reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej:-)

Ja czekam na koleżanke która zrobi Marcelowi zdjęcia paszportowe. Wczoraj byłam z nim u fotografa ale nie dał zrobić sobie zdjęcia:wściekła/y: Dzikus jeden....

Stefanka
ta firma robi fotele do samochodów wyścigowych więc chyba znają się na tym:tak: Z tego co mówili w tym programie to dobrze jak fotelik jest jak najbardziej zabudowany bo wtedy jest bezpieczniej:tak:

Kasiamaj no właśnie też myślałam tak jak Ty ale ten który ja wybrałam może się wysuwać:tak: Sama byłam w szoku jak zobaczyłam, jak dla mnie bomba:-D

reklama
Hej hej.
Pryzybelko jestem tylko ostatnio sporo zajęć mam i brak czasu. W piątek Staś miał występy plenerowe, w sobotę byłam u rodziców, w niedzielę siostra i szwagier biegli w maratonie i im kibicowałam a wczoraj siostrzenica miała koncert i byłam jej posłuchać. A dziś Stasio pojechał z przedszkolem do jaskini i na ognisko i wróci popołudniu.
Sylwia ja też mam taki fotelik jak Kasiamaj i on wg. producenta też można wysówać do spania ale w praktyce przy tego typu fotelikach jest to b. trudne i prawie nie możlwe w momencie zamontowania w samochodzie.

Ostatnia edycja:
HEJ

u nas nocka przespana, bidulek wstal z kataram i kaszlem. Najdziwniejsze jest to ze do 14 wczoraj byl zdrowy i nagle ta krtan :no::no:.

Sylwia ten co pokazujesz to z 5 punktowymi pasami jest. A potem robi sie z niego siedzisko czy nie. My juz kupimy taki co bedzie do konca sluzyl

Kasia testow nie robilismy, musze sie dopytac pediatry czy trzeba mu juz zrobic

My narazie mamy ten fotelik 9-18 i jest ok. Następny bedziemy kupowali pewnie ten 15-36, jak R brat nam zalatwi to taki jak oni maja kupimy i tam mozna troche zmienic pozycje, nie tak jak w tych co teraz mamy tylko cos sie z tylu wysuwa i przechyla fotelik.
Ja jak kupowalam to jeszcze bralam pod uwage maxi cosi ale on nie mial tych dodatkowych zaglowkow a Romer juz mial. Te zaglowki wlasnie maja znaczenie przy bocznych uderzeniach, ta babka o tym synu mowila ze glowa mu najbardziej ucierpiala bo nie byla dostatecznie ochroniona.

Ten Romer to cos tak wyglada ale nie wiem jaki oni maja model, jest w opisie ze podporka do pozycji spoczynkowej, troche jest lepiej jak sie zmieni ustawienie
Fotelik samochodowy Romer Roemer Kid 15-36kg 2010 (1009344880) - Aukcje internetowe Allegro
albo taki
FOTELIK SAMOCHODOWY ROEMER KID PLUS + ROMER W-wa$$ (1007708527) - Aukcje internetowe Allegro

i narazie tyle, postaram sie wieczorem wiecej napisac,

Ostatnia edycja:
biedny Kuba..no ale teraz juz bedzie lepiej:tak: ale gdzie on tak sie załatwił???

Weroniczka hej! ale masz ciekawe dni;-)

Sylwka i co udało sie?? ;-)

a moje dziecko śpi...o ranyyy:-D cos mu sie pomyło,wstał dzis po 6-wyspany jak nigdy...zjadł sniadanie...potem rozłozyłam mu w pokoju namiot..no i bawił się tam ze dwie godziny...a ja sobie porzadki robiłam,teraz zagladam a on śpi:-D...o zobaczcie:-D

Hej!!!

Sylwia ja też wczoraj oglądałam z przerażeniem Uwagę... wrr... coś strasznego...

Mnie nie stać na fotelik za 500 czy 700zł :no: Jula na razie jeździ w tym 9-18kg. I jest ok. Jeszcze spokojnie z rok w nim pojeździ :tak:

Jutrzenka zdrówka dla Kubusia :tak: bidulek... co go ta krtań tak łapie... :sorry2:

Dota Krzyś jest niemożliwy z tym spaniem :-D

Sylwia napisz czy sie udało fotkę cyknąć... ;-) Koszmarne te zdjęcia do paszportu bo muszą być idealnie on-face i z poważną miną... :baffled:

Pryzy :-D:-D To mówisz dobry wpływ mam na Ciebie? :-D hehehe... żeby te moje porządki było trochę widać... a tu moment i znów szoguny robią bałagan... :baffled::-D

Chyba muszę pranko nastawić... Opiorę się do końca bo muszę te lepsze ciuchy na weekend spakować... ;-) Ciekawe jaka będzie pogoda... Bo coś mało ciekawie sie zapowiada... :sorry2: I powiem wam że coś nie chce mi się jechać... Jeszcze sami to inaczej... A tu teściowa i siostrzenica D. Ona ma 8 lat a tak zamęcza wszystkich swoim gadaniem... ło matko...

Nic lecę... Pogoda do du... siąpi deszcz cały czas... :baffled:

Miłego dnia...

Dotka :-D:-D:-D:-D, ale slodki widok :-)

Paula mi sie moze uda zalatwic ten fotelik za 350 zl :tak:. Mojej szwagierki siostry maz pracuje w Volvo i oni maja foteliki romera firmowane ich znakiem i moze mi zalatwi za pol ceny :tak:. Ale to pewnie w przyszlych roku jak zwrot z podatku wezme bo to spory wydatek kupno fotelika :sorry2::sorry2::sorry2: zwlaszcza przy naszych obecnych nieplanowanych wydatkach :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:. Najgorsze ze my musimy miec 2 foteliki :sorry2::sorry2::sorry2:, nie wiem jeszcze jak to bedzie bo nie mam na zbyciu tyle kasy :no::no::no:
Wiesz u nas to jest tak ze kuba praktycznie codziennie jedzie samochodem, i dlatego u nas to moze inna sytuacja, Ty jak z Julcia w tygodniu nie jezdzisz tylko jak D jest to i ryzyko jest mniejsze

Ostatnia edycja:
zamulam....:baffled::happy:
Kuba ogląda bajkę a ja najlepiej położyłabym się -ale...od razu zasnę.
sprzątam sobie po troszeczku...żeby nie odpaść.

pogoda dalej bez zmian....:zawstydzona/y::-(-wieje i pada.

przed chwilką w RMF-ce mówili że koło nas przewróciła się naczepa tira na tory
ekspresówki Wa-wa-Gdańsk.:baffled::baffled::baffled: w drodze był dźwig żeby ją podniósł.

Marcel nie za bardzo dał sobie zrobic zdjęcie. Normalnie nie wiem co poradzić na tego mojego dzikusa:wściekła/y::wściekła/y:
Nie wiem jak w Polsce ale jak wyrabiamy paszport w tutejszym konsulacie to do 5 lat możemy ubiegać się tylko o paszport tymczasowy na rok a przy tym nie trzeba aż tak bardzo przestrzegać tych zasad przy robieniu zdjęcia. Co na pewno musi mieć oczy otwarte i patrzec się na obiektyw i najlepiej z zamkniętą buzią. To wszystko mamy ale ma trochę obrażoną minkę i głowę lekko przechyloną.
Powinno być ok.

Jutrzenka w tym foteliku jest wkladka z tymi pasami 5-cio punktowymi. Jak jest starszy to ją wyciągasz i jest wtedy podobny do Twojego:tak: Teoretycznie powinien starczyć do 11lat

Ja też wozilabym jeszcze go w tym 9-18 ale potrzebuję coś dla młodej:baffled:

Dotka a Ty odczuwasz wogole że masz dziecko? Taki grzeczny Twój Krzysio:-) Mój właśnie robi rozpierduchę na ogrodzie:wściekła/y: Próbuje zjeżdżać ze zjeżdżalni na stojąco:szok: dobrze że mała to sobie zębów nie wybije
No i depcze mi po kwiatkach:wściekła/y:

reklama
hej
jestem majka i mam problem z moim 2 letnim synkiem Kubusiem czy moge sie do was dąłączyć pewnie takie doswiadczone mamy maja sposoby na takiego niegrzeczniucha::-D

witam witam
pewnie mnie już klniecie za taką nieobecnośc nie bede sie tu tłumaczyc bo z lenistwa nie można sie tłumaczyć:baffled::szok::crazy::no::-)
mam nadzieję ze mimo to o rade was moge prosić

no więc pomocy ja juz nie wiem co mam z kuba robic w żłobku sie skarżą na niego i to bardzo w piatek mam poważna rozmowę z opiekunką bije sie z dziecmi szczególnie z pewnym miłoszem i zuzią oni tez są od zawracania chmur ale co ja mam z tym moim ananasem robić
panie mówią że jest bardzo madry i perfidnie wykorzystuje to przeciwko innym dzieciom kłamie ma agresywne zachowania to widze tez w domu
rozmawiamy z min bajki opowiadam o niegrzecznym tomku z morałami kary ma ale to działa na 5 min przeprasza obiecuje ze juz nie będzie i za pół h jest znowu to samo o wszystko sie awanturuje oczywiście przetrzymujemy jego awantury ale to sie staje nieznosne już
rece mi opadają

Do góry