reklama

Grudzień 2009

reklama
Witajcie kochane!
macie spust ledwo nadrabiam zaległości z jednego popołudnia, ale przynajmniej jest co poczytać...
AnOoLa88 nie wiem co bym sobie pomyślała widząc takie rzeczy w historii choć prawdę mówiąc tam rzadko zaglądam chyba że mój M mnie wkurzy że za długo przesiaduje przed kompem....
Fajnie że wszystko się wyjaśniło :-) Ale to nie pierwsze i nie ostatnie nieporozumienie hormony swoje robią wiem cosik o tym...

Co do porodu mój M nie bardzo chciał w tym uczestniczyć ale chyba potrzebuje czau i powoli do niego dociera że to dla niego do przeżycia bo skoro my musimy przez to przejść i występujemy w roli głównej...

Ząbki niestety trzeba kontrolować, ja na razie mam OK mam się zgłosić za 2 miesiące, w pierwszym trymestrze rano nie mogłam ich porządnie wyszczotkować bo zaraz powodowało to u mnie wymioty. Ale wsuwam nabiał jak szalona więc może to jego zasługa...

Czy wy też zauważyłyście że w ciąży szybciej się opalacie ja bledzioch 1 kategorii od razu na brązowo jestem w szoku :szok: A moskitiery to super wynalazek sama mam w domu mąż sam zrobił i okna mogą być otwarte cały czas...

grudnióweczka mnie też sutki bolą od jakiegoś czasu i są dziwnie wysuszone...

maarta100 uważaj na siebie ja też z tymi omdleniami mam czeski film...

I wreszcie dotarłam do końca czytania....
Teraz coś o sobie, byłam wczoraj u pani gin, na szczęście wszystko jest OK, serducho bije jak szalone, przytyłam 4kg od początku ciąży jak to gin powiedziała książkowo...
Co do wyników powiedziała że nie ma tragedii iże hemoglobina w 2 trymestrze zawsze się obniża kazała tylko brać aspargin (magnez z potasem)..
Mówiła też że ruchy pierwiastki mogą czuć od 18 tygodnia rzadko się zdarza że wcześniej ale nie jest to wykluczone. Zapytałam też o częste oddawanie moczu i tu mnie trochę zaskoczyła gdyż czasami może to być przyczyna opuszczania się brzucha i zaleciła więcej leżenia i odpoczynku.... W sierpniu mam jechać do Łodzi na USG połówkowe i dowiem się przy odrobinie szczęścia co mi tam pływa:-)

Cześć dziewczyny,
AnOoLa cieszę się, że wszystko jasne i jesteś znowu szczęśliwa.
Mea, ja też mam dziś wizytę ok 17-stej, badań nie robiłam więc idę tylko na kontrolę, po cichu liczę, że dowiem się kto w brzuszku mieszka.
To mój ostatni dzień w domu, dziś pakowanie, wizyta, a potem po syna do teściów, tam mała imprezka z okazji 60-tych urodzin teścia, powrót po torby do domu i ziuuuuuuu nad morze. Powoli zaczynam żyć urlopem, oby pogoda była taka jak tu przez ostatnie dni.
I takie krępujące pytanko, jak sobie radzicie z zaparciami? Ja nie byłam w toalecie chyba od poniedziałku. Brzuch mi wzdęło, nawet chciałam sobie już zrobić zdjęcie do naszego albumu, ale teraz to byłoby przekłamane strasznie. Czuję się jak słoń.

I takie krępujące pytanko, jak sobie radzicie z zaparciami? Ja nie byłam w toalecie chyba od poniedziałku. Brzuch mi wzdęło, nawet chciałam sobie już zrobić zdjęcie do naszego albumu, ale teraz to byłoby przekłamane strasznie. Czuję się jak słoń.

Wcale nie krepujące bo wiele kobiet ma ten problem w ciąży. Ja miałam zaparcia ale wszytsko odeszło jak zmieniłam witaminy z feminatal na falvit.

Cześć dziewczyny,
AnOoLa cieszę się, że wszystko jasne i jesteś znowu szczęśliwa.
Mea, ja też mam dziś wizytę ok 17-stej, badań nie robiłam więc idę tylko na kontrolę, po cichu liczę, że dowiem się kto w brzuszku mieszka.
To mój ostatni dzień w domu, dziś pakowanie, wizyta, a potem po syna do teściów, tam mała imprezka z okazji 60-tych urodzin teścia, powrót po torby do domu i ziuuuuuuu nad morze. Powoli zaczynam żyć urlopem, oby pogoda była taka jak tu przez ostatnie dni.

podody nad morzem mozesz byc pewna bo moi rodzice pojechali na 3 tyg do sanatorium do swinoujscia ... jak oni jada na wczasy (czy cokolwiek) to zawsze jest pogoda :D

a co do zaparc to tez mam ten problem ... juz nie jem nic czekoladowego ale i tak nici ... troche odpuszcza po jogurtach albo po kawie (ktorej nie moge pic) ... moze faktycznie sprobuje z tym falvitem bo tez biore teraz feminatal ...

A wiecie, wczoraj wieczorem pierwszy raz w zyciu zemdlałam:-( normalnie wystraszyłam się, dzisiaj mnie szczęka boli więc nieźle musialam uderzyć w podłogę:-( Oczywiście znowu niewyspana jestem bo zasnąć długo późniejnie mogłam.
Sama sie nakręciłam bo przeczytałam w książce co może byc przyczyną i pierwsze co mi rzuciło sie w oczy to rzucawka i stan przedrzucawkowy u ciężarnych, bardzo niebezpieczny.:-(

Ojjj niedobrze Kochana, ale może lepiej nie czytaj w książce niczego bo nie wiadomo czy to akurat masz a to stresuje niepotrzebnie jeszcze bardziej. Mi dziś rano było słabo z głodu, zrobiłam kanapki, nim dałam je na talerz to gorąco mi się zrobiło, miękkie nogi, szybko na kanapę poszłam i przeszło po paru kęsach. Uf. Ta pogoda i nasz stan, plus to, że mamy 2 razy więcej krwi mogą dawać różne efekty. W moim przypadku jeszcze głód był. Ooo a muszę się pochwalić bo z 48.8 (miałam taką wagę cały miesiąc) dziś na wadze widziałam 49! Eureka! Cieszę się jak głupia:-) Ale i tak w dalszym ciągu ważę mniej niż przed ciążą.
Podobno w czasie staranek o dziecko się waga podnosi. Ja gdy zaczęliśmy się starać o Bobaska ważyłam 45.8, staraliśmy się 7 miechów i ważyłam wówczas 50kg.

no i wróciłam..
co to za noc była..
co do tej strony miałam plan że jesli mój B wróci z pracy to sie go zapytam wprost bla bla bla..
taaa cały plan wziął w łeb gdy go ujrzałam.. ;| poryczałam się.. ;/ i tylko otworzyłam mu to stronę i zapytałam co to jest..
na co on ' ;o kochanie chyba nie sadzisz..? to była reklana na nk i wszedłem zobaczyc .. Ty zwariowałaś ? jak moglas pomyslec ze ja tak mysle? głuptasku przecież ja Was tak bardzo kocham' ..
no i masz tu człowieku...;|
przeprosiłam go bo czułam że muszę..
potem mnie tak mocno przytulił ,że ochhh
i na koniec zaczał całowac mój bbrzuszek mówiąc do niego 'co ta mama znowu wymyslila za glupoty? nie daj jej wiecej tak myslec kapitanie ( hehe) kocham Cię '

urocze.. aż mmi głupio, że go o takie cośposądziłam..

Swoją drogą dziwne reklamy, no ale najważniejsze, że wszystko gra:-) Cieszę się:-)

starałam się jakoś uspookoić dla dzidzi ;)
grunt , że szystko jasne..

tak btw w temacie o wpadkach 16latek.. to ..jaki tam wysyp 'młodych' mam.. oO
umcc, sorry ale miec 16 lat .. i ten tego..to raczej nie jest wiek na dziecko..

Nie jest, ale różnie to bywa. Ja w wieku 16 lat miałam pierwszego chłopaka i to jeszcze czailiśmy się po krzakach żeby nas znajomi nie widzieli bo się wstydziłam mieć chłopaka wtedy ahahaha:-D

reklama
I wreszcie dotarłam do końca czytania....
Teraz coś o sobie, byłam wczoraj u pani gin, na szczęście wszystko jest OK, serducho bije jak szalone, przytyłam 4kg od początku ciąży jak to gin powiedziała książkowo...
Co do wyników powiedziała że nie ma tragedii iże hemoglobina w 2 trymestrze zawsze się obniża kazała tylko brać aspargin (magnez z potasem)..
Mówiła też że ruchy pierwiastki mogą czuć od 18 tygodnia rzadko się zdarza że wcześniej ale nie jest to wykluczone. Zapytałam też o częste oddawanie moczu i tu mnie trochę zaskoczyła gdyż czasami może to być przyczyna opuszczania się brzucha i zaleciła więcej leżenia i odpoczynku.... W sierpniu mam jechać do Łodzi na USG połówkowe i dowiem się przy odrobinie szczęścia co mi tam pływa:-)

To super, że wsjo gra:-) Ja nie siusiam często na szczęście. Ale to ponoć normalne w ciąży, że się siusia często.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry