reklama

Grudzień 2009

Moja pierwsza ciąża i mam mnóstwo pytań ... to 20 tydzień, mój Marcin nie czuje jeszcze dzidziulka a ja ... czasami ... ale jak przykładam rękę to przestaje, zastanawiam się jakie to uczucie jak dzidzia kopie ... może je mylę ... nie wiem sama ...
Przy pierwszym tez nie czulam wyraznie kopniaczkow, dopiero teraz drugie szalone. Ale jeszcze poczujesz wyrazniej i bedziesz pewna, ze to ono a nie gazy i jedzonko w jelitach :-p

reklama
Infekcje - wczesniej mi nie dokuczaly - teraz niestety tak. Moja gin przepisala mi Natamycyne (tabl dopochwowe - o ile nie pomylilam nazwy). Normalnie bierze sie serie po jednej przez 10 dnil Mi kazala natomiast obserwowac objawy. Jak sluz sie zaqcznie zmieniac lub zacznie lekko swedziec mam brac 1, 2 dni i przestac. I tak tobie . Srednoio co 2 , 3 tygodnie cos sie zaczyna brac. Biore ta tabletke na noc a moj partner smue kremem. Rano jest wszystko ok i utrzymuje sie okolo 3 tygodni. Potem znow powtorka z rozrywki. Czyli zaleczam wczesne objawy. Nie kazala mi brac calej serii bo infekcja i tak wroci wiec szkoda tabletek. Po ciazy powinno wszystko wrocic do normy.
Hymmm moj gin za to przyjal całkiem inna taktyke leczenia ,co lekarz to inaczej leczy ! Wazne jest to ze partner tez przechodzi kuracje :tak:
Ja tez brałam Natamycyne kazał wybrac 20 tabletek po jednej na noc ,wstrzemiezliwosc od seksiku w tym czasie moj łykał tabletki i smarował mascia wiadomo co ! Po skonczonej kuracji badanko i stwierdzenie ze jest juz ok ...i tak narazie ok 2 miesiecy mamy spokoj :tak:.Natamycyna jest antybiotykiem przeciw grzybicznym jednynym jaki ciezarna moze przyjmowac w ciazy - tak mnie poinformowano.Co lekarz to inne leczenie.Wazne jest aby zaleczyc ,bo strasznie to meczace !! Nienawidze tego !
http://leki-informacje.pl/indeks,show,0,257,natamycyna,3.html

A u mnie jest tak, ze wystarczy ze pomysle i juz sie rusza, wiec moglabym napisac: ruchy nieustanne / na zawolanie :-D. To malenstwo nigdy nie spi i obawiam sie, ze potem tez tak bedzie...

Mi czasem tez się wydaje że Wiktoria wgóle nie sypia,a szczegónie wariuje jak ja chce iśc spać, wtedy to koniec;) więc nie przykładam ręki do brzucha w nadziei że malutka pomyśli"mama śpi to ja tez pojdę spać", i czasem to działa- po jakiś 15 min charców mała zasypia:-)

ciekawe z ta cesarka, moze dlatego ze dziecko by sie moglo zarazic przechodzac przez kanał rodny i lepiej cesarka

a mi do pokoju najpierw na rozgrzewke wpadła taka 2cm ćma, brzydze sie tego dziadostwa jak nie wiem, od razu zerwałam sie i ciach ją... ale jak potem wpadł do pokoju taki 5cm "samolot" to myslałam ze zrzygam sie, ledwo to zatłukłam hahah

powiem Ci ze czasmi jak zarzuci jakiegos teksta to padam hahaa
:-D:-D:-D

jestem uzależniona od takich ogórków mojej mamusi, sa jak narkotyk, nie wiem czy ona czegos do nich nie dosypuje hhaaha

wez te srochy u mnie na balkonie to se gniazdo niemal uwiły i srają na potege, żeby chociaż tymi dupami stały w te strone gdzie nie ma juz balkonu!!!, na szczescie niedlugo sie juz wyprowadzam :)
Ale sie usmiała z ciebie szalencze ahahahaha !!!!!!!

Ja też nie będę zapisywać. Rano myślałam, że będę, ale przecież skoro ginka mi nie kazała, żadnej książeczki mi nie dała by tam to zapisywać to po co. Równie dobrze mogłabym o tym nie wiedzieć gdyby nie to forum. Moja Myszka codziennie kopie, nie non stop, ale dziennie ją wyczuwam i wiem, że jest OK. Nie lubię gdy milczy przez wiele godzin bo wtedy świrkuję, ale u mnie to norma bo pierwsza ciąża i to jakże upragniona..
Mi gin narazie tez nie kazał nic ....wiec ja tez nie zapisuje czekam do next wizyty !

Mi kazali liczyć ale może to indywidualne podejście, mam cięzkie ciąże za sobą więc moze dlatego.
Ja pamietam jak czekalismy z ginem na pierwsze kopniaki ,mowil ze pozniej bedziemy juz koncentrowac sie na ilosci i jak czesto sie pojawiaja ...ze bedziemy zapisywac ,ale ostatnio nic nie gadal ,wiec moze na nastepnej cos powie ..zobaczymy.

reklama
Ja pamietam jak czekalismy z ginem na pierwsze kopniaki ,mowil ze pozniej bedziemy juz koncentrowac sie na ilosci i jak czesto sie pojawiaja ...ze bedziemy zapisywac ,ale ostatnio nic nie gadal ,wiec moze na nastepnej cos powie ..zobaczymy.
mi też póki co mówił zeby czekać na pierwsze a poźniej dalej to już mi ma powiedziec jak i kiedy mam liczyć te kopniaki ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry