reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Paula to mnie zmartwilas, ja bylam pewna ze to ostatnie szczepeinie. Zobaczymy co nam powiedza jutro,

Grzechotka a jaki to film chce z Toba maz ogladac ;-);-):szok::szok::-D:-D:-D:laugh2::laugh2:.

A moj maly cos wieczorem nie bardzo chce pic kaszke, trzeba mu wciskac bo przysypia przy butli. Z reguly zjadal prawie 150 a ostatnie dni to gora 100. Ale grunt ze noce przepane choc wolalabym zeby wiecej zjadal.

A ja nie ogladam seriali i jestem i odsiwezam co chwile :tak::laugh2::laugh2:

reklama
dziewczynki dzieki za odp
EWEJDA super mamy bystre dzieciaczki juz od małego daja na kompie hehe:-):-)
EWAmi troche mleka za mało mała zjadła o 18 i do kapieli o 21 dwa cysie i juz cmokta ze chce jesc a tu pusto ze szok nie wiem co to bedzie?
GRZECHOTKA dzieki za podpowiedz ztym piwkiem to jutro spróbuje bo dzis juz z T wypiłam
dziewczynki mała spi wiec i ja ide sie kapac i patuniu poprzytulac sie zT troszeczke
do jutra miłej nocki dla was i dla misiaczków

No napisz jutro Jutrzenka czy wy też macie za miesiąc, bo jestem ciekawa...
Chciałam o to samo Grzechotke zapytac... Co razem oglądacie??? :-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:
Ela ja słyszałam że na laktację to karmi dobrze wpływa. Od kogoś nawet słyszałam że w jakimś szpitalu dziewczyny były zaopatrzone w ten napój...

Witam! :-)Na tych szczepieniach rzeczywiście się nie kończy. Moja mała miała tydzień temu trzecie szczepienie (brała skojarzone szczepionki - jedno ukłucie i po krzyku, a był tym razem straszny krzyk:blink:), i mam się z nią zgłosić ponownie za 6 tygodni dostanie szczepionkę przeciw żółtaczce, potem będzie spokuj, aż do ukończenia roczku:tak:. Wczoraj byłam z nią na morfologii (ma anemię) i przygotowywałam się na ponowny wielki płacz:sorry2:. Byłam z niej bardzo dumna :laugh2::laugh2::laugh2:bo nawet nie pisnąła i było mi głupio przed mężem (był z nami), że całą drogę przeżywałam co to będzie. Mój mąż stwierdził, że byłam bledsza od Amelki. No cóż ... serce matki... :-D

Rapela witam Cię serdecznie na bb. No widzisz jaka Amelka jest dzielna... gratulacje... :-):-):-)
U nas też ku zaskoczeniu dziś nie było źle... Miałyśmy ze sobą ukochaną zabawkę... :-D

No i widzę że Amelka też z 18 GRUDNIA jak moja Julka... Miło...

O! :szok: To rzeczywiście miło! Amelka urodziła się przez CC 11 dni po terminie. :-D Jakoś niespecjalnie jej się spieszyło na ten świat.
I naprawdę jestem z niej dumna. Dzielna dziewczynka.:-D

Jutrzenka będę trzymała kciuki. Twój grzeczny Kubulek pewnie nie piśnie... :-D:-D:-D

Rapela Julka 9 dni przed terminem przyśpieszona naturalną metodą :laugh2::laugh2::laugh2:
Urodziłam siłami natury bez ZZO. Dałam radę nie było źle... :-D:-D:-D

reklama
Ja też chciałam sama urodzić.:tak: Nawet od okulisty załatwiłam sobie zaświadczenie, że nie ma przeziwwskazań (noszę soczewki). Ale okazało się, że już dawno po terminie a tu nic, zero skurczów, rozwarcia - kompletnie nic. Na dodatek USG wykazało małowodzie - nie było więc na co czekać, no i musieli ciąć. Amelka była cała pomarszczona, schodziła jej skórka, ale dla mnie i tak była najpiękniejsza. Już wtedy mogłam się przekonać, że ma naprawdę donośny głosik.
Na dzisiaj wystarczy. Ja też idę spać.

Do góry