reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Kasia - :-) super ze masz dobre wiadomości
Jutrzenka, Sylwia wracajcie do zdrowia :no:wstyd tak na wiosnę chorować ;-)

A u nas śliczny słonezny dzionek i dopiero wróciliśmy do domku i uzupełaniłam wszelkie braki tlenu :tak: A teraz czekamy na tatusia bo sir bardzo bardzo za nim steskniliśmy :sorry2:

reklama
Kurde a nam się pojawił problem z zasypianiem wieczornym bo w pokoju jest zajasno i Tadeuszkowi to nieodpowiada. Nie może zasnąć i dziś jak i wczoraj przez 10 min leżał w łóżeczku i się darł w nieboglosy mimo, że był śpiący. Ale teraz już biedaczek śpi.

Agatko chyba chodzi o wymiary tego leżyska, ale chyba najlepiej, żeby kobietka sprecyzowała pytanie coby nie było później niedomówień;-)
A więc tak (wiem, ze zdania tak się nie zaczyna;) ) po dzisiejszej wizycie jestem happy:-) Oliś jak zwykle był bardzo grzeczny, tym razem udało Mu się nikogo nie olać ciepłym moczem;-) Został szczegółowo osłuchany i jak narazie serduszko spisuje się w porządku, gdyby nie to, że w karcie ma wpisane że ma wadę nic by na to nie wskazywało :) Został obejrzany z każdej strony i pediatra nie ma nic do zarzucenia :) Stwierdziła, że psychicznie rozwija sie jak swoi rówieśnicy, a rozwojem fizycznym też za bardzo od nich nie odbiega:-) Właściwie jedynym problemem jest kłopot z utrzymaniem tej główki, ale częste kładzenie na brzuszku (na szczęście Młody to lubi) i częste trzymanie w pozycji pionowej i siedzącej pomoże nam ten problem zniwelować :) Co do spłaszczenia na główce mam się absolutnie tym nie martwić, to, że będzie trzymany częściej w pozycji pionowej także pomoże rozwiązać ten problem, poza tym do roku czasu główka sama się ukształtuje;-)Młody przy okazji został zważony i zaczynam wątpić w te leki hamujące przyrost wagi, znowu w ciągu tygodnia przybrał ponad 300g, waży teraz 5060g. No ale skoro z serduszkiem jest wszystko ok to nie ma powodu do obaw :-) Kolejna wizyta dopiero po operacji, czyli w wieku ok. 9 miesięcy:-) Wyznaczyli nam także kolejną wizytę u kardiologa,także 30 kwietnia znowu prosimy o kciukasy ;-)
Wogóle coraz bardziej jestem zaskoczona tutejszą opieką, na wizytę u pediatry przyszła pracownica socjalna (chociaż o to się nie prosiłam), która ma nas odwiedzić w domu 2 maja i ułatwi nam przyznanie mieszkania socjalnego (chociaż jak narazie też się o to nie prosiłam, tylko miałam taki zamiar). Powiedziała,że ze względu na naszą sytuację będziemy w pierwszej kolejności do przyznania mieszkanka, a ze względu na potrzeby Młodego znajdą jakieś mieszkanie o podwyższonym standardzie. Dla nas to super wiadomość, tymbardziej, że takie mieszkanko będziemy mogli później sobie wykupić za jakieś śmieszne pieniądze czyli odpadnie nam branie kredytu na dom, a taki mieliśmy zamiar, bo po cholerę napełniać komuś kieszeń jak tyle samo co miesięczny wynajem wynoszą raty kredytu, a bylibyśmy przynajmniej na swoim:-)

Stefanko, zapewniam Cię, że Oliś tylko tak słodko wygląda, ale charakterek to On ma czasami naprawdę diaboliczny ;-)

Kacha fantastycznie, że Olś tak się dobrze rozwija. No i sprawa tego mieszkania też fantastyczna:tak::tak::tak::tak: A pod koniec kwietnia będę trzymać kciuki.
A ja proszę o trzymanie ich jutro o 10 bo jadę z Tadeuszkiem na kontrolę bioderek. Mam nadziję, że nie będzie trzeba mu zakładać tej wstrętnej poduchy:crazy::crazy::crazy:

Kasia ale super wiadomosci:-):-):-):-) Zaje....e ze Olis sie tak wspaniale rozwija i to wszystko Wasza zasluga. Jestescie wspanialymi rodzicami i Olivier ma niesamowite szczescie ze jest Waszym synkeim. Kurcze az bra mi slow, tak sie ciesze:-):tak::-D No i po drugie super z tym mieszkaniem, to jest racja ze macie pierszenstwo, wydaje mi sie ze tez zasilki powinniscie miec duze. Z tymi mieszkaniami to wogole jest tak ze nawet zanim je wykupisz to czynszu placisz grosze a w waszej sytuacji to moze nic nie bedziecie placic, tylko panstwo bedzie i do rachunkow Wam doplaca tez:-):-) Kurcze naprawde ekstra.

Daj Olisiowi ogromnego Buziola i powiedz mu ze ciotki z BB sa z niego baaardzo dumne:-):-)

Ataata a moze znajdz strone z takimi wozkami i moze tam beda wszystkie wymiary podane

Weroniczka oczywiscie ze bedziemy trzymac kciuki. I czekamy z niecierpliwoscia na relacje z wizyty:-)

A ja chcialabym zameldowac ze drugi dzien nauki samodzielnego zasypiania zakonczyl sie sukcesem:-):-):-) Jestem dumna z mojego samodzielnego synka. Wogole dzisiaj spisal sie na medal przez caly dzien:-)

Kasia super wiesci, napewno dalej tez bedzie wszystko super a to jak pisala Monia Wasza zasluga ze tak pracujecie z maluszkiem.

Weroniczka trzymam kciuki

Sylwia gratulacje dla Was. Oby tak dalej

reklama
Do góry