reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Hello Kocice:-D:-D:-D
zaraz poczytam co tam się działo u Was...tęskniłam, a Wy??
więc tak szczepienie nawet nawet... myślałam, że będzie gorzej. Było kilkoro dzieci przed nami i mały się zabawił klockami...tzn. burzeniem tego, co inne dzieci budowały:baffled: musiałam przepraszć i tłumaczyć dzieciakom, że mały nie rozumie jeszcze za wiele bo strasznie co niektóre złowrogo patrzyły:-D
Pielęgniarka Zosia, fajna kobitka śmiała się z Marcela i mówiła, że ja nigdy gruba przy nim nie będę:-D biegał po gabinecie przed szczepionką i zamykał drzwi, trzaskał drzwiczkami od szafek i ogólnie chciał zrobić jedną wielką rozpierduszkę:szok:. Na razie wszystko dobrze i nie ma żadnych przykrych reakcji.
Darosław przypalił mi firankę:wściekła/y::wściekła/y:, która kosztowała 700 zeta..jedyna taka ładna w całym domu:szok:, lutował na parapecie jakąś zabawkę Marcelixa i trach, niby tak strasznie nie widać ale D. bardzo przejęty, jakoś mi go nie żal:no: nigdy już drugiej takiej nie kupię... ale z drugiej strony będzie pretekst jak będę chciała zmienić:happy2:
Bratowa z Kornelkiem jeszcze w szpitalu, ale może w poniedziałek ich wypiszą
Teraz sobie siedzę i zajadam ciasto drożdżowe pyyyycha:happy2: i popijam herbą:cool2:, a Darosław zawiesza ostatni żyrandol, na przedpokoju:rofl2:
Mały w dzień już szaleje w parku i sam chce chodzić, a ponadto już bardzo rzadko daje się karmić, bo sam chce jeść...wyobrażacie sobie jak to wygląda...:eek:
W piątek byłam u kosmetyczki... a co mi tam! i zrobiłam sobie manicure i walnęłam piękna czerwień, co prawda nie mam aż tak długich paznokci, ale podoba mi się, tylko przy moim trybie życia kokoszki domowej już mi odprysnął trochę lakier i mam do Was pytanko jakie lakiery do paznokci byście polecały?? i odzywki, bo ta kosmetyczka używała nailtek'a a lakier to nie pamiętam...zamierzam zadbać bardziej o paznokcie (ciekawe na ile mi wystarczy tego zapału) może nawet zacznę zmywać w rękawiczkach:shocked2:
Dobra to na tyle z nowości u nas ciekawe czy któraś doczytała do końca:confused: teraz musze zobaczyć co tam u was...:dry:

Aga-Joanna-na razie mozna powiedzieć że udany!!!!
jutro mamy w planach jeszcze do IKEA wpaść po blokadę na kuchenke-bo Kuba coraz częściej kładzie mi paluszki na płytę.
teraz cos zaczęło kropić-wiec moze jutro się pogoda pogorszy-choć mam cichą nadzieję że nie.....
piszecie o filmach....kurcze dawno nic nie ogladałam fajnego.-moze nadrobię-hmmm-ale kiedy???

Kata-a gdzie TY???
EDIT_kurcze Iza -zapomnialam o Tobie-co do lakieru-to mi też odpada!!!-nie wiem co zrobić bo tez pomysla nie mam......

Iza, a to Darosław jeden:-DTeraz będziesz miała na niego haka i możesz zapragnąć podobnej firanki w ramach poniesionych strat.
A tak w ogóle to skusiłam się na te butki Daniela co ty polecasz dla dzieciaków. Kupiłam na allegro:-) Ciekawe jak się sprawdzą. No i mam nadzieję, że Filip sobie z nimi nie poradzi, hehehe.

A mój bidulek tak strasznie kaszle:-:)-:)-(Gluty zalegają w całym nosku i zamiast być lepiej to mi się wydaje, że jest gorzej. dziś byliśmy z nim dwa razy na spacerku i obyśmy mu tym nie zaszkodzili:-(
Chyba wezwiemy jutro do niego lekarza na konsultacje i ja pójdę na zwolnienie, bo Krąsek raczej do żłobka się nie nadaję. Może jak posiedzi tydzień w domku to mu się polepszy, a nie ukrywam, że i mnie się przyda. No, zobaczymy...
Tym czasem pójdę się oddalić w objęcia Morfeusza, jak to mówi Kata. A tak w ogóle to gdzieżeś Ty?

Asia-biedny Filipek-niech go już nie męczy ten katarek :tak:-bużka dla niego.

dobra dziewuszki-bedę uciekać-trzeba myju -myju i spać-bo jutro śpimy godz.mniej-pamiętacie???

dobrej nocki dla Was!!!!!

Hej hej

Ja tez niedlugo bede leciala spac, znow padnieta jestem...w ogole ostatnio strasznie przemeczona chodze, moze kupie sobie jakies witaminy...?:confused:
Moj P bedzie ogladal nowego Bonda, bo dzis sobie kupil , ale ja obejrze kiedy indziej....:sorry2:
Kurcze, niby lepiej z tym Oliwierem, a w ogole nie chce mi jesc....:-(Cale dzisiejsze jego wyzywienie, to kleik z bananem rano, kawalek tosta z maslem kolo poludnia, owsianka po poludniu, i sam banan na wieczor.On chyba jeszcze nie czuje sie najlepiej:no: duzo siedzi u mnie na rekach, tuli sie... Z obiadem w ogole na razie nie podchodze do niego, bo od razu na sam widok jest odruch wymiotny...:-:)baffled: Biegunki nie ma juz, wczoraj lobuzowal, a dzis jakos nie bardzo....:-(

A jesli chodzi o horrory, to kiedys tez bylam milosniczka, do czasu jak obejrzalam Egzorcyzmy Emily Rose, wystraszylo mnie to na smierc i juz nie ogladam i nie czytam....:no::no::baffled:

Oj dziewczynki przeczytałam już wszystko.... i strasznie się zryczałam i jeszcze płaczę, i kapię tu na klawiaturę..
strasznie mi przykro, taka tragedia.mam zanotowane na kartce po słówku do Was,ale jakoś tak mnie zmuliło szkoda dziecka, chłopaka i ich rodzin. Ja strasznie przeżywam takie rzeczy i modlę się, żeby nic takiego nas nie spotkało, bo kilka razy D. uciekał do rowu przed kimś kto na3-go wyprzedzał, a niedawno widzieliśmy wypadek, chyba Wam pisałam i też dwa dni przeżywałam...po prostu przykre, bezsensowna i niepotrzebna śmierć.
a ja dziś miałam straszny sen jakieś bzdury, nie będę opisywać..skończyło się śmiercią moich znajomych, podwójny pogrzeb itp, a potem czytam co u Was....ehhh
Elcia nie wiem co mam napisać, strasznie mi przykro, trzymaj się jakoś
Kacha teraz na pewno jesteś pięknym przykładem, niedawno zorientowałam się o niepełnsprawności Olisia i bardzo Cię podziwiam, jesteś dzielna baba i Oliś ma szczęście, że ma taką mamusię, która potrafi się cieszyć każdym jego sukcesem, ucmokaj go ode mnie, a co do muzykalności to podobno takie dzieciaczki odkrywają w sobie niezwykłe talenty, hmmm czyżby z Olisia kompozytor się szykował?
Jutrzenka Ty też się trzymaj w związku ze stratą... komoda piękna ale wygląda mi na jakieś 1500, My mamy takie na razie meble składane, po taniości, ale może kiedyś... jak wrócę do pracy i zacznę zarabiać...:happy2:własny dom achhh ale się rozmarzyłam
asiacur ja dawałam eurespal małemu teraz jak złapał to paskudztwo w szpitalu i było ok, Marcel najpierw brał strzykawką ale potem odkręcałam, dawałam mu koreczek ja nalewałamna łyżeczkę a on w tym czasie łykał, zajęty próbą zakręcenia koreczka:blink: od tamtego czasu ładnie bierze mi syropki a wcześniej było tylko na siłę. Po eurespalu był bardziej senny ale tylko 2 pierwsze dni.
Sylwia i ja dołączam się do uczucia zazdrości blisko bliskich...
Pryzbelka ja tez mam mięciutkie serduszko do zwierząt, sąsiadka się ze mnie śmieje, bo nawet kości z obiadu zabieram na spacer i po cichu jak nikt nie widzi rzucam przybłędom, ale za to D. jest twardy pod tym względem i w życiu na psa w domu nie pozwoli...:no:może to i dobrze bo bym schronisko otworzyła:tak:
Kasiamaj i Ty kochana trzymaj się dzielnie
Anetka u nas też 1 pensja ale D. ma nawet nawet, wiem że bywa gorzej...ale cóż trzeba się pocieszyć, że kiedyś będzie łatwiej, a gospodarność wyuczona zawsze nam się przyda:happy2:
Dotka popytam z pieskiem ale spodziewam się, że nikt nie będzie chętny, teściowej kiedyś opchnęłam psiaka z jakiegoś nieznanego maila i do tej pory Kula jest u nich:tak:może druga suczkę zechcą:confused:
Kal.aga będę trzymać kciuki, żeby Twoja połoweczka znalazła coś konkretnego za konkretne pieniążki
Joanna dzięki za zainteresowanie szczepieniem:-) kciuki pomogły
Alex to niesamowite,ale ja też oglądałam horrory, wszystkie "krzyki" ringi itp ale do momentu egzorcyzmów, teraz nic a nic nawet reklam horrorów się boję
Asiacur świetnie, to chłopcy będą mieli takie same butki:-) trzymam kciuki żeby przypadły do gustu młodemu

Lecę spać buziaczki dla wszystkich i kolorowiastych snów, spokojnej nocki
edit: troszkę wytłuściłam, coby Paula miała wyraźniej no i WERONICZKA PAULA HALLO

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry