• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

No wlasnie .
Staram sie jak najmniej wypowiadac na temat mojej obrzydliwosci ,zeby ktorejs nie urazic.
Dlatego zanim cos napisze - dziewczyny , ja szanuje to ,ze inne maja inne poglady :-)
Kazdy ma prawo do wlasnych metod i nie uwazam ,ze moje sa lepsze - poprostu sa moje.

I mimo,ze majac pierwsze dziecko i klopoty finansowe bylam zmuszona do ubranek z odzysku i sklepow typu ciuchbuda teraz nie kupilabym (bo moge sobie na to pozwolic) . Wczesniej tez kupowalam tam tylko i wylacznie rzeczy , ktore nie dotykaly cialka czyli ubranka wierzchnie.
Teraz nie dalabym rady. I nie uwazam ,ze to cos zlego bo moja siostra lubi polowac tam ale ja nie, blee

dzidzi do czyjegos cycucha tez bym nie dala ( a wiadomo co to za cycuch :))
Ale rozumiem mamy , dla ktorych wartosciowy pokarm jest bardziej istotny niz walory estetyczne :)

Nienawidze tez oblizywania smoczkow nawet przez mame.

Nie lubie jak stare baby caluja niemowlaki :)

nie lubie klasc dziecka w cudzych domach nawet na czystej kanapie - musze miec swoja mate lub kocyk lub piekuszke.

Nie lubie jesc ani pic w czyichs domach jak sa tam zwierzaki - sorki dziewczyny :-).

Moja mama ma taki zwyczaj ,ze zagaduje male dzieci i lubi je poskubac albo poglaskac po glowie. Jezu jak ja tego nie lubie - gdyby ktos moje dzicko dotykal chyba bym zagryzla. Mama nie wie o co mi chodzi jak jej tlumacze,ze jest obca i tym dzieicom to nie sprawia radosci :)

Nie siadam w zadnych obcych toaletach. Nie lubie szpitalnych koszuli. Nie wytre sie recznikiem w cudzym domu - nawet rak. Biore papier toaletowy :-).
No a jak juz sie musze wykapac to raczej wole nie niz u kogos . No chyab ze dostane recznik , ktory pachnie swiezym praniem - jakos zniose.

Nie nawidze spac u kogos.

i wiele wiele innych
jezeli chodzi o calowanie przez obce osoby mojego synka -nie pozwole ,zeby na niego chuchaly i dmuchaly !!!!!!!!!!!
popieram i rozumiem bo jestem taka sama

reklama
A ja troszke chcialam zmienic temat tak na chwilke ide od wrzesnia do szkoly wiem ze to jeszcze duzo czasu ale musze wybrac jakis kierunek a ja sama niewiem do czego mam dryg i ktory kierunek daje wieksze szanse na znalezienie pracy ... wiekosz z was jest po szkole albo w trakcie wiec moze kochane dziewczynki podpowiecie do nie co ........ a wiec ktory z kierunkow moglby byc ok??

-administracja
-ekonomia
-handlowiec
-kosmetyka
-organizacja reklamy
-turystyka
-technik prac biurowych

CO MYSLIECIE O TYCh KTORY WASZYM zdaniem najlepszy .....

i jeszcze raz Przepaszam za az tak wielka zmiane tamatu jezeli przeszkadza az tak to spoko nie odpisujcie :tak:;-):-)

Jest takie powiedzenie "ZNAJDŹ PRACĘ KTÓRĄ LUBISZ/KOCHASZ A NIE PRZEPRACUJESZ ANI JEDNEGO DNIA " i tym się kieruj, tym samym kieruj się przy wyborze kierunku studiów, wtedy nauka sprawi Ci przyjemność :tak::tak:

[lajtway .... mi chodzilo bardziej o wasze zdanie na ten temat .... jezeli oczywiscie sie znacie czy cos ;-):-) czy akurat jestescie na tym kierunku...

wiadomo ze wybiore to w czym czuje sie lepsza czy cos no a jesli chodzi dlaczego od wrzesnia tak na studium ide ,,,, no a napewno jak skoncze to duzo moze sie zmienic :-p:-p:-p jesli chodzi o prace ...

dziewczyny...
nie iwem co mam robic od 10:30 skurcze co 30 minut...od 14:00 co jakies 20..a od 15 co 10, niektore co 8...;/
trwaja okolo 20 sekund i nie wiem czy sie cos zaczyna czy nie...
a sluz zabarwiony krwia caly czas sie saczy....;/:szok::szok:

co mam robic??

a i dodatm ze nie sa jakos tragoczne bolesne..czuje je dokalnie ale nie az tak zebym miala przeklinac czy zeby mi sie slabo robilo...

Dziękowac za pomoc cos tam serce mi podpowie .... bo jak zaczelam ekonomie to tylko stracilam czas.....:-);-)

no nic koniec o szkole:-D mozemy wrocic do porodow :-):-) hehe

Oj tam, każdy ma swoje schizy, nie oszukujmy się.
Ja tam z tych mało obzydliwych jestem- ale zalezy o co chodzi. Rzeczy szpitalne- ubrania, sprzety mnie nie przerażają bo wiem jak wygląda ich sterylizacja- sama to robiłam na zajęciach. Ale juz toalety w róznych miejscach to inna bajka.... Ble...
Szału dostaje jak widzę oblizywanie smoczków czy całuśno przytulaśne babcie. O nie, mojego malucha nie pozwole tak ciumkać.
Ale z racji studiów wiele rzeczy jest dla mnie neutralnych, po prostu znieczulica;-)
Kurcze Eliza, świetny masz zawód. Pracujesz w nim? Zawsze mnie pociągała architktura- tyle ze ja nie mam za grosz orientacji przestrzennej, z kolorkami tez problemy, a i dokładnością nie grzeszę więc nie miałabym czego szukać w tym zawodzie

dziewczyny...
nie iwem co mam robic od 10:30 skurcze co 30 minut...od 14:00 co jakies 20..a od 15 co 10, niektore co 8...;/
trwaja okolo 20 sekund i nie wiem czy sie cos zaczyna czy nie...
a sluz zabarwiony krwia caly czas sie saczy....;/:szok::szok:

co mam robic??

a i dodatm ze nie sa jakos tragoczne bolesne..czuje je dokalnie ale nie az tak zebym miala przeklinac czy zeby mi sie slabo robilo...
śmigaj do szpitala...ja bym tak zrobiła :tak:

emwuja np brzydze sie jesc w miescach zbiorowego zywienia- restauracje bary itp nie umiem wytlumaczyc dlaczego , ale podam przyklad idac na wesele sacze rosół i nic wiecej mam przy sobie kanapki zabrane z domu albo gloduje -mowia ze jestem dziwakiem ,a ja poprostu sie brzydze
nie wiem jak sobie z tym poradze jak bede w szpitalu i obiad mi przyniosa -az sie boje

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry