mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
mówiłam, że mi odbija przez te hormony ;-D:-)
nie martw sie ... nie tobie jednej !!!
ja czasem tez sie nie poznaje !!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
mówiłam, że mi odbija przez te hormony ;-D:-)
A moskitiery to super wynalazek sama mam w domu mąż sam zrobił i okna mogą być otwarte cały czas...I takie krępujące pytanko, jak sobie radzicie z zaparciami? Ja nie byłam w toalecie chyba od poniedziałku. Brzuch mi wzdęło, nawet chciałam sobie już zrobić zdjęcie do naszego albumu, ale teraz to byłoby przekłamane strasznie. Czuję się jak słoń.
Cześć dziewczyny,
AnOoLa cieszę się, że wszystko jasne i jesteś znowu szczęśliwa.
Mea, ja też mam dziś wizytę ok 17-stej, badań nie robiłam więc idę tylko na kontrolę, po cichu liczę, że dowiem się kto w brzuszku mieszka.
To mój ostatni dzień w domu, dziś pakowanie, wizyta, a potem po syna do teściów, tam mała imprezka z okazji 60-tych urodzin teścia, powrót po torby do domu i ziuuuuuuu nad morze. Powoli zaczynam żyć urlopem, oby pogoda była taka jak tu przez ostatnie dni.
I takie krępujące pytanko, jak sobie radzicie z zaparciami? Ja nie byłam w toalecie chyba od poniedziałku. Brzuch mi wzdęło, nawet chciałam sobie już zrobić zdjęcie do naszego albumu, ale teraz to byłoby przekłamane strasznie. Czuję się jak słoń.
A wiecie, wczoraj wieczorem pierwszy raz w zyciu zemdlałam:-( normalnie wystraszyłam się, dzisiaj mnie szczęka boli więc nieźle musialam uderzyć w podłogę:-( Oczywiście znowu niewyspana jestem bo zasnąć długo późniejnie mogłam.
Sama sie nakręciłam bo przeczytałam w książce co może byc przyczyną i pierwsze co mi rzuciło sie w oczy to rzucawka i stan przedrzucawkowy u ciężarnych, bardzo niebezpieczny.:-(
hej a ja dzis nareszcie jade do lekarza !!! juz sie nie moge doczekac ... no bez przegiec miesiac czekania!!! no i jedzie ze mna mezusalbo inaczej - ja jade zarezerwowac kolejke a on dojedzie po pracy
![]()
no i wróciłam..
co to za noc była..
co do tej strony miałam plan że jesli mój B wróci z pracy to sie go zapytam wprost bla bla bla..
taaa cały plan wziął w łeb gdy go ujrzałam.. ;| poryczałam się.. ;/ i tylko otworzyłam mu to stronę i zapytałam co to jest..
na co on ' ;o kochanie chyba nie sadzisz..? to była reklana na nk i wszedłem zobaczyc .. Ty zwariowałaś ? jak moglas pomyslec ze ja tak mysle? głuptasku przecież ja Was tak bardzo kocham' ..
no i masz tu człowieku...;|
przeprosiłam go bo czułam że muszę..
potem mnie tak mocno przytulił ,że ochhh
i na koniec zaczał całowac mój bbrzuszek mówiąc do niego 'co ta mama znowu wymyslila za glupoty? nie daj jej wiecej tak myslec kapitanie ( hehe) kocham Cię '
urocze.. aż mmi głupio, że go o takie cośposądziłam..
starałam się jakoś uspookoić dla dzidzi
grunt , że szystko jasne..
tak btw w temacie o wpadkach 16latek.. to ..jaki tam wysyp 'młodych' mam.. oO
umcc, sorry ale miec 16 lat .. i ten tego..to raczej nie jest wiek na dziecko..

I wreszcie dotarłam do końca czytania....
Teraz coś o sobie, byłam wczoraj u pani gin, na szczęście wszystko jest OK, serducho bije jak szalone, przytyłam 4kg od początku ciąży jak to gin powiedziała książkowo...
Co do wyników powiedziała że nie ma tragedii iże hemoglobina w 2 trymestrze zawsze się obniża kazała tylko brać aspargin (magnez z potasem)..
Mówiła też że ruchy pierwiastki mogą czuć od 18 tygodnia rzadko się zdarza że wcześniej ale nie jest to wykluczone. Zapytałam też o częste oddawanie moczu i tu mnie trochę zaskoczyła gdyż czasami może to być przyczyna opuszczania się brzucha i zaleciła więcej leżenia i odpoczynku.... W sierpniu mam jechać do Łodzi na USG połówkowe i dowiem się przy odrobinie szczęścia co mi tam pływa:-)