reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Viki gdzies czytalam ,ze mozna z niewielka iloscia jakiegos soczku lyknac;-)
Ja mysle ,ze napewno sprobuje bo juz bym chciala miec maluszka przy sobie.Wiem ,ze teraz to jeszcze troche za wczesnie ale tak z tydzien przed terminem to napewno bede juz kombinowac.:cool2:Tym bardziej ,ze bardzo nie chcialabym zeby drugi synek osiagnal wage 3600 podobno na moje wymiary miednicy to bylo troszke za duzo:dry:
Co do sposobow to slyszalam tez o lykaniu tabletek z oleju wiesiolka, bo ten z kolei powoduje ze szyjka macicy robi sie bardziej miekka i elastyczna.No i te zaczelam juz lykac, mam nadzieje ,ze troche pomoga

reklama
Ja też zastanawiam się nad przyspieszeniem porodu...:confused:

Skopiowałam fragment artykułu z gazety ze sposobami na przyspieszenie.;-)

Za długo ~ niezdrowo
Jeśli z dzieckiem wszystko jest w porządku, ale ty masz już dość przedłużającego się czekania na potomka, możesz sama spróbować przyspieszyć poród.
Lekarze zalecają przedewszyst­kim więcej ruchu: spacery, ćwiczenia znane ze szkoły rodzenia, chodzenie po scho­dach w górę i w dół. Skuteczny sposób to seks. W spermie znajduje się hor­mon zwany prostaglandyną, który wywołuje skurcze maci­cy. Poza tym podczas stosunku uwalnia się; oksytocyna, hor­mon odpowiedzialny za wywo­łanie akcji porodowej.
Poród przyspiesza również masaż i pocieranie brodawek sutko­wych - wtedy również uwalnia się dużo oksytocyny), a takie wypicie łyżki oleju rycynowe­go. Substancje w nim zawarte zmiękczają szyjkę macicy. Poza rym olej rycynowy przyspiesza perystaltykę jelit i wypróżnie­nie. Dzięki temu główka dzie­cka przesunie się nieco niżej, co może zapoczątkować poród.

oo widzę że bardzo dobrze że zaglądnełam ;-) już dzwonie do K. żeby mi olej rycynowy kupił + dzisiejsze porządki może coś sę urodzi :-D dobrze by było !
A przed chwilą mój K. mnie wkurzył. Nie mogłam się przez pół roku doprosić malowania, no i on mi dzisiaj dzwoni że ma b. dobrą wiadomość w poniedziałek malujemy, co wiąże się również z położeniem gładzi:wściekła/y: no przecież ja tu czekam żeby się rozdwoić, termin na środe - daj Bóg!! a on mi chce tu rozpierduche robić :wściekła/y: I jeszcze mnie zaczął uspokajać że najwyżej z maleństwem do mamy pójdziesz - no większej beznadziei nie słyszałam - załamałam sie:-(

haj kobitki ;-)
2 w 1 nadal ;-)

my też już nie możemy się doczekać na Naszego leniuszka
dotka też czytałam o tych sposobach ;-) jak na razie nic nie pomogło, ale do 15 jeszcze mamy kilka dni - ostatecznie na śniadanie będzie ten olej rycynowy ;-)

u mnie dziś "baby shower" więc mąż sprząta, a ja szykuję jedzonko dla zaproszonych kobitek

miłego dzionka drogie brzuchatki ;-)

hehe a myslalam ,ze tylko ja tu knuje jak maluszka szybciej wygonic na swiat:-D:-D:-D
Magda-lenka no to nie zadroszcze .Pomysl z remontowaniem domu przy dzidzi chyba nie jest najlepszy.Moze sprobuj go jednak przekonac ,ze to nie dobry moment.Jesli chodzi o gladzenie scian to ten piekielny kurz unosi sie w mieszkaniu jeszcze baaaardzo dlugo i strasznie osiada na wszystkim.To chyba potwierdzi kazdy kto kiedys robil to u siebie.Poza tym zapach farby nawet tej ekologicznej przez jakis czas trzeba troszke wywietrzyc.Napewno na czas remontu i mysle ,ze z tydzien po musialabys do mamy uciec z dzidzia:sorry2: No ale z drugiej strony to swiezo odnowione mieszkanko napewno cieszy.Przemyslcie czy napewno teraz to robic
DotaZ jesli chodzi o sperme to tez o tym slyszalam :tak:ale juz o pocieraniu brodawek to slyszalam dokladnie ,ze trzeba to robic conajmniej po pol godziny na jedna brodawke wiec to chyab dosc uciazliwy sposob;-):-D
No co do oleju to czekam do wizyty w poniedzialek i jak maly wazy ponad 3kg to ja dziekuje i nie bede czekac az urosnie za wielki:no:

heheh no prosze jakie my wszystkie nadgorliwe:-):-D

a tu pewnie bedzie zonk i pomimo seksu. oleju, tabletek, dzidzie i tak wyjdą kiedy im sie zachce:-);-):dry::sorry2:

Czesc Wszystkim.
Ja wstalam dzis o 6 i mam takiego powera, ze szok :-):-) Wszystko mam ochote poprzestawiac, ulepszac, szorowac, nie wiem co sie dzieje :-D
Moj B. juz jedzie, ok 21 bedzie tutaj. Jejku tak nie moge sie doczekac. Zaraz wyjde z siebie!!

Hehe, ja tam bym chetniej wziela cos przeciwnego w dzialaniu do oleju rycynowego, bo oczyszczanie u mnie dziala bezblednie :zawstydzona/y::zawstydzona/y: To coraz bardziej meczace :zawstydzona/y:
Mam duzo skurczy juz i dosc czesto, ale regularne to one w zaden sposob nie sa :-( Teraz to mi sie wydaje, ze to bedzie trwalo i trwalo i trwalo :-(

Magdalenka, rzeczywiscie malowanie przy maluchu albo przy Tobie w tak zaawansowanej ciazy to zly pomysl :no: To jednak silne chemikalia,. Ale moze u mamy nie bedzie tak zle, a jak wrocicie to bedzie juz ladnie i czysciutko :tak:
My tak zamierzamy zrobic. Bo klucze do mieszkania bedziemy mieli dopiero pod koniec grudnia :-( Ze B. pojedzie i rach ciach machnie tam farba, znajomi mowia, ze pomoga, no i ja juz przyjade z domu jak bedzie cacy :-D Bardzo mi sie podoba ten pomysl, bo nienawidze przeprowadzek.:-D:-D

Witam ponownie
Mam takie pytanie często czytam ze macie waskie miednice to ile macie w tych biodrach
JA mam teraz 102 cm a wzrostu mam 172 cm i dwujke dzieci urodzilam silami natury corka wazyla 3140 a synek 2770
A synka takiego małego bo miałam niski cukier w czasie ciazy

reklama
Hej Kobitki! Melduję się - 2w1...

Nawet nieźle sie czuję, posprzątałam, obiadek mam z wczoraj, ale do wieczora pewnie będę się czuć zmęczona i znowu mnie dopadną przeczucia;-):sorry2:... a na przyspieszanie to ja się chyba nie zdecyduję, no chyba że będę już po terminie...:dry:

A z tymi wymiarami miednicy, to chyba chodzi nie o "zwykły" obwód w biodrach, ale o wymiary wewnętrzne miednicy mniejszej... a to chyba na USG się mierzy...:confused:

Pozdrowionka

Do góry