• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Ja też gały na niego wywaliłam i nie wiedziałam o co mu chodzi. Ale spokojnie wytłumaczyl:-) To była wizyta w celu zaplanowania ciąży. Gin powiedział że aby wszystko sprawnie poszło, ne mogę sobie pozwolić na jakąś infekcję jajników a mój sposób depilacji mógł to spowodować. Jakby to tak obrazowo.... hm.... Miałam zostawione troche włosków na wzgórku łonowym- taki paseczek a tam niżej, wargi sromowe, wejście do pochwy i te okolice na łysolka:-D A gin powiedział że tak jest źle- wzgórek mogę sobie depilować do woli a tam mają kudłacze zostać- oczywiście można przystrzyc czy coś ale golenie czy depilacja woskiem lub innymi sposobami nie jest zalecana gdy się staramy o dzidzię bo może spowodować podrażnienie mieszków włosowych i stan zapalny. A ten, nawet gdy jest niewidoczny może utrudniać zajście w ciążę. Potem już chyba można- przynajmniej mam taką nadzieję bo wczoraj trochę poszalałam z moją małą:-D
Dobra, lecę do pracy, do wieczora;-)

Ciekawe... Mi nigdy lekarka nie zwróciła na to uwagi... No, ale jeśli to przed ciążą to teraz już chyba można spokojnie szaleć ;-)

reklama
Ja też gały na niego wywaliłam i nie wiedziałam o co mu chodzi. Ale spokojnie wytłumaczyl:-) To była wizyta w celu zaplanowania ciąży. Gin powiedział że aby wszystko sprawnie poszło, ne mogę sobie pozwolić na jakąś infekcję jajników a mój sposób depilacji mógł to spowodować. Jakby to tak obrazowo.... hm.... Miałam zostawione troche włosków na wzgórku łonowym- taki paseczek a tam niżej, wargi sromowe, wejście do pochwy i te okolice na łysolka:-D A gin powiedział że tak jest źle- wzgórek mogę sobie depilować do woli a tam mają kudłacze zostać- oczywiście można przystrzyc czy coś ale golenie czy depilacja woskiem lub innymi sposobami nie jest zalecana gdy się staramy o dzidzię bo może spowodować podrażnienie mieszków włosowych i stan zapalny. A ten, nawet gdy jest niewidoczny może utrudniać zajście w ciążę. Potem już chyba można- przynajmniej mam taką nadzieję bo wczoraj trochę poszalałam z moją małą:-D
Dobra, lecę do pracy, do wieczora;-)
Ja też poszalałam i mam łysą:-)

Ja tez nie zapisuje. Maluszej kula sie i kopie ale przyznam ,ze jest jakis wyjatkowo spokojniutki. W pierwszej ciazy dzieciaczek fikal jak szalony non stop. Kopal ile wlezie a ten - spokojniutki strasznie. Czasem mysle ,ze cos nie tak ale wieczorem po 21 znow sie porusza. Moze bedzie maly aniolek w przeciwienswie do tych dwoch szalonych diablow co juz mamy w domu :).
Ja też nie będę zapisywać. Rano myślałam, że będę, ale przecież skoro ginka mi nie kazała, żadnej książeczki mi nie dała by tam to zapisywać to po co. Równie dobrze mogłabym o tym nie wiedzieć gdyby nie to forum. Moja Myszka codziennie kopie, nie non stop, ale dziennie ją wyczuwam i wiem, że jest OK. Nie lubię gdy milczy przez wiele godzin bo wtedy świrkuję, ale u mnie to norma bo pierwsza ciąża i to jakże upragniona..

eh., bez sennsu to jest... rano doliczyłam się 6kopniaczków, zapisałam ładnie . potem zaczęłam sprzątać a matulka znowu zaczęła sę ruszac to po chwili pochłonięta praca zapomniałam ile razy kopnęła..;/ ja nie wiem jak to moja siostra robiła, ze tak skrupulatnie liczyła, ja musiałabym cały dzień leżec i nasłuchiwać a tak się nie da...

eh., bez sennsu to jest... rano doliczyłam się 6kopniaczków, zapisałam ładnie . potem zaczęłam sprzątać a matulka znowu zaczęła sę ruszac to po chwili pochłonięta praca zapomniałam ile razy kopnęła..;/ ja nie wiem jak to moja siostra robiła, ze tak skrupulatnie liczyła, ja musiałabym cały dzień leżec i nasłuchiwać a tak się nie da...
A u mnie jest tak, ze wystarczy ze pomysle i juz sie rusza, wiec moglabym napisac: ruchy nieustanne / na zawolanie :-D. To malenstwo nigdy nie spi i obawiam sie, ze potem tez tak bedzie...

Moja pierwsza ciąża i mam mnóstwo pytań ... to 20 tydzień, mój Marcin nie czuje jeszcze dzidziulka a ja ... czasami ... ale jak przykładam rękę to przestaje, zastanawiam się jakie to uczucie jak dzidzia kopie ... może je mylę ... nie wiem sama ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry