reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

dzień dobry poniedziałkowo :-)

co u Was???-jak mija dzionek?
my siedzimy z Kubą w domu-jakoś tak brzydko na dworze i zimno -10 stopni.
zaczął sie poniedz.i wszystko wraca do normy......

Sylwia-no ja właśnie wczoraj ten film oglądałam razem z Kubą bo spać nie chciał.:-(
a może z tym sikaniem zróbcie tak jak u nas...Kuba też nie chciał na nocnik siadać...
-niech Marcel z tatą spróbuje...niech R weżmie go ze soba do łazienki i sika przy nim...i powie mu że tak sikają chłopaki :tak:-może załapie bo będzie chciał tak jak tatuś....my Kubę stawialiśmy na podest (tylko trzymać trzeba pod paszki albo za brzuszek) sam obserwował sobie jak siuśki lecą do kibelka :-Du nas jeszcze było tak że wrzucaliśmy kawałek papieru toaletowego i mówiliśmy żeby obsikał papierek :tak:-podziałało-Kuba sika na stojąco do kibelka-potem jak będzie trzeba na dworze siusiu robić to wygodniej będzie....-powodzenia!!!:tak:;-)
Paula-dacie radę z Julką-kilka razy i załapie (może kup jej majteczki z kucykiem)skoro go tak lubi...powiedz że będziecie je zakładać tylko jak Jula będzie siusiała do nocniczka???
co do majteczek -to masz rację -dokupuj my mamy chyba z 20par.i na początek było jedno wielkie pranie i suszenie w dzień potrafił zasikać (nie mocno) bo tylko popuszczał-no ale zaraz do prania wszystko.ja kupiłam taki podnóżek w sklepie wszystko za 5 zeta-u nas sie sprawdza bo Kuba sika na nim stojąc.
Asiu-z tą ciążą to tak było w przypadku Kuby,a teraz to jeszcze nie wiem jak będzie-mam nadzieję że nic sie nie zmieni.
Dotka-hej hej-udanego spacerku.
Jutrzenko-będzie dobrze z wynikiem-trzymam kciuki.a Kuba nie nasika do słoiczka??? u nas też tak było z pobieraniem krwi jak lezałam z Kubą w szpitalu 2 tyg po urodzeniu...mieli pobrać małemu krew....wbijali sie w rączki po 2 razy w końcu z główki mu pobrali-nie mogłam na to patrzeć jak męczyli Kubusia popłakałam sie i wyszłam...kazałam J iść do niego bo nie mogłam na to patrzeć.-zaraz bym rozszarpała te ślamazary!!! pielęgniarki.zwłaszcza ze powinny siena tym znać skoro pracują na oddz.dziecięcym i mają z tym styczność na codzień.
Kasia-jak samopoczucie i Jessi???
Kata-a Ty gdzie sie ukrywasz????-melduj sie zaraz.

rany-ale napisałam...:szok::-p

reklama
Rany Kasia ale napsiałas:-D:-D:-D

Jutreznka kurcze ale stres....i naprawde brawo dla Kubusia!!!!:tak::tak:

jak tam laseczki w pracy????? Nowy Rok to i nowe siły i checi...hihi;-)
a w domkach laski?okej?

Kata zyjesz???

jeszcze mialam cos napisac...a mialam napisac,ze zycze Wam aby maluchy uczace sie robic na nocniczek szybko załapały i abyscie szybko mialay problem z głowy!:tak:

hebatka? oj tak...:cool2:

hej
jakoś nie mogę się zebrać w tym nowym roku :sorry2:
czasu mi brakuje
u nas wszystko ok. mała tylko trochę się ostatnio zaprawiła na sankach tzn. nie kaszle, nie ma gorączki, nie ma kataru ale wysoko w zatokach coś jej siedzi i ani tego ściągnąć ani wydmuchać. psikam euphorbium i trochę pomaga. a chrapie przy tym! :szok: choć dzisiejsza nocka w połowie spokojna bo tak to tylko sapanie i chrapanie i brak łapania oddechu bo przecież buzią nie umie w nocy oddychać :blink:
wczoraj wróciliśmy od moich rodziców i mała nam pod blokiem w aucie zasnęła :sorry2: skakałam, otwierałam oczy, śpiewaliśmy a ta odleciała mimo wszystko :-D neptyka rozebrałam i położyłam do łózka, budziła się trochę bo kolacji nie jadła ale jak wypiła buteleczkę wody to spała do rana ;-)
też planuję zacząć walkę z pieluchami :tak: od jutra bo t. ma dzisiaj wolne a wolę jak jestem z nią sama - jakoś jego obecność dezorganizuje mi wszystko :-D
jutrzenka aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam o kubusiu :-( u nas to są takie pielęgniary, że tylko czyhają żeby w kogoś się wkłuć :cool2: ;-)
asia ambitne postanowienia! trzymam kciuki za realizację!

teraz są na spacerku (u nas pięknie! mroźnie i słonecznie) więc skrobię
jakieś to miasto jeszcze zaspane bo nowym roku ;-)

buziaki :*

oooo usłyszała Kata,ze robie herbatke i juz sie pojawiła;-)

zdrowka dla Kini:tak:nie wiem nawet co Ci poradzic....
wiem,ze wywołuje wilka z lasu....czy cos tam-ale wiecie,ze Krzysio nigdy jeszcze nie był chory...katarek mial dwa razy w zyciu....pewnie to wszystko nadrobi jak pojdzie do przedszkola....przedszkole?!...wlasnie moje dziecko od wrzesnia bedzie przedszkolakiem (tu brakuje placzacej emotki),juz go zapisalismy....achhhh.....:baffled:;-)

Dotka-będzie dobrze-zobaczysz szybko się Krzysio zaklimatyzuje.
a jeszcze odnośnie naszego przyjazdu-w Wasze strony :tak:-to to raczej będzie marzec-dlatego bo u J brata mieszka teściowa na razie i nie ma miejsca na nocleg dla nas.Kupiła sobie kawalerkę w Gdańsku ale dopiero w lutym będzie w nią wstawiać meble...więc jeszcze trochę musimy poczekać z przyjazdem.
Kata-zdrówka dla Kiniolka.i trzymam kciuki za odnocnikowanie :tak:udanych zakupów.
o-Aga-cześć.

dzięki dota kasia! najgorsze, że paszczak żadnych syropów nie chce pić i muszę w wodzie rozcieńczać - i też nie każdy :wściekła/y: na szczęście - odpukać - też nie choruje często
aga rozliczenia roczne? ;-)

Kata-ja do soków dolewam np.witaminy bo też nie chce....

miałam Was zapytać używacie żelu do mycia dla dzieciaków NIVEA???
jak po nim -nie ma uczuleń???chciałam wypróbować bo jak do tej pory tylko EMOLIUM -kiedyś miałam nivea ale na początku jak się Kuba urodził i wtedy nie mógł używać.....:-(

reklama
Do góry