reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Monia fajnie ze imprezka sie udala, ja tez raz bylam na imprezie ale cugle mialam w glowie czy on nie placze i co tam w domu. Tak juz chyba jestesmy stworzone.

Soida mam nadzieje ze tak juz zostanie. Bylam dzis z malym na spacerze przed poludniem razem ze swoja szwagierka ktora ma corcie 11 miesieczna. Potem poszlam do nich do domku i bylam tam ze 2 godziny. Nie mogla sie ona nadziwic jaki Kubus grzeczny (bo jej Majka byla placzliwa), lezal na lezaczku, gapil sie czasami w tv bo lecial Mis Koralgol, potem zjadl i usnal sam w lezaczku. Ona byla normalnie w szoku i opowiada wszystkim w kolo jaki Kubus jest super grzeczny.

My dzis w sumie 2 spacerki zaliczylismy przed poludniem do obiadku a drugi niedawno. Maly spal w wozeczku tylko obudzil sie i plakal w sklepie jak mu czapke kupowalam bo mu kilka przymierzylam i sie przy 4 czy 5 zdenerwowal.

A i ogladalam ubranka do chrztu. Kurde i mam problem. Generalnie uwazam ze powinien byc bialy stroj. Ale widzialam taki superek garniturek sztruksowy (spodnie i marynarka i czapka a do tego koszulka, kamizelka taka wyszywana i muszka, mozna tez dokupic kurteczke) i byl w kolorze bialym i takim bezowy (niby mowila ze ecru ale to bardziej bez). I nie wiem, wszyscy mowia zeby nie brac bialego, babka w sklepie powiedziala ze lepiej sie ten bez sprzedaje niz bialy a j nie wiem co robic bo mi sie zz chrzetem to raczej bialy kojarzy. Ale ten bezowy byl fajniejszy i mozna by go w niego (tzn spodnie) ubrac potem bo sa naprawde fajne. A i kurteczka ma fajny fason taki ze mozna go na codzien nosic wiec lepsza bylaby bezowa. A Wy co sadzicie??. Wasze maluszki mialy chyba wszystkie biale???

Jeju Jutrzenka! Twój Kubuś ma anielską cierpliwośc. Dopiero przy czwartej czapce się wkurzył??? :szok: Julka jak tylko zobaczy czapkę to wrzeszczy. :wściekła/y:
A co do ubranka na chrzest to moim zdaniem beżowy strój jak najbardziej można założyc... czemu nie...
Julka będzie chrzczona dopiero koło sierpnia, września więc się jeszcze nie rozglądam.:-)

Jutrzenka ja Marcela bede ubierala tez w garnitur i to czarny:szok::szok::szok: z biala koszula. Wiem ze to juz troche przesada ale nie mam za bardzo wyboru. Zreszta wydaje mi sie ze najwazniejsze zeby byl elegancki a przeciez i tak uklada sie biala chuste na dziecku. Wiec wedlug mnie smialo mozesz ubrac Kubusia w bezowy:))
Ale masz super z Kubusiem, taki grzeczny, zazdroszcze Ci bo Marcel zaczyna pokazywac swoje rozki:tak::tak::tak:

Dziewczyny ratujcie!!!!!! Marcel nic nie chce jesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzis jak go probowalam nakarmic przed spaniem sie az poplakalm z bezsilnosci.

Sylwia a pic chce? Chociaż wodą albo cherbatką go dopajaj.
Nie wiem może zadzwoń do lekarza jak masz możliwiśc. Nie wiem jak ty bo ja mam nr pryatnego telefonu mojej pediatry i jak coś to dzwonię. Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji więc nie wiem czym to się ma. Może ma jakiś kryzys...

Paula ja nie mam za bardzo mozliwosci, bo jedynie co to moge zadzwonic do Health Visitor i to w godzinach pracy przychodni, ale ja wiem co one mi powiedza. Zebym sie nie martwila bo pewnie nie jest glodny!!!!! Glupie baby!!!!!!!!!!!
Ja co chwile biore go i wciskam mu cyca przez sen, troszke pociumcia i na tym koniec!!!!!
Mam nadzieje ze to tylko kryzys. Poczekam do poniedzialku, jak bedzie to samo to pojde do lekarza z nim, mam nadzieje ze cos zaradzi

Sylwunia nie denerwuj się.;-) Jak zgłodnieje to będziesz wiedziała bo da Ci znac.
Jejku wy to się tam macie w tym UK z takim olewczym podejściem służby zdrowia... :no: Jak mu nie przejdzie to w poniedziałek się przejdź do lekarza.:-)

Spadam spac... :-D Pozdrawiam.

A my dziś po raz pierwszy daliśmy młodemu na noc mleczko z dodatkiem kleiku ryżowego...tak smakowało że wtrąbił 180ml!!!:szok: A ostatnio na noc nie bardzo chciał cokolwiek jeść, tylko w nocy nadrabiał:angry::angry::angry:.
Mam nadzieję że to coś pomoże i dziś wreszcie prześpimy ładnie nockę...ale mi się marzy:sorry2::sorry2::sorry2:.
Dobranoc Mamusie...zmykam bo muszę wczorajszą noc odespać...Buziaki:-):-):-)

sylwia ja tez miałam taki problem ze 3 tygodnie temu moja mała wcale nie chciała jesc cyca moja doktorka powiedziała ze nie mozemy dac jej zadnego mleka w proszku bo mała jest uczulona na mleko i zebysmy sie przemeczyli. Ja zciagnelam pokarm i dałam jej przez butelke zjadła toszenke i koniec ,Miałam tak 2 dni a potem jak zaczeła jesc to musiałam odmrazac mleko swoje bo dwie cycki zjadła i za pół godz była głodna tagże to jest tylko kryzys samo przejdzie :blink:

reklama
Do góry