reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

No właśnie Magdalenka pierwsza strona na jaką trafiła jako przykład powodów zeza niemowlaków podała tylko tego guza:angry::angry::angry::angry: ale na całe szczęcie na innych stronach znalazłam zupełnie inne przyczyny zeza a o guzie nic nie wspominały. W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie to się dowiem od lekarza co z tym robić.A ludzi którzy tak straszą matki tak drastycznymi przykładami powinno się rozstrzelać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Weroniczka najgorsze jest szukanie przyczyn i chorob w internecie bo mozna sie od razu zastrzelic. Ja jak szukalam o asymetrii to tez wyczytalam ze wystepuje u dzieci autystycznych a potem im dalej szukasz i czytasz to coraz gorzej. Ja az doszlam do artykulow w ktorych wyczytalam ze to porazenie mozgowe i inne cuda. Nie wspomne juz ile sie naczytalam jakbylam w ciazy np jak mnie swedziala skora to juz mialam cholestaze i biegiem 2 razy robilam proby watrobowe. Wiem ze to silniejsze od nas i nie da sie nie szukac i nie czytac ale nie przejmujsie tak tym co znajdziesz. Napewno Tadzikowi nic nie jest a to zezowanie mu przejdzie.

Weroniczka, nalepiej isc do lekarza i samemu nie prorokować. A my też chcemy jak nalepiej i jak najwięcej wiedzieć a potem się zamartwiamy niepotrzebnie
A tych straszących to od razu pod ścianę!

viki pozdrow serdecznie Damiana od cioci i powiedz mu ze ja tez jestem chora :((
ewa ja widzialam duzo latajacych dzieci i wszystkie byly zadowolone :))
a polozna mi powiedziala ze im mniejsze dziecko tym mniej rozrabia a przeciwskazan nie ma dla dzieci powyzej 1 miesiaca. zreszta teraz J siostra przyleciala ze swoim 6 mies synem i bardzo dobrze to przezyl :))
magdalenka ja sama nie wiem jak sie leczyc...

Weroniczka nie denerwuj sie tym zezowaniem, to normalne w tym wieku. To znalazlam w necie

U niemowląt mięśnie gałki ocznej są jeszcze słabe, dlatego możemy zauważyć lekkie zezowanie i rozbieganie się oczu. Taki noworodkowy zez może utrzymywać się do pół roku, jeżeli natomiast trwa to dłużej należy zgłosić to lekarzowi. Dziecko, bowiem może mieć zeza. Zez może być zbieżny lub rozbieżny i wtedy lekarz najprawdopodobniej zaleci zakrywanie jednego oczka tego, które jest mocniejsze i tym sposobem zmusi do pracy słabsze oko.

Jutrzenka co do pielucho-majteczek to jak jest kupka to rozrywa je się po bokach i zdejmuje jak zwykłego pampersiaka... :-) więc dolna połowa ciałka zostaje czysta :-D:-D:-D A! Piękny widok z okna...

Julka już nie zezuje ale nie straszcie guzami ;-) Jak to można łatwo wrażliwe mamy nastraszyc.... :tak:

My po spacerku i Julia śpi pod otwartym oknem już od 14 :szok::szok::szok: dałam na śpiocha mlesio i śpi... :-D:-D:-D

Nie wiem jaka jest rozmiarówka w Polsce...napiszę Ci jakie ja mam z Niemiec:
np.BABY DRY 3 - od 4 do 9kg
ACTIVE FIT 3 też od 4 do 9 kg
Fajne jest to, że są pakowane w takie duże kartony i tam jest 156 sztuk albo 132 sztuki....:-)

dzieki !!!

A i mam pytanie.
Czy waszee dzieci tez tak namiętnie oglądają TV???
Bo moja daria to kocha telewizor... jak potrzebuje chwile czasu dla siebie to ją kłade na leżaczek, albo ją wrzucam do wózka, podnosze ciut oparcie włączam bajeczke i Daria z takim zafascynowaniem ogląda ze wam mówie:-D
Wiem ze to niezdrowe ponoć no ale wiecie jaka jest Daria, więc ratuje sie czym mogę:-D

moja Madzia tez sie niesamowicie wgapia w TV, kiedys jak ja karmilam to sobie wlaczalam dla zabicia zcasu ale od jakiegos zcasu tego nie robie bo mala zamiast jesc to sie rozprasza

reklama
Do góry