reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej!!!

O widzę że temat przedszkola... :sorry2: ehhh... to i ja bym chciała wstawić płaczącą emotkę.... :-( bo Jula też od września się wybiera... :zawstydzona/y: i już widzę te łzy... ehhh....
U nas w Górze Kalwarii są dwa państwowe przedszkola ale niestety koleżanka mnie ostatnio oświeciła że raczej nie mam szans na miejsce w takim przedszkolu, bo mam tylko jedno dziecko :szok: nieźle... w zeszłym roku przyjęli tylko nieco ponad 20 trzylatków na całe miasto, bo mieli obowiązek przyjąć pięcio i sześciolatki. Dla maluchów zabrakło miejsc... :baffled::szok:
W tym roku podobno ma być ciut lepiej bo niby rodzice się trochę przekonali do zerówki w szkołach... a wiecie co wymyślili żeby się przekonali? Zabronili nauczycielom w przedszkolach uczyć w zerówkch :szok: czyli nie uczą dzieci literek i cyferek ,pisania i czytania... :szok: A w pierwszej klasie muszą być z tym na bierząco... szok...
My jako mamy dzieci z 2007r nie będziemy miały tego dylematu bo z tego co się orientuję to dzieci jako 5-latki prawdopodobnie pójdą już do zerówki obowiązkowo... brr... a 6 latki będą w pierwszej klasie..

tu jest fajny artykuł na w.w temat ;-) http://www.monitor.edu.pl/felietony/obnizenie-wieku-szkolnego-a-szanse-i-zagrozenia.html komentarze są chyba podsumowaniem... hehe...

No nic spróbuję poskładać papiery mimo prawie żadnych szans... W razie czego pójdzie mała do prywatnego...

Ostatnia edycja:
reklama
Ufff - nadrobiłam, a teraz odwalę Wam znów gigant posta ;-) chyba zdążę, bo za godz mój D wraca z pracy a ja przed komp zamiast obiad robić, dobrze że prawie wszystko gotowe, tylko kluski ugotować...
Dotka - ja popłaczę za tę emoikonę (czy jak jej tam), ja też chciałam Alexa zapisać do przedszkola ale mój mąż powiedział że się nie zgadza. Powiedział że jak ma dać 300 zł za przedszkole to woli to dać mojej mamie i niech ona z nim będzie a chociaż będzie wiedział co się z nim dzieje, tym bardziej że jak przychodzi wiosna-lato to u niej na podwórku jest jak w przedszkolu-dzieci mnóstwo to i mały ma się tam z kim bawić, bardzo lubi tam jeździć, a i do mnie do sklepu będą mieli blisko, więc jak coś to zawsze mogą wpaść...Także my jeszcze może rok, dwa poczekamy. Zobaczymy jak to będzie, bo tak jak Paula mówi to od 5 latków będzie przedszkole obowiązkowe więc dużo już im nie zostało wolności.
Paula - super, że nie musisz robić wypalanki i trzymam mocno kciuki aby wyniki z cytologii też były dobre, zresztą co ja gadam, na pewno będą dobre... Jula to rzeczywiście super imprezowiczka, Alex zasnął po 20.00 i nic go nie ruszyło. Wiesz, a jeśli chodzi o majteczki dla Julki to Kasia ma rację. Ja wzięłam małego do sklepu i sam sobie wybierał jakie chce i teraz jak ma je na pupie to woła "mama siusiu majki mokje będą"
Kacha - oj dziewczyna no to niezła orgia się zapowiada, celibat wzniesiony, no no no....ty to masz nieźle - 5 kg tylko więcej, kurczę jak ja bym tak jadła to nie wiem jak bym wyglądała. Ja w ciąży przytyłam 15 kg, zanim wyszłam ze szpitala to już miałam 18 mniej ale niestety cycolki też opadły - szczęśliwa Paula że jej zostały....
Asia - miałaś rację z tym Avatarem, byliśmy wczoraj, film ekstra. Polecam pozostałym. Jeśli chodzi o postanowienia to super lista. Mocno trzymam kciuki i z niektórymi łączę się z tobą....
Grzechotka - ja też się nie przyznaję ale na początku też czasem stosowaliśmy przekupstwo, jak już nic nie pomagało to jakoś trzeba było sobie radzić....
Aga - rzeczywiście bardzo pracowicie się zaczął ten rok, aby tylko nie za bardzo. Nie przepracuj się kobietko
Kasiu - u nas też Alex był taki mądry jeśli chodzi o amen, przeżegnanie się itd do momentu aż nie zobaczył ministrantów. Schował się za firaną i ani rusz. Prawie całą kolędę tam stał. Jeśli chodzi o ule to wklejam ci linka, znalazłam na szybko Ule (ciasteczka bez pieczenia) - Ule, (ciasteczka, bez, pieczenia) , a zacznij w końcu jeść bo się nie daj Boże anemii nabawisz i co???
Jutrzenka - my zsuwamy napletek, ale tak jak Kaśka pisała, tylko przy kąpieli, nie bardzo mu się to podobało, ale mój D mu wytłumaczył że jak ściągniemy skórkę to siusiak puści do niego oko i teraz jak ściąga mu D skórkę to ten woła mama oko oko. Dobrze że z Kubulkiem już lepiej, no i GRATKI za odwagę, dzielny chłopak, ale jak czytałam o tym pobieraniu krwi to mi aż ciarki przeszły. Szok
Magda - dobre z tym komputerem
Weronika - pogadaj z tymi znajomymi - niech nas zabierają do torby jako bagaż podręczny, też z miłą chęcią bym się zabrała.... panowie wezmą urlop, niech się pomęczą trochę z dziećmi a my zaszalejemy ;-)
Sylwia - tak to już jest z dzieciaczkami, jak nie jeden to drugi, ale po ciesz się faktem że jak oboje pójdą już do szkoły to po wyjściu możesz leniuchować aż do ich powrotu, chyba że planujesz trzecie?! ;-)

Jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, nie umyślnie...
Kurczę ale znów mi się tego narobiła. Teraz to Dotka dopiero zrobi oczy :szok::-D.

Wszystkim miłego dnia i powodzenia w walce z pieluchami .... i mam jeszcze pytanie, czy któraś pracuje w ZUSie?? Potrzebuję wiedzieć ile dokładnie wynosi ta ulgowa składka na ZUS przy rozpoczynającej działalności - podobno opłaca się ją przez 2 lata...

Ostatnia edycja:
Baśka hehe nie myśl że mi zostały cycki... hihi.... :-D mam rozmiar mniejsze niż przed ciążą. ehhh... w ciąży D w porywie do E a teraz... skromne B :-D ale dobrze że troszkę jędrność im wróciła bo te uszy jamnika... hihihihihihihiiiii....

No i super ze tyle kaski dają na tą działalność... zawsze to tauzen do przodu ;-)
Ja może bym pomyślała... tylko na razie nie myślę bo nie wiem czy mnie mąż do Wrocławia nie zaciągnie... :szok::zawstydzona/y:

Elcia co u was? Tak skromne posty piszesz...

Czesc, ja sie tylko witam, :-)po lebkach poczytalam co tam naskrobalyscie, ale mam lapka na 10 minut, wiec duzo nie pamietam co mam napisac...:zawstydzona/y:
Co do przedszkola, to ja nawet nie wiem, jak to jest tu w anglii, musze zasiegnac jezyka....ale do szkoly to na mur beton dzieci ida wczesnie juz jako 4 i 5 latki....:tak:

Sylwia- mozemy podac sobie rece jesli chodzi o nocnikowanie......:baffled: niestety.,...:-(

Hej Kobietki, cały czas czekamy na olej i już nas nosi... Siedzimy w kurtkach pod kołdrami jak eskimosi i trzęsiemy się z zimna. Weny totalnie brak :cool2: Przynajmniej Wam życzę miłego wieczorku :tak:

Paula jędrność powiadasz ?? u mnie to raczej te uszy zostały a w czasie ciąży to tak jak ty duże D a teraz totalny brak :-:)-(

Kacha
sorki ale z Polandii szybciej byś przesyłkę tego oleju dostała, oni nie wiedzą ile jest na termometrach. oby jak najszybciej wam go dostarczyli....

Alex witaj.... dobrze że choć 10 min, chociaż tak bardzo nie będziesz za nami tęsknić ;-)

Z mojej strony to niestety na dziś wszystko bo idę walczyć z analizą finansową do UP

Kolorowych snów a komu tam trzeba to owocnej nocki, albo jak to tam kiedyś Kaśka napisała - owocnego zapylania ;-):-)

dobry wieczór

u nas dziś Kubę diabeł chyba opętał.....
kurcze niech się ten dzień już skończy
głowa mi pęka i mam humor wisielczy :-(
tylko co mi na dobre wyszło z tego wszystkiego -to to że zjadłam w końcu coś więcej niż tylko parę gryzów....
J kupił pomidory-i tak mi zasmakowały że wciągnęłam 5 kanapek z pomidorem :szok:

Jutrzenko-a może też zróbcie tak jak Sylwi pisałam???
Elcia-hej hej-co tak skromnie.
Baśka-dzięki za linka-nie przypuszczałam że to o ciastka chodzi.co do jedzenia robię co mogę.:tak:
Paula-oby się udało.
Kacha-oby szybko zrobiło się Wam ciepło.(jak mała Madzia?)

hejo

prasowanie sie na mnie patrzy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i chyba sie wezme :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Basia byla tu kiedys jedna kobietka z ZUS-u ale juz sie nie udziela niestety.

Paula u nas jest duzo przedszkoli a mimo to dostanie sie graniczy z cudem :baffled::baffled::baffled:.

Ja bym chciala go puscic do gminnego przedszkola a nie do miejskiego ale jestesmy nie zameldowani jeszcze i nie wiem czy sie dostanie. To takie male przedszkole (po drodze do R pracy) i sa tylko 2 grupy, dzieci mlodsze i starsze ale jest tam tak rodzinnie, same babki gotuja, pieka maluchom ciasta,czytalam na stronce gminy jaki jest rozklad dnia i misie podoba, nie ma spania na sile, jest wycieszenie i czytanie bajki a potem ktore chca to spia a reszta idzie do drugiej grupy. Jest to w ustronnym miejscu, jest spory placyk, oopinie ogolnie super.
Tylko mala ilosc miejsc a gmina duza :confused::confused:.
W miesjcie wiadomo sa lepsze place zabaw bo takie nowoczesne ale grupy sa po 30 osob:szok: i dzieci nie sa tak wtedy dopilnowane :no:.
Nie wiem czy sie uda tam dostac ale mam nadzieje

hmm i nie wiem co jeszcze

a wiem, powianam prasowac :baffled::baffled:

reklama
Do góry