reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam w sobotę rano, pogoda tragiczna :-(
Sylwia, dobrze, że Olivii nic się poważnego nie stało. Widać, nie przejęła się.:tak:
U nas w nocy walka, Malina zaziębiła się na dobre, kicha, kaszle, o katarze nie mówiąc. Nie spała pół nocy. Dobrze, że nie ma gorączki. O podaniu syropu by łatwiej się jej kaszlało nie było mowy, tak się darła, że Wicio został obudzony, z czego zadowolony nie był. Nie chciał później spać i po 03:00 urządzał sobie zabawę wydając przy tym głośne `bruuuum`:-D

Teraz dzięki Bogu śpią. Wczoraj Wicio zobaczył siedzącą na kibelku Malinkę i też zapragnął. Posadziłam go najpierw na nocniku, posiedział chwilkę wstał i pobiegł do łazienki pokazując paluszkiem na sedes, posadziłam go amój mały mężczyzna zrobił siusiu :-):-):-)

Kasiu, czyli można powiedzieć, że wizyta rodziców udana :tak:
No i Jessiczka Cię `zdradziła` :wink::laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
hej
wiecie co lubiłam oglądać super nianię i sobie myślałam" boże co za dzieci moje takie nie będą" i co klops. Łukasz przechodzi samego siebie. Nie miał buntu dwulatka to teraz ma bunt trzylatka. Wiem że to wszystko żeby zwrócić na siebie uwagę ale czasami to normalnie wymiękam. :dry:

morelowamama- gratki dla Witka:tak::tak:ma starsza siostrzyczkę to sie może wiele od niej nauczyć
kachwawa- fajnie ze juz masz internet. I super ze Oliś tak polubił przedszkole:tak::tak:
sylwia- my od kiedy mamy łóżko duże to Łukasz też uwielbia skakać choć nie bardzo mu pozwalam. Już dwa razy spadł i też go to niczego nie nauczyło:sorry2:
dota- zdrówka
aneczka- ja to chyba bym nie dała rady pracować w nocy. Chociaż dzieci dają ci odespać?

Morelowa tu zawsze taka cisza w łikend;-)
Aga no niestety tak to bywa ze starszymi.Nie wiem jak to dokladnie zrobic ale staraj sie mu wmawiac ,ze jest madry , najstarszy ,ze wszystko juz umie i nauczy braciszka jak ten bedzie wiekszy.
Co do wariowania razem to moi dzis samych siebie przechodzili.Witek to chwilami nawet bunt dwulatka chyba przechodzil choc ma juz 4,5 :szok::wściekła/y:
Musze im jakies zabawy na deszczowe dni wymyslic nowe.Kurcze nie mam pomyslu:no:
Weronika wymyslilas jakas fajna gre dla swoich? Bo ja tez szukam;-)
Podoba mi sie nawet rodeo z allegro ale nie wiem ile minut tym sie zajma.Mam z gier na razie tylko memory i nie wiem co dalej mozna.

Hej dziewczynki.
U nas Małgosia przeziębiła się i okropnie chrypie i ma katar. No ale idą jej górne trzonowce wi organizmu jest słabsza:(
Aneczka jest wiele świetnych gier dla dzieci. My w domu mamy tęczę- do nauki kolorów, tamę bobra, górę lodową z pingwinkami, małpki. Moje dzieci uwielbiają gry zręcznościowe. Św. Mikołaj przyniesie im: ELEFUN - KUBUŚ PUCHATEK WIETRZNY DZIEŃ (1298917498) - Aukcje internetowe Allegro i taką Gra rodzinna - SPADAJĄCE ORZESZKI nowe (1289111782) - Aukcje internetowe Allegro. Myślę że będą bardzo zadowolone.
I tyle bo Malutka płacze i muszą ją iść poprzytulać troszkę.

Hej! ;-)

Mam już neta na swoim kompie... :-) po miesiącu, doczekałam się.

Sylwia hehe mam nadzieję że się doczekam i za jakiś czas też zgrabię liście na swoim podwórku. Wszystko zmierza w dobrym kierunku :tak: ale o tym może kiedyś tam i gdzieś tam ;-):tak:

Lodówa już stoi. Mąż postawił na Boscha, ja przytaknęłam i już ;-)
Poza tym jak ja płaciłam to mąż wybrał jeszcze stół z krzesłami :-D Stara niska ława i dwie pufy poszły dalej i w końcu jak ludzie możemy zjeść obiad przy stole ;-) Więc już niemal wszystko nowe. Jeszcze tylko mikrofalówka straszy i robi spięcia ale to może w innym czasie :tak:

Dam jutro foty metamorfozy naszego 20 metrowego pokoiku. ;-) całkiem inaczej... :-) a cieszę się jak dziecko...

Poza tym to dziś kupiliśmy młodej kurteczkę na zimę. Trochę na wyrost ale była ostatnia i tak fajna że nie mogłam nie kupić. jeszcze tylko czapa i kołnierz pod kolor i laskę żadne śniegi nie ruszą :-D

Sylwunia to powiadasz że Marcelek od stycznie ruszy do szkoły? fajnieee i troszkę będziesz miała czasu sam na sam z Oliwką :-):tak:

Aga współczuję. Morelowamama ma rację, może w tej sytuacji takiej podbudowywanie Łukaszka zda egzamin... Może zostaw Krzysia z mamą i idź gdzieś sama z Łukaszkiem, pogadaj z nim... Powiem Ci że ja z Julką to jak ze starą gadam. Takie dzieciaczki bardzo dużo rozumieją :tak:;-)

Morelowamamo Witek Ci bardzo łapie od małej choróbska?

Weronika fajne te gry ;-) A płaszczyki już poszyte? Dawaj fotki ;-)

Aneczka jula w niepogodę lubi bawić się przy ulubionych piosenkach, uwielbia malować farbami, kredkami, poza tym ślicznie sama się sobą zajmuje.
Może jakieś ciastoliny? To też u nas było na topie.

Jutrzenka jak u was? Zdrowiejecie?

Kacha super że tata się przełamał :-) Teraz będziesz miała częstsze wizyty. A Ty kiedy się do Polski wybierasz?

Kasiamaj jak się czujesz?

co tam jeszcze? Moje towarzystwo już śpi. Ja kończę robić jedzonko do pracy dla D i też się zawinę ;-):-)

hejka

ja jestem ostatnio nieobecna z kilku powodow.
Po pierwsze ze wzgledu na choroby ktore sie nas trzymaja. Wczoraj jeszcze kuba mnie nastraszyl bo obudzil sie z placzem i krzyczal ze go ucho boli :-(:-(. Bratowa mamy protetyka sluchu na szczescie wiec pojechalysmy przed 21 do przychodni w ktorej pracuje (to prywatna, ma klucze bo jest tam szefowa) i wzielo to cos do badania ucha i mu sprawdzila. Na szczescie nic powaznego nie ma.
Ale dalej ma katar :sorry2:

Ja ciagle czuje sie fatalnie, momentami trace glos, a katar mam taki ze nie mam juz sily dmuchac.

Po drugie dzis nie mielismy pradu do 17. Ktos w nocy ukradl tranformator i od drugiej nie mielismy pradu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Zanim policja wszystko spisala, przepytala ludzi (w tym nas bo to jakies 100 metrow od naszego domu) i sie wzieli za naprawe to juz bylo po 17 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dobrze ze mamy kominek to moglismy sobie grzac bo tak to zimno by bylo :no::no:

Bo trzecie to wszystko mnie wykancza juz, nie mam sily na nic, mam dosc tej choroby, do tego dzis mnie potwornie glowa bolala :-(:-(:-(. Do tego to co sie dzije u mnie w pracy to juz nie bede pisac zeby sie nie potwarzac.

Takze mam nadzieje ze mi wybaczycie moja nieobecnosc i brak aktywnosci.
Obiecuje poprawe jak dojde do siebie :-(:-(

nic nie napisze do nikogo bo po prostu nie czytalam.
Zrobilam sobie wlasnie mleko z miodem maslem i czosnkiem i ide polezec.

trzymajcie sie cieplutko, zycze wszystkim zdrowka :tak:

buziaczki

reklama
dzien dobry!!!:-):-):-)

jejku Jutreznko ale pech,współczuje...szybko zdrowiejcie!:tak:
Dobrze,ze jestes silną babką;-) z pewnoscią sobie poradzisz ze wszystkim:tak:
zagladaj do nas,bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!:tak: :*

no i łikend zleciał aleeee tylko 3 dni i znowu łikend- i to dłuuugi:-):-):-)
i tak własciwie, to powoli powoli swieta sie zblizają, no i urodzinki naszych pociech:-)
3 lata:cool2:powazny wiek:cool2::cool2:;-)
mysle co zrobic małemu na urodzinki, chcialabym przygotowac mu jakis dzien atrakcji,niech sie chłopak cieszy;-)

Aneczka byłas moze w Gdansku to chyba jeszcze Oliwa jest,zrobili jakis super extra "figlo raj" dla dzieci. na Grunwaldzkiej,blisko "Mama i ja""Media markt" nie wiem kojarzys??Poszukam link do stronki, to potem wkleje;-)
jejku to moje stare okolice:tak:

Mały juz sie obudził, jeszcze w łozku lezy.Ja sobie ogarnęłam mieszkanie,pranie wstawione,jeszcze odkurzaczem przeleciec pokoje i bedzie git:-)

łooo jeny rozpisałam sie:sorry2:
co tam u Was??? zyjecie;-)
:**

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry