a na poczatku przygotowuje wszystko i mówie : "zapraszam pana krzysia do salonu"...i takie tam.....on wtedy tak sie cieszy,ze nie moze sie doczekac:-)

jeny nasz Krzys ma faze na czytanie....ale sie naczytałam...a teraz siedzi z psem i jemu czyta....rany jak to smiesznie wyglada i pokazuje mu rozne obrazki:)))

Ostatnia edycja:
Kata to żel elmex z aminofluorkiem do stosowania raz w tygodniu na noc. On niby jest od 6 lat ale wyczytałam w jednym serwisie rady specjalistów i piszą że już u dwu latka można wetrzeć go gazikiem raz w tyg na nockę. Po szczotkowaniu tym żelem nie płucze się specjalnie zębów tylko wypluwa się pianę żeby jak najwięcej zostało i działało. ;-) sama go używam, ma dziwny fluorowy smak, ale po nim zostaje taka jak by warstwa na zębach i są takie ślizgie...

Dotka pierwsza hulajnoga którą kupiłam to ta HULAJNOGA TRÓJKOŁOWA TRZY KOLORY WYPRZEDAŻ (964554783) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy a teraz kupiłam tą i młoda zachwycona... -> HULAJNOGA TRÓJKOŁOWA [463] ŚWIECĄ KOŁA GWARAN (992059001) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy mniejsza, zwinniejsza, i nie wystają z tyłu te kółka. W tej pierwszej zaczepiała piętą... a równowagę trzyma :tak::tak:
odpycha się małymi kroczkami...

reklama
ładna ta druga..i jakie bajery ma;-) świecące kólka....;-):-)

ide pocwiczyc...a potem spacerek:-):-)

iiiiiiiiiiiiiii raz dwa raz dwa....:-D

Do góry