Dziewczyny, ja tez mam podly nastroj :-

-

-(
Weroniczka, a czy u malego Tadeuszka to bioderko w granicach normy czyms sie objawia?? Bo ja ostatnio zauwazylam, ze Lukasz ma niesymetryczne faldki na udach i 2 razy mu pyknelo w stawie jak go ubieralam i wlasnie doluje sie, ze to ta dysplazja

I napisz prosze jak sie sprawuje spacerowka!!
W ogole na watku glownym "niemowleta" wyczytalam, ze problem nocnych karmien pojawia sie u wielu niemowlakow ok 3,5 miesiaca i potrafi bardzo dlugo trwac!! Ja dzis w nocy wytoczylam walke nocnym posilkom, maluch zjadl o 8 przed kapiela, rytualnie dojadl po kapieli i potem az do 4 udalo nam sie uniknac cyca. Co prawda budzil sie az 3 razy (o 1,2 i 2:30), ale oszukiwalam go smoczkiem. Mam nadzieje, ze dzis w nocy bedzie lepiej. Na szczescie nie placze w nocy, bo tego bym chyba nie zniosla... tylko tak rzewnie marudzi.
Za to rozwiazalismy ostatnio problem dziennych drzemek. Jak Lukasz zaczyna ziewac i byc rozdrazniony ubieram go cieplutko (dzis juz zasypial podczas ubierania) i na balkon! Wczoraj tak 3 godzinne drzemki udalo nam sie zaliczyc (bo na spacerze juz nie drzemie

Poza tym potrafi coraz dluzej wytrzymac sam w pokoju bawiac sie w lozeczku, na macie albo na foteliku. Jestem dumna z mojego samodzielnego misia
Mam tez pytanie do mam ogolnie - czy juz wszystkie grudniowe Malenstwa probowaly jedzonka poza mleczkiem?????????

I pytanie do mam dowiadczonych - od kiedy mozna stosowac kubek niekapek?? Bo podobno Avent ma taki juz od 3 miesiaca!!
Aha, i pytanie do mam chlopcow - czy udaje sie Wam odciagnac caly napletek???? My ostatnio dostalismy opieprz od poloznej za zaniedbania meskosci naszego Krolewicza. I jak mu pociagnela za jego delikatny sprzet to 3 dni byl zaczerwieniony i nawet troche skaleczony!!!!!!!!!!!!!

Ale powiedziala, ze jak nie bedziemy tego robic to sie skonczy zabiegiem. No i rzeczywiscie teraz juz jest duzo lepiej.
I znowu pytanie do wszystkich mam ;-) - czy Wasze dzidzie wciaz spia na gornym poziomie lozeczka czy juz zeszly na dol?