• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Nessi twardniejący brzuch to właśnie są skurcze - one nie bolą na początku :tak:Przyjdzie mąż z apteki to będziesz wiedzieć czy się wybierać na porodówkę.

Wystarczy papierek który sprawdza odczyn ph (on się chyba zwie lakmusowy) - powinni mieć w każdej aptece. Jak będzie fioletowy to znaczy się że wody odchodzą.
no własnie miałam to napisac -twardniejacy brzuch to właśnie skurcze- na poczatku nie musza byc bolesne......z tego wszytskiego i mnie teraz dopadł....ałłłłłłłl..czas na fenka !

Ostatnia edycja:
no to i ja się pochwalę - mam skurcze od godziny co 12-8 min :eek: trochę inne jak dotychczas, bardziej kujące jak ciągnące w dół. i też czuję parcie jak na stolec... ehhhh.

no to i ja się pochwalę - mam skurcze od godziny co 12-8 min :eek: trochę inne jak dotychczas, bardziej kujące jak ciągnące w dół. i też czuję parcie jak na stolec... ehhhh.

kochana ja tak mam od kilku dni i NIC....:sorry:
kilka razy była już nawet biegunka i wymioty...:sorry:
wczoraj biegunka a dziś dla odmiany pawik....:-p a po 20-00 pewnie kilka godzin skurcze i stop!!!!
ten dzieciak mnie pomału wykańcza....:-D:-D:-D
Ale za Ciebie trzymam kciuki!!!!:tak::tak::tak:

a czy da sie pomylić te skórcze z napinaniem dziecka????????

wiesz..we wczesniejszej ciazy tak, bo dziecko jest mniejsze i np u mnie bylo tak ,ze brzuch sie napinal z jednej strony i wygladalo to tak jakby wlasnie dziecko sie wypinalo:tak: zreszta wiele kobiet to z tym myli i za pozno do szpitala przyjezdzalo i nie dalo sie powstrzymac przed przedwczesnym porodem(30-34tc) ,bo bylo poprostu juz za pozno a one ,ze nie wiedzialy ,ze to sa skurcze tylko myslaly,ze dziecko sie tak kreci i wypina...ale teraz jak dziecko juz jest tak duze to mi sie cały brzuch podczas skurczy napina i nie da sie tego pomylic z niczym innym..

Ja jeszcze nie miałam tak często skurczy jak dziś. Pomijając nocne akcje, które były po seksie. Dziś za dnia seksu nie było a od rana ładne skurcze. I zapisuję sobie godziny o której je mam. Ale póki co tak co 10-13 minut je mam (to tak średnio)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry