reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Weroniczka Ty masz wszystkiego dosc? Tobie jeszcze 15 dni zostalo spokojnie :tak: a co ja mam powiedziec jak termin mi wypada jutro albo dziewczyny ktorym juz minol???
U mnie ani slychu ani widu :no: Tobie przynajmniej cos zaczelo sie dziac :dry:
Kazda z nas jest juz zmeczona :zawstydzona/y: bo nosic przed soba kilka kilogramow, nie moc spac w nocy albo wstawac co jakis czas i miec cala mase ciazowych dolegliwosci to nic przyjemnego :no: Ale kazda z Nas wiedziala na co sie zobowiazuje zachodzac w ciaze :tak: I ja choc mam juz dosc to jednak ciesze sie ze zdecydowalismy sie z Karolem na Dzidzie :-)

reklama
czesc dziewczynki
jeszcze jestem BOJĘ SIE BOJĘ SIE BOJĘ
napiszcie proszę czy wiecie coś o porodach wywoływanych kroplówką? czy to bardziej boli ? czy szybciej idzie?
mam juz rozwarcie ok 4 cm RATUJCIE
OSZALEJE ZE STRACHU

myszorka nie stresuj sie.Wiem ,ze latwo powiedziec ale tak naprawde nie musi byc gorzej przy wywolywanym.To chyba zalezy od kobiety, jedne znosza to lepiej niz porod , ktory u innych wystapil samoistnie inne troche gorzej.nie ma co sie zle nastawiac.Zycze Ci zeby szybciutko poszlo

pierwszy miałam NATURALNY i nie było źle stąd teraz tak bardzo sie boję i zastanawiam PO CO? jak jeszcze jest czas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i jeszcze naczytałam sie że bardzo boli i nie zawsze zadziała!!!!!!!!!
oszaleje do piatku

No to kolejne sloniatko sie melduje!;-)
Chyba w koncu zaczne chodzic jak kaczka, bo mnie nieco w pachwinach pobolewa, ale oczywiscie 0 skurczybykow, czy tym podobnych. Nic sie nie dzieje, a dzisiaj znow do ginki i pewnie mi humor pogorszy kolejnym "do zobaczenia za tydzien!"
Pewnie skonczy sie tym, ze mi ten porod wywolaja, tylko kwestia KIEDY???, bo kurcze nie usmiecha mi sie pobyt w szpitalu na swieta.
Myszorka, ponoc wlasnie ten wywolany porod jest bardziej bolesny (bo jakby nie bylo sztucznie wywoluje sie te skurcze), ale z drugiej strony jesli ma to choc troche przyspieszyc porod, zwlaszcza jesli jest po terminie, to chyba nie ma innego wyjscie, tylko przez to przejsc;-)

3majcie sie mocno i dzielnie mamuski! Juz w koncu tak duzo tego grudnia mnam nie zostalo...

ja jestem PRZED terminem wg OM 22-12 a wg USG 05-01
i dlatego jest mi to dziwne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No wlasnie myszorka, Aneczka dobrze pisze. To w duzej mierze zalezy od kobiety i chyba ciezko to przewidziec. A mysle, ze cos musi przemawiac, za tym zeby sztucznie ten porod wywolac wiec, chyba nie pozostaje nic innego jak zdac sie na lekarzy.
Pomysl o tym w ten sposob, ze przynajmniej w piatek cos sie zacznie u Ciebie dziac i moze wlasnie w ten dzien przytulisz juz swoje malenstwo:tak:

Wiesz myszorka, nie wiem jak jest u Ciebie, ale czasem powodem moze byc np duza waga malucha i zeby w ogole mozna go bylo naturalnie urodzic lepiej porod wywolac wczesniej, niz czekac do samoistnego rozwiazania... Moga to byc tez inne przyczyny. Mysle, ze warto by bylo zebys zapytala o to swojego lekarza, dlaczego chce przyspieszyc porod (moze po prostu chce, zebys na Swieta miala maluszka juz w domku:-))

reklama
myszorka a dlaczego mają ci wywoływac poród skoro do terminu masz jeszcze czas??? a poza tym jesli masz 4 cm rozwarcie to wg mnie urodzisz niedlugo sama bez wywołania;-)

Do góry