reklama

Grudzień 2009

Martusiu dzieki za odpowiedz. Mowisz, ze Antos dopiero w 36 tyg? Czulas chyba ten obrot co?. Ja bym tam wolala, zeby juz w 34 malenstwo bylo obrocone, bo wtedy mam usg, tak to bede sie niepotrzebnie stresowac. No ale chyba narazie koncze dyskusje na ten temat, bo teraz to czas pokaze. Jak bede miala problem, to tu wznowie temat napewno. Sa wkoncu cwiczenia na zmobilizowanie malucha do obrotu.

O ktorej masz wizyte u gina? Zycze, zeby wszystko bylo pomyslnie i zeby dzidzia sie zdradzila z plcia;-)
Zatem spokojnie czekaj:tak: a wtedy jak sie Antos przekręcił to czułam i to dosyć mocno;-)

No a wizyta na 14.

reklama
Witam się.
A ja od rana załatwiałam różne rzeczy - nic nie załatwiłam;/ a potem do fryzka poszłam co by se humor poprawić. Jakaś wkurzona jestem przez ten brak załatwionej sprawy.
Mama była u mnie na trochę, kupiła Małej piękny ręcznik i pieluchy - tetrowe i flanelowe. Takie ładne kolorowe:) Cudowna babcia się Małej szykuje. Zresztą jeszcze nim w ciąży byłam to mama szalała jak to będzie cudownie jak będę w ciąży:))

Jakie są objawy anemii??

Mazia u gina na pewno będzie dobrze! Wrócisz zadowolona:)

Witam ,ja jestem styczniówka2010:tak:Mam do was pytanko w którym tygodniu poczułyscie ruchy dzidziolków?Bardzo bym was prosiła o odpowiedz -jesli to nie problem,bo ja juz doczekac sie nie moge:-)

Nawet nie tak zle mi poszło z tymi zaległościami. Jak tak Was poczytałam, to na jutro umówiłam się do dentysty na sprawdzenie stanu ząbków. Co do bóli to mi się wczoraj tak bardziej boleśnie coś rozciągało ale to pewnie więzadła- nie było tak źle, tylko trochę ciągnęło.
Wrócę jeszcez do witaminek- ja ciągle biorę folik bo lekarz nie kazał mi odstawic jak go zapytałam. Powiedział też że wyniki mam ok a teraz sezon na owoce i warzywa więc nie ma co się faszerować bo wtedy organizm łatwiej przyswaja to co potrzebne a jeśli bym brała suplementy to by zgłupiał i zamiast z jedzenia wchłaniałby z tych suplementów co nie jest zbyt dobre. Jedna z Was mówiła już coś o tej teorii więc może coś w tym jest

w ciąży istnieje „fizjologiczna” anemia, w sposób naturalny dochodzi do rozcieńczenia krwi spowodowanego zwiększaniem się krążącej krwi. dlatego pogarszanie się wyników morfologii krwi jest do pewnego stopnia normą.

ja do niedawna miałam niedobór żelaza no i usłyszałam od gina, że to anemia. mnie strasznie wymioty męczyły w pierwszym trymestrze i to było powodem niedoboru. a co do objawów to ogólne osłabienie i senność, poza tym moje włosy były w makabrycznym stanie - połamane, porozdwajane.

Ostatnia edycja:
Witam się.
A ja od rana załatwiałam różne rzeczy - nic nie załatwiłam;/ a potem do fryzka poszłam co by se humor poprawić. Jakaś wkurzona jestem przez ten brak załatwionej sprawy.
Mama była u mnie na trochę, kupiła Małej piękny ręcznik i pieluchy - tetrowe i flanelowe. Takie ładne kolorowe:) Cudowna babcia się Małej szykuje. Zresztą jeszcze nim w ciąży byłam to mama szalała jak to będzie cudownie jak będę w ciąży:))

Jakie są objawy anemii??

Mazia u gina na pewno będzie dobrze! Wrócisz zadowolona:)
NO babcia szleje !!! Cieszy sie zapewne bardzo :) !
Babcia zna sie na rzeczy ,wszystko bardzo ci sie przyda !

moja mama to juz wprawiona w bojach babcia ... i nic mi nie pozwala kupowac bo mowi ze "na wszystko jeszcze przyjdzie czas" i ze ona z mariuszem kupi potrzebne rzeczy jak bede w szpitalu ... na co ja sie oburzylam i powiedzialam ze w przesady nie wierze !!

reklama
Witam ,ja jestem styczniówka2010:tak:Mam do was pytanko w którym tygodniu poczułyscie ruchy dzidziolków?Bardzo bym was prosiła o odpowiedz -jesli to nie problem,bo ja juz doczekac sie nie moge:-)

ja dkładnie poczułam ruchy w 17tyg i 2 dniu :) cierpliwości- ja też tak bardzo chciałam poczuć ruchy a teraz czuje jak mi malutka ciągle na pęcherz uciska ato nie jest miłe;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry