• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

moje piersi i owszem urosly ale nie mam ani grama siary !! nawet jak je troche zmietolilam to nic !!

Witaj w klubie :-).

Witamy serdecznie :)
Ja jak tylko dotknę, to leci:-D A już myślałam, że nie będzie mi leciało w ciąży,a tu niespodzianka...i nie martwcie się brakiem siary ciąży - to nie ma nic wspólnego z późniejszą laktacją!

No wiem wiem, ale jednak są takie obawy :sorry:.

reklama
ja gdy leżałam na patologii, to nie zauważyłam, żeby ktoś cackał się ze mną, bo moja mama jest lekarzem - każda z nas miała dobrą opiekę. i za tę dobrą opiekę można podziękować jakąś bombonierką, kawą czy inną pierdołą, a nie dawać w łapę! jak widać są lekarze i LEKARZE więc proszę Cię, nie uogólniaj :tak:.

nie uogólniam ,tylko widze co piszą dziewczyny i kozystam z wlasnego doswiadczenia ...myślisz ,ze ja bym nie wolała żeby wszytsko wyglądało jak powinno ???! a kase za prywatno opieke przeznaczyc na super wakacje ,albo cos extra dla dziecka ?! wiadomo,ze wolałabym ,ale skoro mam byc traktowana jak to opisały niektóre z dziewczyn to dziękuje...Ale swoja drogą będąc w innym szpitalu (bez znajomości ) na Karowej na opieke nie moge powiedziec zlego słowa, nawet podziekowania za wsparcie i za doskanała opieke w ksiedze pacjetow napisałam :tak: Ale obserwujac tamtejsze porody ,widzialam zasadnicza roznice w opiece przy wykupieniu poloznej (oficjalnie, bo inaczej tam nie mozna) a porodem bez wykupionej położnej...
Tylko pytanie ile jest takich szpitali ?! wiadomo,ze szpitale akademi medycznej sa na najwyzszym standarcie opieki i samego pobytu tam (pisałam o tym wczesniej) wiele kobiet tam chce rodzic ,bo jest tam poprostu jak w prywatnej klinice a przy wykupie połoznej i znieczulenia -razem za 1600zł masz poród, opieke i pobyt jak w najlepszej prywantej klinice :tak:

Ostatnia edycja:
Cherie to jak pisalam o pielegniarkach...
sa te z powolania i te zupelnie bez...

ale to sie zdarza w kazdym zawodzie...
nawet sa mechanicy ktorzy sa dobrzy i tani...i tacy ktorzy moga jeszcze wiecej zepsuc naprawiajac prowizorycznie a sie licza...

jednak kiedy chodzi o zdrowie czlowiek patrzy na to inaczej....
niestety te zawody sa trudne...
i zalezy tez gdzie sie mieszka...
jak sa to jakies male miejscowosci to moze sie tak zdarzyc w wiekszych raczej trudno o takie zachowanie o ktorym pisala elizka..

ale smieszna sytuacja miala kiedys miejsce...
w tym roku jak moj tata ie polamal we wrzesniu..
jakis pacjent ktory skads tate kojarzyl powiedzial ze tata jest poslem...:-D(choc nim nie jest ale moze go z sadu kojarzyl)
i wiecie ze niemusial czekac na operacje tylko mu zrobili tego samego wieczoru..
i wszystkie pielegniarki byly dla niego milutkie..ale pozniej jak sie sprostowal jak go jedna z nich zapytala to czar prysnal...:-D

Ufff wyprawka prawie skompletowana. Został nam wózek i fotelik samochodowy oraz pampersy. Resztę chyba już wszystko mamy. Co za ulga, bo te latanie po sklepie to już nie rozrywka dla mnie :-p.

Ja dzisiaj wskoczyłam w 36 tydzień. Zastanawiam się, czy lekarz mnie nie będzie chciał wziąć na oddział po zakończeniu 37, bo to już w sumie dziecię donoszone jest. To by znaczyło, że zrobiliby cc jeszcze przed świętami. No sama nie wiem,. czy bym wolała przed czy po. Boję się tego. :szok: Ale okaże się za tydzień co mój gin zadecyduje.

Moja dzidzia strasznie sobie faluje po całym brzuszku. Niekiedy nogi prostuje na żebrach, co nie jest zbyt przyjemne. No i nie zauważyłam jeszcze tego obniżenia się brzucha :eek:, co ponoć dzieje się ok 36 tc.
Czy wy też macie niekiedy takie uczucie, jakby wasze dzidzie coś jakby "szarpały" w brzuchu???? Mi się to dość często wydaje. Położna mówi, że to może być, że dzieciaczki bawią się pępowiną i nią tak ciągną :laugh2:. Dziwne uczucie :eek:.

