reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja sobie mogłabym narzekać na Mojego. Mieliśmy jechać po kabel do lampki od Małej, ważniejsze jest teraz spanie! Ciekawe kiedy to zrobi, jak Mała będzie na świecie? Nie mam ostatnio do niego sił a powiedz coś nie po jego myśli to sprzeczka gotowa, dlatego siedzę cicho;/
ojej no ale dzis taki dzien, zmeczony pewnie, daj mu pospac nie byc taka :)

reklama
z tego co wiem to w instrukcjach wszędzie pisze że kobiety w ciąży nie powinny z tego korzystać

rybka plum mi to skoro mi miesien odpuscil po 2 dniach zwijania sie z bolu !!

a w nstrukcji doczytalam
"masaz shiatsu niweluje bóle krzyżowe najczęściej towarzyszące kobietom w trzecim trymestrze ciąży"
wiec skoro pisza to w instrukcji to chyba mozna jej uzywac :)

Ostatnia edycja:
Ciąża - tydzień 36.
Jak zmienia się Twoje ciało
Kiedy zbliżasz się do końca ciąży, możesz chodzić jak pingwin :-D. Hormony ciążowe sprawiają, że tkanka łączna w Twoim ciele rozluźnia się tak, aby dziecko mogło przecisnąć się przez kości miednicy. Przygotowując się do porodu, Twoje dziecko najprawdopodobniej opuści się w dół jamy miednicy, zwalniając nacisk macicy na przeponę. To pozwoli Ci lepiej i głębiej oddychać. Twój żołądek także przestanie być ściśnięty, co umożliwi Ci jedzenie pełnych posiłków bez przeszkód. Możesz jednak czuć pewien dyskomfort w biodrach. Jeśli tak, spróbuj poleżeć z biodrami uniesionymi do góry, weź ciepłą kąpiel lub masaż.

Ciąża - tydzień 36. Rodzina - Ciąża - Rozwój - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży

Ciąża - tydzień 36.
Jak zmienia się Twoje ciało
Kiedy zbliżasz się do końca ciąży, możesz chodzić jak pingwin :-D. Hormony ciążowe sprawiają, że tkanka łączna w Twoim ciele rozluźnia się tak, aby dziecko mogło przecisnąć się przez kości miednicy. Przygotowując się do porodu, Twoje dziecko najprawdopodobniej opuści się w dół jamy miednicy, zwalniając nacisk macicy na przeponę. To pozwoli Ci lepiej i głębiej oddychać. Twój żołądek także przestanie być ściśnięty, co umożliwi Ci jedzenie pełnych posiłków bez przeszkód. Możesz jednak czuć pewien dyskomfort w biodrach. Jeśli tak, spróbuj poleżeć z biodrami uniesionymi do góry, weź ciepłą kąpiel lub masaż.

Ciąża - tydzień 36. Rodzina - Ciąża - Rozwój - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży
ze mnie juz dawno pik-pok

Już wczoraj tego nie zrobił bo spał do 18;-) Ja go rozumiem, że on o 5.30 wstaje do roboty, kończy o 14, ale potem może strzelić drzemkę i coś zrobić w domku, nie? A jak wstanie to pewnie powie, że już za późno:confused2:

Mój wstaje jeszcze wczesniej...ale jak MUSI to nie spi po pracy i coś zrobi...a najczęściej też mu się NIE CHCE!

Hej laski witam się popołudniowo:) dziś standardowo zaliczyłam parę skurczy... heh a co do pingwina to już 2 tygodnie jakieś się tak poruszam:))))
Georgina skądś znam takie zachowanie faceta:)

reklama
Ja mam ciągle wrażenie, że on się nie wyrobi z tym wszystkim na pojawienie się Małej na świecie bo on na wszystko ma czas, ale nie na to co wypadałoby mieć;) Ja jestem na prawdę tolerancyjna, ale granice też jakieś są. Ja od rana robię w każdy dzień to co mogę i umiem aby tylko być do przodu, więc chyba go nie zbawi zrobienie paru dupsów:)

Gdybym tylko potrafiła to sama zajęłabym się elektrycznością:)

Do góry