reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

maliniak z trudnoscia przeczytalam twojego posta hehhe ty chyba jednak cos pilas podczas lepienia pierogow hehhee
paula ja jeszcze musze tylko zapakowac prezent dla Czesia :))

reklama
aaa i kasia maj super fajne wiadomosci hehhe a G to broi za jeszcze chyba reszte grzecznych dzieci hehhe a my
jutro jedziemy lepic pierogi druzynowo :)

dzień dobry i deszczowy :-(
już po zimie, plucha i roztopy :-(
czytam tylko szybciorem bo czasu brak
wczoraj teściowie wzięli małą prawie na cały dzień a my fruwaliśmy na zakupach bo t. wolne ma dopiero jutro
tyle roboty jeszcze przede mną :-(
najgorsze, że sprzątać klamoty będę po młodej na ostatnią chwilę bo co posprzątam to zaraz wywlecze :sorry:

kasia już dobrze. choć ząbek jedynka leciutko ukruszony - prawie nie widać, ale nierówność jest. stała na stołeczku przy wannie i się przechyliła i uderzyła buzią o wannę. troszkę krwawiła bo stłukła od środka wargę i ten ząbek. ale już zapomniała ;-) dzieci mają zdolność szybkiej regeneracji na szczęście ;-)

miłego dnia dla babeczek :-)

witam

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
te emotionki przedstawiaja moj obecny humor, nawet sobie nie wyobrazacie jak u mnie leje deszcz :no::no::no:, sniegu bylo ze 20 cm a teraz jest koszmar :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jedno wielkie bajoro :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

i po jaka cholere padal ten snieg jak za chwile bedzie po nim :crazy::crazy:, jak byl to taki ziab ze na sanki sie wyjsc nie dalo, jak sie ocieplilo to po sniegu :crazy:

ach szkoda gadac, normalnie zalamka

Kata hejo, ja tez bede sparzatac w wigilie jeszcze, choc kuba teraz pieknie zbiera np klocki czy samochodziki ale garaze czy jezdziki jak porozstawia to juz to zostawia :-D:-D, za ciezko.

Ale nauczylam go ze sprztamy jak bierzemy cos innego albo jak np idziemy sie kapac. Super, ciesze sie bo on ma mnostwo samochodzikow i jak je wysypie to szok.
I on takfajnie wie co do niego nalezy, np wczoraj bawil sie (ulubiona zabawa wysypywanie tych 60 nowych resorakow z tuby i ogladanie i ukladanie jednego za drugim) a ja gotowalam bigos, przychodzi do mnie do kuchni a ja go pytam, kuba idziemy sie kapac i on na to bigiem do salonu pozbieral samochody wszystkie, poszlam do niego a on mowi (jak codzien zreszta) niunio i pokazuje na tv, tzn ze musze go podsadzic zeby wylaczyl i dopiero mozemy isc. On jest taki pocieszny ze nie pojdzie na gore albo na dol jak nie wylaczy tv :-D:-D:-D, nawet jak ja ogladam a R go idzie kapac to musi wylaczyc i koniec :-D:-D:-D. A mamusia niech sobie potem wlacza :-D

I tyle. pomarudzilam na pogode, pochwalilam mojego porządnisia i biore sie za kawke :-p:-p:-p tzn za robote :-D

milego dnia

Witam w ten pochmurny dzień.

Małgoś zasypia w huśtawce, chłopcy ścierają kurze a ja chwilkę odpoczywam.

Stefcia kiepski ten pan. Taki błyszczący i wygolony na klacie. Bleeeeeee. Ale bokserki całkiem, całkiem ale na Małgosię chyba nie będą pasowały:sorry::sorry::sorry:

8is3aakrll1.gif

Już Mikołaj grzeje sanie.
Czego pragniesz niech się stanie.
Każde z marzeń skrytych w głębi
Święty Dziadek może spełnić.
Pięknych i radosnych chwil
życzy Sylwia z rodzinką

a ja juz ide do domu i 4 dni wolnego :tak::tak:

dzis mam makowiec w planach ale nie wiem jak to wyjdzie bo ma do mnie przyjechac siostra z ta kolezanka co Wam o jej mezu pisalam bo chce cos sie poradzic wiec troche smutny wieczor mnie czeka :-:)-(

odewze sie potem

Sylwia dzieki :tak:, ja jeszcze nie skladam zyczen bo sie pojawie :tak:

hej dziewczyny
wpadłam tylko na chwilkę się przywitać.
jesteśmy u dziadków -przywieźliśmy jednym i drugim choinkę
i tak nam zeszło-a jeszcze tyle mam do zrobienia.
Kurcze nie wiem jak ja się wyrobię..do jutra.

na bilansie wszystko poszło super gładko-Kuba grzeczny że wszyscy byli w szoku.
dał sobie ładnie zmierzyć ciśnienie,zważyć się i sprawdzić wzrost.mieścił się wzrostem na końcu tabeli :happy:
potem wyczaił tego łosia do skakania i pomykał na nim po całym gabinecie...aż się p.doktor uśmiała.
pytali o to czy Kuba sam
- woła siusiu...
-czy umie pokazywać swoje części ciała
-czy mówi różne słowa i kojarzy je...
-czy dużo biega....
-jaka jest jego sprawność ruchowa...np.czy sam wchodzi i schodzi po schodach...
-sprawdzali ząbki czy są wszystkie,zdrowe.
-macała brzuszek
-sprawdzała jąderka i siusiaka
-ciemiączko
-chód (kazała sie przejść w dane miejsce i z powrotem)
-próbowała z Kubą porozmawiać...

dostaliśmy też skierowanie na badania
ogólne moczu posiew,morfologię i na usg brzuszka (z racji tego że Kuba miał kiedyś problemy z bakteriami w moczu)-tak na wszelki wypadek...żeby sprawdzić czy jest ok?

na koniec Kuba dał paniom cześć i zrobił papapa

Jutrzenko-wyleciało mi to ok-ale chyba mówiłaś coś na temat mojej wizyty u gin....
Kata-dziękuję za dzisiejszą miłą rozmowę ;-):tak:
Paula-ciesze się ze dół zakopany.:tak:;-)

co tam jeszcze komu????
bo zapomniałam....-sorki.

nie wiem czy jeszcze dziś zasiądę do kompa...raczej nie...może dopiero w święta w chwili wolnej. :-);-)

reklama
kasiu a ja dziękuję za szczegółową relację z bilansu :-) wiem już czego się spodziewać :tak:
mam nadzieję, że ciacho się udało ;-)

praca wre! bo mało nas dzisiaj ;-) ale dobrze dobrze kucharzcie dziewczynki
ja też wpadłam na moment z życzeniami bo nie wiem czy będę miała potem chwilkę :sorry:

Na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia życzę Wam oraz Waszym bliskim wiele spokoju, zdrowia i radości.
Niech wypełnią Wasze serca i zawsze Wam towarzyszą.
Życzę Wam, aby te Święta były dla Was rodzinne, pełne miłości i ciepła, aby te odczucia i uczucia zostały z Wami na zawsze.
Niech ten magiczny czas spełni Wasze najskrytsze marzenia a Boża Dziecina obdaruje swoją nieskończoną łaską i pobłogosławi Wam i waszym rodzinom.

Boze_Narodzenie.jpg

opaatki.jpg

no i córcia zrobiła mi piękny prezent pod choinkę!
zaczęła pięknie dziś mówić literkę "k" :-)
na razie w wyrazach, które się na nią kończą ale to duży krok!
jestem taka szczęśliwa :-)
i tak fajnie brzmi jak na końcu ją akcentuje ;-) już jest normalny: domek, osiołek i tak :tak:

Do góry