Ufff wyprawka prawie skompletowana. Został nam wózek i fotelik samochodowy oraz pampersy. Resztę chyba już wszystko mamy. Co za ulga, bo te latanie po sklepie to już nie rozrywka dla mnie :-p.

Ja dzisiaj wskoczyłam w 36 tydzień. Zastanawiam się, czy lekarz mnie nie będzie chciał wziąć na oddział po zakończeniu 37, bo to już w sumie dziecię donoszone jest. To by znaczyło, że zrobiliby cc jeszcze przed świętami. No sama nie wiem,. czy bym wolała przed czy po. Boję się tego. :szok: Ale okaże się za tydzień co mój gin zadecyduje.

Moja dzidzia strasznie sobie faluje po całym brzuszku. Niekiedy nogi prostuje na żebrach, co nie jest zbyt przyjemne. No i nie zauważyłam jeszcze tego obniżenia się brzucha :eek:, co ponoć dzieje się ok 36 tc.
Czy wy też macie niekiedy takie uczucie, jakby wasze dzidzie coś jakby "szarpały" w brzuchu???? Mi się to dość często wydaje. Położna mówi, że to może być, że dzieciaczki bawią się pępowiną i nią tak ciągną :laugh2:. Dziwne uczucie :eek:.
o moja to szarpie, gniecie, kopie, biega, patroszy mame :-)

ja pytalam w aptece to tak:
-skojarzone od 128 do 200 /ponoc od firmy zalezy i tego czy 5w1 czy 6w1/ tych szczepionek trzeba kupic 4 sztuki !! w 2, 4, 6 i 16 mc zycia dziecka !!
-rotawirusy 200zl /2 dawki tzreba podac do 6 mies zycia w odstepach co 2 nies !!/
-pneumokoki /pani nie miala na stane ale mowila cos ze pod 300zl !! wiec moze zalozmy ze te 270 za szczepionke... /
-pani w aptece mowila ze czesto rodzice tez pytaja o szczepienie na ospe wietrzna ale ponoc bardzo trudno ta szczepionke dostac !!!

ja mam kasy na tyle zeby szczepionki kupic ale pytanie CZY JEST SENS !!! musze sie dowiedziec jak z ta rtecia bo pani w aptece nie potrafila mi odpowiedziec na to pytanie ...

Nie wiem jak wygląda sytuacja thimerosalu (rtęci) w szczepionkach skojarzonych, ale wiem że w szczepionkach na rotawirusty i pneumokoki tego składnika nie ma, ale w jednym z nich (nie pamietam w którym bo to jeszcze chodzi o konkretną firmę) jest jakaś inna substancja, która podobno też jest szkodliwa- fenol.
Natomiast jeśli chodzi o rotawirusy to wydaje mi się, że lepiej jest później zaszczepić dziecko, własnie po 6 msc. Kiedyś czytałam ulotkę tej szczepionki, z dwóch firm Rotarix i RotaTeq i pisało tam że ta pierwsza Rotarix zalecana jest od 6-32 tygodnia, natomiast ta druga od 6 do 32 miesiąca.

jakies pomysly na dzisiejsze papu?
mi zostalo spaghetti ale przy moim zoladku to chyba nie najlepszy pomysl,
ide grasowac do lodowki :happy:
ja nie wiem..co gotuje tesciowa na dole...

ale wiem ze na kolacje bede robila strogonowa:-)mniami:-)

musze jednak wstac i sie poruszac...bo moja reka osiaga pomalu wielkosc szrekowa...

ciekawa jestem ile bede wazyla po porodzie jak wszystko wyleci ita woda z organizmu zejdzie....

Ja kurcze tez myslałam,ze mój zrobi mi CC przed Swietami w koncu to juz 37tc i kawalek byłby ,ale on na 39tc a w sumie to prawie 40 tc zaplaonowal ,bo stwierdzil,ze jak nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby wyciagac wczesniej i niech sobie rosnie w brzuszku jeszcze...:tak: a tak sie napalałam na Świeta w trójke:-D...no ,ale nic...może okaże się ,ze po odstawieniu fenka bedzie chciala wyjsc wczesniej ...oby tylko nie w świeta :szok:

reklama
ja nie wiem..co gotuje tesciowa na dole...

ale wiem ze na kolacje bede robila strogonowa:-)mniami:-)

musze jednak wstac i sie poruszac...bo moja reka osiaga pomalu wielkosc szrekowa...

ciekawa jestem ile bede wazyla po porodzie jak wszystko wyleci ita woda z organizmu zejdzie....
ze mna sie cos dziwnego dzieje, bo schodzi mi opuchlizna juz....
cuuud :-) troszke zeszlo z paszczy i z cielska

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry