• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

jakbyś zobaczyła wygląd szpitala i stan mebli w szpitalu w którym zamierzam rodzić, to padłabyś trupem, żelazna 10 lat temu wyglądała 1000 razy lepiej:-(:-(, ale postawiłam na personel i na całe szczęście jest czysto- sprawdziłam wraz z kiblami :-D:-D:-D- i cały czas nastawiam B na wygląd, coby nie przestraszył się i zwinął mnie z progu:-D:-D:-D:-D.

U sam jest opcja porodu w niemczech płatnego ale w super warunkach, z niemalże noszeniem na rękach, ale boję się, że jak trafię na niemiecki personel i coś się będzie dziać to nie zrozumiem co do mnie mówią. Pracują tam lekarze i położne Polacy ale niestety nie w 100 %.
moge sobie wyobrazić ,bo w Otwocku jak leżałam to byłam na ginekologicznym a ten odzial jest wlasnie przed remontem -nooooo masakra normalnie !:szok: komuna taka ,ze hej, sale 8 osobowe , w lazienkach nawet drzwi sie nie domykaly:szok: ,ale czysto:tak: na szczecie w tym samym szpitalu odzial polozniczy jest juz po remoncie i warunki o niebo lepsze a nawet jakby nie byly to i tak bym tu rodziła , bo tak samo jak Ty stawiam na personel-tu przymuje mój lekarz i tu mam dzieki teściowej znajomości ,wiec choćby nie wiem jak szpital nie wyglądał to jest ważniejsze:tak:

reklama
A ja troszke chcialam zmienic temat tak na chwilke ide od wrzesnia do szkoly wiem ze to jeszcze duzo czasu ale musze wybrac jakis kierunek a ja sama niewiem do czego mam dryg i ktory kierunek daje wieksze szanse na znalezienie pracy ... wiekosz z was jest po szkole albo w trakcie wiec moze kochane dziewczynki podpowiecie do nie co ........ a wiec ktory z kierunkow moglby byc ok??

-administracja
-ekonomia
-handlowiec
-kosmetyka
-organizacja reklamy
-turystyka
-technik prac biurowych

CO MYSLIECIE O TYCh KTORY WASZYM zdaniem najlepszy .....

i jeszcze raz Przepaszam za az tak wielka zmiane tamatu jezeli przeszkadza az tak to spoko nie odpisujcie :tak:;-):-)
myśle,że sama musisz sobie odp na to pytanie, bo nie znamy twoich zainteresowań :tak: najlepszy kierunek dla Ciebie to ten w którym bedziesz się spełniała i przede wszytstkim ten do którego masz jakiś dryg:tak:

myśle,że sama musisz sobie odp na to pytanie, bo nie znamy twoich zainteresowań :tak: najlepszy kierunek dla Ciebie to ten w którym bedziesz się spełniała i przede wszytskim ten do którego masz jakiś dryg:tak:

Ja wiem wlasnie ale jak juz pisalam nie mam drygu tak konkretnie jakbym wiedziala nie pytalabym was :-);-) hehe wiem ze mam duzo czasu do przemyslenia ale chcialam tak od was wyciahnacco polecacie na jakiech kierunkach jestetesci itd .., ktory jest trudny a po ktoreym wcale tak nie ma latwo o prace jak sie wydaje itd

Ja wiem wlasnie ale jak juz pisalam nie mam drygu tak konkretnie jakbym wiedziala nie pytalabym was :-);-) hehe wiem ze mam duzo czasu do przemyslenia ale chcialam tak od was wyciahnacco polecacie na jakiech kierunkach jestetesci itd .., ktory jest trudny a po ktoreym wcale tak nie ma latwo o prace jak sie wydaje itd

ja jestem z wykształcenia plastykiem a po studiach architektem wnętrz :tak: więc te kierunki co wymieniłaś to dla mnie czarna magia ;-)
Dla mnie np wsyztskie prace biurowe/papierkowe by odpadały ,bo by mnie cholera wzieła jakbym musiałą cały czas za biurkiem siedziec ;-)...handlowiec jeżdżący to już coś lepszego ,ale tez się trzeba do tego nadawać -trzeba mieć gadane , dobry kontakt z ludzmi, umieć coś sprzedać i to lubić poprostu . ..Do tego żeby byc kosmetyczka to też chyba trzeba sie tym interesować ,mieć dryg, talent, wyobrażnie, bo nie ma nic gorszego jak kiepska kosmetyczka ...Poza tym otworzenie własnego interesu w tej branzy jest mega kosztowne (kupe pieniedzy kosztuja profesjonalne kosmetymi itd)
Dla mnie najciekawszez z wymienionych to turystyka-pytanie tylko czy w Twoim miejscu zamieszkania jest szansa na prace w tym zawodzie ? poza tym w turystyce podstawa to języki -conajmniej dwa..

Ostatnia edycja:
ja moge powiedzieć tyle,ze dowiedzialam sie wielu ciekawych info na temat kosmetyków ktore sa oki a ktore kosztuja kupe kasy i szkodza.Jak dbac o siebie.
najbardziej lubie zajecia na ktorych wykonujemy na sobie zabiegi ktore w salonach kosztuja kilka stowek -np zabiegi na piersi przed porodem i po (te byly ze wzgledu na mnie)
na cialo np,cellulit na posladkach ,masaze depilacje (wszedzie:-D:-D:-D)
ogolnie wszystko naprawde jest fajnie tyle co ja moge powiedziec :rofl2:

Nom jakbys nadrobiła nas to bys przeczytała hehe :-D

dla mnie to okropne ale to moje zdanie bo sa dziewczyny z naszego forum co by daly i rowniez szanuje ich zdanie ale dla mnie naprawde to cos strasznego,,,,,

No wlasnie .
Staram sie jak najmniej wypowiadac na temat mojej obrzydliwosci ,zeby ktorejs nie urazic.
Dlatego zanim cos napisze - dziewczyny , ja szanuje to ,ze inne maja inne poglady :-)
Kazdy ma prawo do wlasnych metod i nie uwazam ,ze moje sa lepsze - poprostu sa moje.

I mimo,ze majac pierwsze dziecko i klopoty finansowe bylam zmuszona do ubranek z odzysku i sklepow typu ciuchbuda teraz nie kupilabym (bo moge sobie na to pozwolic) . Wczesniej tez kupowalam tam tylko i wylacznie rzeczy , ktore nie dotykaly cialka czyli ubranka wierzchnie.
Teraz nie dalabym rady. I nie uwazam ,ze to cos zlego bo moja siostra lubi polowac tam ale ja nie, blee

dzidzi do czyjegos cycucha tez bym nie dala ( a wiadomo co to za cycuch :))
Ale rozumiem mamy , dla ktorych wartosciowy pokarm jest bardziej istotny niz walory estetyczne :)

Nienawidze tez oblizywania smoczkow nawet przez mame.

Nie lubie jak stare baby caluja niemowlaki :)

nie lubie klasc dziecka w cudzych domach nawet na czystej kanapie - musze miec swoja mate lub kocyk lub piekuszke.

Nie lubie jesc ani pic w czyichs domach jak sa tam zwierzaki - sorki dziewczyny :-).

Moja mama ma taki zwyczaj ,ze zagaduje male dzieci i lubi je poskubac albo poglaskac po glowie. Jezu jak ja tego nie lubie - gdyby ktos moje dzicko dotykal chyba bym zagryzla. Mama nie wie o co mi chodzi jak jej tlumacze,ze jest obca i tym dzieicom to nie sprawia radosci :)

Nie siadam w zadnych obcych toaletach. Nie lubie szpitalnych koszuli. Nie wytre sie recznikiem w cudzym domu - nawet rak. Biore papier toaletowy :-).
No a jak juz sie musze wykapac to raczej wole nie niz u kogos . No chyab ze dostane recznik , ktory pachnie swiezym praniem - jakos zniose.

Nie nawidze spac u kogos.

i wiele wiele innych

Ale widzisz, to sie tak nie da wytłumaczyć. Jsli miałaś problem z matematyka to ekonomi abędzie trudna,jak nie lubisz geografii- turystyka bedzie trudna. Więc musisz pomysleć czego chcesz się uczyc. I tak jak mówią dziewczyny- co chcesz robic w przyszłości bo kierunki o których mówisz sa skrajnie różne:szok: Ja bym się w zadnym nie spełniła bo nie wyobrażam sobie pracy za biurkiem a kosmetyczek moim zdaniem troche juz jest i trzeba mieć albo znajomosci albo kasę na otworzenie czegos własnego. Nie mówiąc juz o zdolnościach manualnych bo jak ktoś jest na bakier z wyobraźnią i dobieraniem kolorów -jak ja;-)- to długo w tym zawodzie nie pociągnie.
Ja chciałam iśc na medycynę, ostatecznie zdecydowałam sie na weterynaryjną bo jako lekarz ludzki nie poradziłabym sobie psychicznie ze smiercią pacjenta. Taki kompromis.
a dlaczego od września? To studium, tak?
Przejrzyj oferty pracy u siebie w regionie i zobacz, na jakie zawody jest zapotrzebowanie. Może to Ci cos podpowie. Chociaz przez ten czas zanim skończysz tez moze się to zmienić

No wlasnie .
Staram sie jak najmniej wypowiadac na temat mojej obrzydliwosci ,zeby ktorejs nie urazic.
Dlatego zanim cos napisze - dziewczyny , ja szanuje to ,ze inne maja inne poglady :-)
Kazdy ma prawo do wlasnych metod i nie uwazam ,ze moje sa lepsze - poprostu sa moje.

I mimo,ze majac pierwsze dziecko i klopoty finansowe bylam zmuszona do ubranek z odzysku i sklepow typu ciuchbuda teraz nie kupilabym (bo moge sobie na to pozwolic) . Wczesniej tez kupowalam tam tylko i wylacznie rzeczy , ktore nie dotykaly cialka czyli ubranka wierzchnie.
Teraz nie dalabym rady. I nie uwazam ,ze to cos zlego bo moja siostra lubi polowac tam ale ja nie, blee

dzidzi do czyjegos cycucha tez bym nie dala ( a wiadomo co to za cycuch :))
Ale rozumiem mamy , dla ktorych wartosciowy pokarm jest bardziej istotny niz walory estetyczne :)

Nienawidze tez oblizywania smoczkow nawet przez mame.

Nie lubie jak stare baby caluja niemowlaki :)

nie lubie klasc dziecka w cudzych domach nawet na czystej kanapie - musze miec swoja mate lub kocyk lub piekuszke.

Nie lubie jesc ani pic w czyichs domach jak sa tam zwierzaki - sorki dziewczyny :-).

Moja mama ma taki zwyczaj ,ze zagaduje male dzieci i lubi je poskubac albo poglaskac po glowie. Jezu jak ja tego nie lubie - gdyby ktos moje dzicko dotykal chyba bym zagryzla. Mama nie wie o co mi chodzi jak jej tlumacze,ze jest obca i tym dzieicom to nie sprawia radosci :)

Nie siadam w zadnych obcych toaletach. Nie lubie szpitalnych koszuli. Nie wytre sie recznikiem w cudzym domu - nawet rak. Biore papier toaletowy :-).
No a jak juz sie musze wykapac to raczej wole nie niz u kogos . No chyab ze dostane recznik , ktory pachnie swiezym praniem - jakos zniose.

Nie nawidze spac u kogos.

i wiele wiele innych
noooooo moja Droga ! jakbym czytała o sobie !:tak: dokładnie to samo :tak: ja np. jak robimy impreze pomimo,że sa sami znajomi, to później wszytsko dezynfekuje. Mam obsesje na punkcie czystości i używania wszelkich odkażaczy...Moje psy kąpie raz w tygodniu i myje im zęby specjalna pastą dla psów :-D

Ostatnia edycja:
reklama
emwu ale przeciez wiadomo ze to sa tylko nasze zdania itd :):):) i mamy prawo do ich wypowiedzi :) bo przeciez jest nad duzo i kazda bedzie uwazala co innego na inny temat .... to jest forum wiec ja np. nie wyobrazam sobie obrazic sie na kogos bo ktos skrytykowal moje zdanie czy cos ... a i tez uwazam ze moje zdanie jest najlepsze bo dokladnie jest moje i z mojej wiedzy z mojego doswiadczenia ...itd wiadomo mozna poczytac jak na tym forum zdanie innych i sobie porownac swoje czy sie zastanowic samemu przed soba czy rzeczywiscie mam racje ... bo czlowiek sie uczy przez cale zycie ...

i wiadomo ze szanujemy innych zdanie tak samo jak inni szanuja nasze wiec piszmy sobie na forum co chcemy ;-)

a jesli chodzi o dzieciaka to tez mam duzo takich jak wymienilas ale niechce sie rozpisywac hehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry