reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hihi moj Witek tez tak mial a wiecie kiedy wyszedl pierwszy zabek?:-DJak mial rok i 2 tygodnie;-) To chyba dlatego ,ze zeby wychodza tez jakimis etapami, tak po troche i takie objawy moga trwac pare dni a potem zwykle przechodza na jakis czas.No chociaz czasem niektore dzieci mja szybko zabki.

reklama
To mam nadzieje, że te objawy naprawdę miną....pare dni da sie wytrzymać...
Już sie martwiłam, że tak będzie do pojawienia sie pierwszego ząbka. No chociaz wiadomo różnie to bywa.

U nas tez slinienie i pchanie wszystkiego do buzi tzn glownie rak a jak pod reka koldra, kocyk albo pielucha to ciagle proba ich wsadzenia do buzi. Ale ja nie podejrzewam ze u nas to kwestia zebow bo zadne inne objawy nie wystepuja.

Viki u mojej szwagierki podobnie jak u Was. Slinienie i objawy wychodzenia zebow zaczely sie wczesnie i tez kupowali masci i usilnie szukali pierwszego zeba. Ich corcia ma obecnie skonczone 10 m-cy a zeba jak nie bylo tak nie ma:-D:-D:-D

Monia ja tez zaczelam juz 3 zakladac choc narazie glownie te Huggisy co na probe kupilam i musze zuzyc bo nam nie leza ale 3 Pampersa zakladam na nocki i na spacerek i jest OK. Nie zauwazylam zeby bylo gorsze od 2.

Jutrzenko u mnie butelka Aventa nie przejdzie bo daria nienawidzi tego typu smoczków:no: Mamy Tommie Tippee i Canpola aktywne ssanie i obydwie rewelacyjnie sie sprawdzają... sa super bo imituja maminą pierś, dzicko musi ciągnąć zeby leciało, są mięciutkie, antykolkowe (Tommie Tippee to aż słychać jak zaworek pracuje:szok::tak:) no i dzieki tym smoczkom mała bardzo ładnie je bo wcześniej na zwykłych NUK-ach kauczukowych to była tragedia:no: No a pozatym Daria ma wade zgryzu a na tych smokach pięknie i prawidłowo okłada usta. Polecam te butelki i smoczki, są super!

Jeśli chodzi o Chrzci to woli ścisłości to nie Stasiulek był grzeczny a Tadziu;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)
.
Weroniczko błagam o wybaczenie tejże jakze nikczemnej pomyłki:zawstydzona/y::-D;-)

ja jeszcze nie wiem kiedy u nas beda chrzciny bo nie wiem na ile tesc do Polski wraca, a wiec moze w maju moze w czerwcu a moze jeszcze pozniej :sorry2:
a ze chrzciny sa na wyrazna prosbe dziadkow wiec sie musimy dostosowac
Agnieszko no to mnie pocieszyłaś, że nie zostane jako jedna jedyna z dzieckiem nieochrzczonym, bo narazie u nas niema mowy o chrzcinach:baffled:

Ataata za Twoją namową kupiłam wczoraj na allegro nosidełko Baby Bjorn i czekam na nie z niecierpliwością...ciekawe czy Wiktorowi sie spodoba??:dry: A widzę że i wy jeszcze bez rożka sie nie obchodzicie...trochę mnie to martwi bo rożek już jest mały i zastanawiam się jak tu będzie wyglądało usypianie bez niego??:crazy:
...
Monia mam nadzieje ze nosidełko się sprawdzi, ja wczoraj Darie wsadziłam do niego... pochodziłam chwilke i bek taki że w locie ją wyciągałam:-D
A co do rozka to matko, ja juz sie boje coto bedzie jak sie do niego nie zmieści... Ja nie widze możliwości spania Draii bez rożka:no:
Dziś kupiłam jej wałeczki takie specjalne żeby spała na boku, bo ulewa to se myśle ze na boku by mogła spać, no i zgadnij co sie stało... położyłam ją miedzy wałeczki na boku i.... no nic nowego... ryk!! =zbędny zakup:wściekła/y: cholera jasna kolejna rzecz do kolekcji 'za szybke':wściekła/y:

dziewczyny masakra, ząbki ida waszyma maluchom już:szok:
U nas na szczęscie narazie cisza, ale ciii;-)

A tak wogóle:

Anetko

W dniu Twych urodzin życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze,
radosnych i pogodnych dni, pełnych szcześcia i miłości.
Aby każdy nadchodzący dzien był tym najwspanialszym dniem w życiu
i zawsze otaczali Cię kochający ludzie.

Wszystkiego Naj, Naj.
Dużo zdrówka dla dzieciaczków, a w szczególności Madziulki

bukiet_milosny.jpg

Dziękuje za życzenia wczoraj skończyłam 25 lat stara jestem i dobytek też już ma 3 dzieciaczków jak ktoś mnie pyta o wiek to nie wieży że mam tyle bo mam 3 bobasków już :-):-):-)

U nas w porządku nic ciekawego się nie dzieje póki co na szczepienie nie idę bo Madzia była na antybiotyku i muszę odczekać 2 tygodnie

A jeśli chodzi o smoczek to mamy zwykły silikonowy nie posiada funkcji anty kolkowej ani żadnej innej

Jeśli chodzi o ślinienie to jest tego dużo Madzi dużo produkuje śliny ale czy to zwiastun ząbków trudno powiedzieć ;-)

Ostatnio mam mało czasu bo 3 dzieci w domku i dziś posłałam Roksanke do przedszkola więc troszkę czasu mam :tak:

Pogoda pod psem pada śnieg wieje zimny wiatr i ciemno na dworze na pewno na żaden spacer dziś nie pójdę.
Byłam wczoraj u ginia i powiedział że jestem fenomenem jeśli tak zareagowałam na antykoncepcje dała jeszcze jedno opakowanie i powiedział jeśli się nie zatrzyma okres zmieniamy powód może być taki że urodziłam dziecko 3 miech temu i dlatego mój organizm dziwnie reaguje :szok::szok:

Anetko wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Ciebie.... :-):-):-)

No każdy inaczej reaguje na dane pigułki. Tak to już jest. Niech Madziula zdrowieje i na szczepienie. ;-)

Moja Julka też się ślini, ale nic poza tym jej nie dolega. Zębów się na razie nie dopatruję... :-D

Anetko również ode mnie i moich chłopaczków przyjmij gorące życzenia urodzinowe.

Anetka proszę nie mów że stara babka z Ciebie bo poczułam się jak baaaaaaaaaaaaaaardzo stary człowiek. 25 lat to młoda kobietka z Ciebie:tak::tak::tak::tak: a trójka dzieci w tym wieku to przecież Twoja sprawa. Znam taką, która miała 20 lat jak już drugie urodziła:tak::tak:

Kacha cieszę się że się wreszcie do nas odezwałaś:tak::tak::tak: Już miałam do Ciebie pisać na Naszej Klasie bo ostatnio widziałam że tam zdjęcia podokładałaś:tak::tak:

A my niestety dołączyliśmy do niechlubnej gromadki dzieci przechodzących ten skok w trzecim miesiącu i dziś w nocy miałam dwie pobudki a Tadzik już tak ładnie mi przesypiał od 19.30 do 6- 6.30.

reklama
Anetka i ja zycze wszystkiego naj naj w dniu urodzin, zdroweczka i pociechy z Twoich skarbow. Troszke sie spoznilam ale zyczenia jak najbardziej szczere. :-)

Do góry