reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Anecia nie obejrzymy się a i nasze smyki do zerówki pójdą zwłaszcza że teraz zerówka dla 5-cio latków będzie. Co jest dla mnie jakieś chore. Dzieciństwo maluchom skracają... :crazy:

reklama
Witajcie,
Sto lat i ogrom buziaków dla Darii i Zosi

Paula wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Kubusiu zdrowego brzuszka

Paula ale masz księżniczkę śliczną, i zdjęcie masz, więc nie jest źle, ważne, że ceremonia się udała :tak::tak:

wiecie to by nie było chore ta wcześniejsza zerówka gdyby to była dla dzieci przyjemność i nauka przez zabawę i gdyby nasze podejście do szkoły było inne. Bo ogólnie jesteśmy społeczeństwem, w którego świadomości szkoła funkcjomuje jako zło konieczne.
I mam nadzieję że jak nasze maluszki dorosną to cos się zmieni :confused:

a ja mam taaaakiego doła i taaaakiego lenia że szok
nawet ubrać mi się nie chce :dry:

Daria, Zosia sto latek!!!:tak::-)

Wchodzę czytam dzisiejsze posty i mój poranny a tu taki byk....ale chyba nikt nie zuważył,ze Dota zrobiła bład...poprawiłam już!:zawstydzona/y::-)

dziewczyny nie martwcie sie z tym wcześniejszym pójściem dzieciaków do zerówki;-)Ja zamierzam wrócić do pracy to właśnie albo do zerówki albo do tych młodszych-przedszkolaków, już sie postaram zeby maluchy miały duuuużo zabawy:tak:

Paula najlepszego dla Was!!! I sto lat w szczęściu i miłości!!!:-)

Magdalenko to jak, Ty nie ubrana chodzisz???? i dziecko na to patrzy:szok:
Uśmiech na twarz, bedzie dobrze!:tak:
pa

No z tą zerówką dla maluchów to jakieś chore. Jeszcze się w to nie wgłębiałam ale słyszałam że jak taki 5-cio latek pójdzie to dwa lata to samo powtarza w zerówce... :szok: nie mogą zrobić coś innego. Np.że przedszkole obowiązkowa czy cóś... :dry:
eee szkoda gadać.

Dota dzięki

Madzia no zdjęcia tylko te co sami robiliśmy będą ok bo te ze studio niewypał... :sorry2:

Paula ja tez Ci składałam życzenia :dry::-p:-p:-p
A z ta zerówką to teraz jest tak...że w każdym przedszkolu, czy szkole jest inaczej.
Np. synek mojej siostry miał totalnie na luzie zerówkę, wiekszą częśc czasu zabawy jak u maluchów a nauki tyle co liznąć, a nauczycielka twierdzi, że do szkoły powinien wiedzieć tylko jak się nazywa i gdzie mieszka
A znajomych dziecko to w zerówce ma program jak w szole...czytanie, matematyka i nauczycielka bardzo żyłuje dzieci, bo twierdzi, że sobei nie poradza w szole bez takego przygotowania :szok:
No i to moim zdaniem jest chore!
A czytałam ostatnio na necie, że mozna dzieciaczka zacząć uczyć czytać od 5 miesiąca..przez pokazywanie kartonów ze słowami i czytanie i traktowanie tego jak zabawę, bo dziecko samo jeszcze nie wie co jest zabawa a co nie.

Hmmm... no myslałam,że Wy wszystkie sie przeprowadzicie do Trójmiasta....wtedy dzieci do jednego przedszkola i stworzymy grupe GRUDNIAKÓW;-):-D

No dobra pożartowałyśmy...heheh....czas wrócic do realiów....:-)
Ide pobawic się z tym moim szkrabem...zajrze potem,pa:-)

WITAM!!!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DARUSI
PAULA śliczne zdięcia a JULKA mała księżniczka i wszystkiego dobrego z okazji rocznicy:tak::-)
GRZECHOTKA jak KUBUŚ???
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI!!!!

reklama
już po lekarzu kuba ma infekcję wirusową i od tego go brzuszek boli i wymiotował lekarz mówi że to z pewnością marchewka ale na wszeli wypadek dostaliśmy skierowanie na analizę kału
dostał leki oczywiście homeopatyczne bo ja do homeopaty chodzę ma trochę zaczerwienione gardło a poza tym wszystko w normie
mam nadzieję że te nocne pobudki się skończą :-D

a co do czasu to mnie tak szybko czas przed Kubą nie leciał teraz 8 miesięcy minęło tak szybko że nawet nie wiem kiedy a wcześniej 8 miesięcy do długo było a tu zaraz Kuba będzie chodził i do przedszkola pójdzie heheh (może sam) heheh:-D

my sie śmiejemy że Kuba ma już ustalona przyszłośc bo jak bedzie miał 2 lata to do pracy musi iśc heheheh a wcześniej studia skonczyć bo tatuś jego mówi że on był taki zdolny że jak miał 2 lata to sam sobie kanapki robił ( a ja do daję że pewnie do pracy sobie je przygotowywał) więc syn nie może byc gorszy:-D:-D:-D:-D

właśnie wyciągną sobie książkę do angielskiego i już sie uczy:))) heheheh

Paula duzo szczęścia z mężem wychowanym wzorowo :))))

Ostatnia edycja:
Do góry