reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Basia, dobry przerywnik na te smetne dni....:tak: I jak dla mnie conajmniej polowa z tego to prawda;-):-)
Kata, czy ty sugerujesz, ze umiesz te dwie plaszczyzny odroznic a ja nie?:-p hehe
A tak na powaznie, to ja poprostu przyjmuje do swiadomosci, ze sa pewne sprawy, ktorych przynajmniej teraz nie da sie racjonalnie wytlumaczyc, bez wzgledu na to :wściekła/y:jakie sily je powoduja:-)
A co do tych jezykow, to jakos jestem dobrej mysli, bo R bratanica rodzona tutaj juz od wieku jakos tak 5-ciu lat super mowi w trzech jezykach i to w kazdym z odpowiednim dla niego akcentem... Mysle ze to moze byc fajny kapital na przyszlosc dla dziecka:tak:
Stefanka, nie dolujmy lepiej dziewczyn, bo ta nasza niby prorodzinna Polska nie daje takich mozliwosci rodakom jak inne kraje nawet emigrantom...
Mi az tak z bolem serca sie czasem czyta, jak trudno w Pl o dobre, niedrogie przedszkola, czy o przebojach ze sluzba zdrowia....

Dobra, uciekam po mloda i jedziemy do sklepu, bo nie uwierzycie, ale zamowilismy sobie zestaw do salonu i przywiezli nam jedna kanape tylko, a jak sie teraz okazalo splonela fabryka w ktorej to robia, wiec musimy jechac i wyjasnic sprawe i byc moze cos innego wybrac, bo innaczej reszte najwczesniej by nam za 5 miesiecy dostarczyli:szok:(tyle z tym zachodu, a juz sie napalilam na ten wybrany przez nas komplet:wściekła/y:)

reklama
I wpadam powiedzieć dobranoc ;-)

hmmm... ale najpierw coś do was...

Baśka hehehe super :-D:-D

Kata podpisuję się Kinia świetna w podpisie ;-) :tak:
To mówisz wesolutko po winku? ;-):-) ja też lubię to uczucie :-D

Aga to super że się udało z umową :-) Już będziesz miała spokojniejszą głowę...

Stefanka a cóż to za wyjątkowy dzień?

Pryzy u nas też pasta wysysana a elmex smaruję przez sen ;-)
Tu co nieco jest napisane GABA Poland - Stomatolodzy - Zastosowanie
U Julki niestety na jednym ząbku szkliwo jest wykruszone więc robię co mogę. Chciałabym uniknąć lapisowania, bo kurcze takie czarne te zęby będą wrrr...:no:

I niewesoło z tą kanapą... oby się ułożyło :-)

Alex a cóż to pogoda się zepsuła? hehe... :-p

Jeju... mała mi znów zwymiotowała... :-( tak się przestraszyłam... wczoraj wieczorem było to samo... :-( Chyba jej flegma spływa bo jak próbuje odkaszlnąć to aż ją podnosi z odruchów wymiotnych... połozyłam ją na brzuszku... powinno być lepiej... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
kurcze a ja mam ochote cos ugotowac na jutro ale ciagle sie okazuje ze czegos nie mam ze skladnikow. sprawdzalam juz racuchy i cebularze...nie wiem co moge zrobic...

Hej baby:-)

ja ostatnio weny nie mam, chociaż czytam Was codziennie:sorry: Chyba mózg mi zastygł:-(
Miałam ambitny plan dzisiaj odpisać do wszystkich ale pozapominałam co komu:zawstydzona/y:

Pogody u nas nie ma wogóle, przez kilka dni było cieplutko a teraz znów zima wróciła:wściekła/y: więc Kata proszę mnie tu nie szczuć emigrantkę polskim słoneczkiem;-)

Pisałyście o obcinaniu włosków. Marcel bardzo nie lubi jak obcy ludzie go dotykają więc każda wizyta u fryzjerki jest koszmarem, no ale co zrobić, to nie dziewczynka żeby można było spinką grzywkę podpiąć:sorry: No i ja zawsze obcinam bo bardziej podobają mi się takie obcięte i wycieniowane fryzurki niż ogolone.

Jeśli chodzi o ząbki to mnie też to przeraża bo ostatnio zauważyłam białą plamkę na jedynce. Myjemy zęby regularnie, butelki nie uzywamy odkąd Marcel skończył 6 miesięcy a smoczka nie ma od 4 miesięcy, do picia w nocy tylko woda. Wybieram się do dentysty z nim ale nie wiem czy to ma sens bo najprawdopodobniej nie da sobie zajrzeć do buzi:wściekła/y:

Pryzy tak już się kiedyś zastanawiałam ale skleroza nie boli więc......w przedszkolu drzemka jest przymusowa?? Marcel nie śpi w dzień już od chyba 3 miesięcy ale za to szybko pada o 19 i przyznam szczerze że jakby teraz miał znów sypiać w dzień to wieczorami fikałby do 22 a to byłaby dla mnie masakra:sorry:

Kata co u nas?! W pracy tak sobie-pogoda do kitu to nawet ludziskom nie chce się wychodzić. Alex szaleje z dziadkami i wujkiem jak akurat nie jest w pracy to mu fajnie i ostatnio pada po 12 w południe na jakieś 2-3 godz (choć od jakiś 2 mies już było ciężko z drzemkami) a i wieczorem najpóźniej ok 21. Bardzo ostatnio wydoroślał i na każdym kroku mnie zaskakuje. Ostatnio nauczył się liczyć do 10 po angielsku. Ja przygotowuję mu śniadanie a ten wlatuje do kuchni i zaczyna liczyć-pytam się go skąd to umie a ten ciągnie mnie do pokoju pokazuje na TV i mówi "doja uciyła aleksia"-myślałam że padnę.
Mignęło mi że Sylwia pisała o dentyście. My też regularnie myjemy ząbki, do picia tylko woda, słodyczy praktycznie zero a i tak się okazało że ma już czarną kropeczkę na czwórce. Nie wiem skąd i dlaczego ale tak jest.
No nie wiem co jeszcze. Chciałam Wam tyle napisać a połowę rzeczy pozapominałam-no ale co starość nie radość.

Buziaczki dla wszystkich. A!! i Stefanka, ja rozumie że chcesz mieć władzę nad wszystkim i wszystkimi;-) ale kurczę te zebry strasznie dają po oczach-nie możesz tego zmienić na jakieś koło hipnotyzujące albo wahadełko??:-D Normalnie nie umie się przez nie skupić nad tym co mam czytać. Widzisz Sylwia też czyta czyta i zapomina co komu odp;-)

baska ja juz te wladze mam wiec nic nie rozumiesz !! ale o zmianie biegajacych pomysle :)
o juz zmienilam :) mysle ze teraz jest lepiej!

Ostatnia edycja:
stefanka- Ty hipnotyzerko... Zahipnotyzuj Paule, zeby przyjechala mi wlosy zrobic....strasznie juz wygladaja.....:sorry:
Baska- super! I wszystko sie zgadzaz z tych madrosci...:-D:-D:tak:
Pryzy- i co zalatwiliscie? Bedzie komplet?

Oliwier wciaz strajkuje...:sorry: Smieszy mnie to strasznie, bo przeciez to to samo mleko, wiec o co mu chodzi. W ogole nie chcial isc spac, ale po pol godziny lezenia i obrazania sie na wredna mame wypil pol tego co naszykowalam. I jak do tego siorbal ostentacyjnie... no mowie wam, boki mozna zrywac....:-D:-D

Dostalam masazyk na plecki od mojego P i taka zrelaksowana ide juz sobie spac... dobranoc....:-)

heloł
co za piękny dzień słoneczko świeci jak szalone:-):-):-) szkoda że muszę siedzieć w pracy:sorry:
jednak nie czekałam i wczoraj powiedziałam też kierownikowi i mam już to z głowy:tak::tak: już mogę się nie chować:-):-)
stefanka- ty chyba chcesz nas zahipnotyzować tymi sygnaturkami;-):eek:
Yeux01.gif
Yeux05.gif
Yeux05.gif
Yeux04.gif
u nas jest tak że gdybym ja chciała dać Łukasza do przedszkola a niestety nie ma u mnie w gminie to musiałabym podawać inne miejsce zamieszkania żeby mógł się dostać. Taki problem miała moja siostra musiała się przemeldować z małą i dopiero dostała miejsce:sorry:
kasiamaj- próbowałam tak go obcinać najpierw M. a potem Łukasz na jego kolanach i zrywał się jak oparzony:sorry: ale jeszcze będę próbować. Podobno M. też nie lubił się obcinać i go ojciec przywiązywał do krzesła:szok::szok::szok::szok:
alex- mój Łukasz też jest przyzwyczjony do picia mleka z butelki i inaczej nie przyjmuje a raz mu dosypałam do mleka trochę kawy inki, ale za dużo mi się sypneło a on do mnie "to nie mleko, to kawa", ja nie wiem jak się zabrać za oduczanie Łukasza od picia mleka przed spaniem:no::no:
pryzybela- dobre z tym odkurzaniem:-D:-D
basia- no ciekawe ciekawe ....
kata- no pewnie że wyżej dla tego najpierw poszłam do prezesa :tak::tak:no ładnie sobie poszaleliście:-D:-D
paula- zdrówka dla Julki jak tam ona się czuje?
sylwia- u mnie to drzemki są obowiązkowe dla trzylatków:sorry:
no i co tam więcej hmm

reklama
dobry

hahahahahha nie mam czasu pisac wiecej ale nie moglam sobie odmowic komentarzu do posta Stefanki :-D:-D:-D:-D:-D

spowodowalas u mnie glosny niekontrolowany smiech :-D:-D:-D:-D:-D:-D

kot mnie rozwalil a to kolko to wez zabierz bo ja mam zawroty glowy jak patrze wrrrr:baffled:

milego dnia :tak:

Do góry