• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
z tego co wiem to w instrukcjach wszędzie pisze że kobiety w ciąży nie powinny z tego korzystać

rybka plum mi to skoro mi miesien odpuscil po 2 dniach zwijania sie z bolu !!

a w nstrukcji doczytalam
"masaz shiatsu niweluje bóle krzyżowe najczęściej towarzyszące kobietom w trzecim trymestrze ciąży"
wiec skoro pisza to w instrukcji to chyba mozna jej uzywac :)

Ostatnia edycja:
Ciąża - tydzień 36.
Jak zmienia się Twoje ciało
Kiedy zbliżasz się do końca ciąży, możesz chodzić jak pingwin :-D. Hormony ciążowe sprawiają, że tkanka łączna w Twoim ciele rozluźnia się tak, aby dziecko mogło przecisnąć się przez kości miednicy. Przygotowując się do porodu, Twoje dziecko najprawdopodobniej opuści się w dół jamy miednicy, zwalniając nacisk macicy na przeponę. To pozwoli Ci lepiej i głębiej oddychać. Twój żołądek także przestanie być ściśnięty, co umożliwi Ci jedzenie pełnych posiłków bez przeszkód. Możesz jednak czuć pewien dyskomfort w biodrach. Jeśli tak, spróbuj poleżeć z biodrami uniesionymi do góry, weź ciepłą kąpiel lub masaż.

Ciąża - tydzień 36. Rodzina - Ciąża - Rozwój - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży

Ciąża - tydzień 36.
Jak zmienia się Twoje ciało
Kiedy zbliżasz się do końca ciąży, możesz chodzić jak pingwin :-D. Hormony ciążowe sprawiają, że tkanka łączna w Twoim ciele rozluźnia się tak, aby dziecko mogło przecisnąć się przez kości miednicy. Przygotowując się do porodu, Twoje dziecko najprawdopodobniej opuści się w dół jamy miednicy, zwalniając nacisk macicy na przeponę. To pozwoli Ci lepiej i głębiej oddychać. Twój żołądek także przestanie być ściśnięty, co umożliwi Ci jedzenie pełnych posiłków bez przeszkód. Możesz jednak czuć pewien dyskomfort w biodrach. Jeśli tak, spróbuj poleżeć z biodrami uniesionymi do góry, weź ciepłą kąpiel lub masaż.

Ciąża - tydzień 36. Rodzina - Ciąża - Rozwój - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży
ze mnie juz dawno pik-pok

Już wczoraj tego nie zrobił bo spał do 18;-) Ja go rozumiem, że on o 5.30 wstaje do roboty, kończy o 14, ale potem może strzelić drzemkę i coś zrobić w domku, nie? A jak wstanie to pewnie powie, że już za późno:confused2:

Mój wstaje jeszcze wczesniej...ale jak MUSI to nie spi po pracy i coś zrobi...a najczęściej też mu się NIE CHCE!

Hej laski witam się popołudniowo:) dziś standardowo zaliczyłam parę skurczy... heh a co do pingwina to już 2 tygodnie jakieś się tak poruszam:))))
Georgina skądś znam takie zachowanie faceta:)

reklama
Ja mam ciągle wrażenie, że on się nie wyrobi z tym wszystkim na pojawienie się Małej na świecie bo on na wszystko ma czas, ale nie na to co wypadałoby mieć;) Ja jestem na prawdę tolerancyjna, ale granice też jakieś są. Ja od rana robię w każdy dzień to co mogę i umiem aby tylko być do przodu, więc chyba go nie zbawi zrobienie paru dupsów:)

Gdybym tylko potrafiła to sama zajęłabym się elektrycznością:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry