• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Skończyłam :-):-):-)

Podobno jak się jakiegoś ciucha przez rok ani razu nie założy to należy mu się eksmisja, tak mówią we wszystkich programach o modzie itp..
Ja znalazłam wiele takich sprzed 5 lat albo nawet lepiej. Zero litości. Zapakowałam 4 wieelkie torby i zaraz je wywioze na PCK.
Ja jesteś niska i szczupła to możesz mi coś wysłać:-):-):-)
He he, raczej by Ci się nie spodobały. Zresztą ja wysoka i chyba szczupła? 176 cm i przed ciążą 55 do 60 kilo żywej wagi (tylko większość tej wagi to chyba były kości).

Ja uciekam pozbyć się worków bo patrzeć na nie nie mogę, i spróbuję gdzieś tą henne zrobić. No i babcia mnie na barszczyk z uszkami zaprosiła - mniam mniam. Do potem :-)

reklama
Czesc dziewczyny.
niestety nie ma najmniejszych szans nadrobienia tego co pisalyscie podczas mojej nieobecnoci. Dlatego wskakuje dzisiaj w temat. Przpepraszam jesli cos namieszam lub bede sie powtarzala :).
Zaczne od przeczytania waszych dzisiejszych "wypocin" :)

Witam z rana:tak: Usmiałam się czytając Wasez wczorajsze wypowiedzi a raczej temat:-D - stringi :-D Dołacze sie i powiem ze cały czas nosiłam ale teraz juz od jakiegoś miesiąca przestałam, w majtkach jakos mi wygodniej w ciązy:tak:

Dzisiaj zapowiada się upalny dzień ufff ciężko będzie, nad jeziorko sie wybieram, na plaży zawsze przyjemniej:-)

Nie wiem o co chodzi z tymi stringami ale ja tylko takie gatki nosze. Niestety nie mam pelnych :). Nie zauwazylam zadnej roznicy w komforcie noszenia ich bedac w ciazy.

Cześć Kobietki nadrabiam wczorajsze popołudnie i jednocześnie staram się coś popisać. Ja tipsów nie noszę , żelowe miałam ale krótko się nimi nacieszyłam, a teraz mam super mocne paznokcie i szybko rosną jak nigdy.
W domu unikam makijażu, jak gdzieś wychodzę lubię delikatny czyli lekki podkład, tusz, cienie, choć teraz skóra mi się trochę bardziej przetłuszcza i często cienie po prostu spływają. Ale nie cierpię potem wieczorem zmywać tuszu...
Zauważyłam że w ciąży szybciej wysusza mi się skóra zwłaszcza na rękach i nogach. Stopy pielęgnuję kremem z parafiną na noc i potem śpię w skarpetkach, kupiłam sobie taki zestaw w skład wchodzą peeling, krem antyperspirant, krem z parafiną-maska i krem do rąk super sprawa firma Bielenda.

I znow nie wiem o co chodzi ale skomntuje :)
Ja mam tipsy od ponad 10 lat. Zrobilam malutkie przerwy kilkumiesieczne tylko kilka razy zeby paznokcie odpoczely. Nie umiem juz funkcjonowac bez tipsow. Moje paznokcie zawsze byly slabe i mialy brzydki ksztalt. I to nie dlatego ze nosze tipsy. Bylo tak jeszcze zanim zaczelam. Nigdy nie mialam wlasnych dlugich paznokci. Mimo,ze mam tipsy , zawsze sa w naturalnym kolorze . Poza tym paznokcie u nog - tez mam na tym punkcie hopla . Pedi robie regularnie razem z paznokciami u rak. Jesli chodzi o makijaz i skore. NIe robie makijazu poza malowaniem rzes. Staram sie tez robic regularnie henne na brwi zeby utrzymac ladny ksztalt. Nigdy natomiast nie mam cieci, pomadki, podkladu czy pudru. Nigdy w zyciu nie bylam tez u kosmetycznki. Ogolnie mam skore sucha i pewnie sie szybko zestarzeje - stosuje mnostwo balsamu do ciala i krem nawilzajacy do twarzy. To tyle znajdzie sie w mojej kosmetyczce - raczej niewiele :).
No moze jak gdzies na impreze wychodze tp jakis lekki makijaz sobie robie ... :)

AnOoLa88 ja również jadę na USG połówkowe 7 sierpnia na 15 także pewnie już też będę wiedziała co za niespodzianka mnie tam szturcha i pływa. Mam podobnie z zadyszką a że mieszkam na 2 pietrze to niestety jest ona nieunikniona.

Na temat stringów nie mam zdania rzadko nosiłam a teraz wcale wolę bawełniane figi.
Infekcje to chyba normalna sprawa w ciąży tym bardziej że jest lato gorące i wilgotne, nie da się chyba tego dziadostwa uniknąć.

USG polowkowe juz za mna. Wszystko oso sprawdzone. Doslownie wszystko - mozg, czaszaka, nosek, wargi, to zaglebienie pod noskiem(nie ma rozszczepu), ksztalt klatki piersiowej, zeberka, kregoslup, kosci ud, kolanka, kostki srodstopiai kosci paluszkow u nog, ramionka, serduszko (wielkosc, bicie, komory, domykanie sie zastawki, przeplyw krwi), zoladek, nerki, pecherz, Przeplyw krwi w pepowinie, w lozysku, aorty dzidziusia, moje tetnice, dlugosc i zamkniecie szyjki macicy - totalnie wszystko :)> I co najwazniejsze wszytko - gra :).

Infekcje - wczesniej mi nie dokuczaly - teraz niestety tak. Moja gin przepisala mi Natamycyne (tabl dopochwowe - o ile nie pomylilam nazwy). Normalnie bierze sie serie po jednej przez 10 dnil Mi kazala natomiast obserwowac objawy. Jak sluz sie zaqcznie zmieniac lub zacznie lekko swedziec mam brac 1, 2 dni i przestac. I tak tobie . Srednoio co 2 , 3 tygodnie cos sie zaczyna brac. Biore ta tabletke na noc a moj partner smue kremem. Rano jest wszystko ok i utrzymuje sie okolo 3 tygodni. Potem znow powtorka z rozrywki. Czyli zaleczam wczesne objawy. Nie kazala mi brac calej serii bo infekcja i tak wroci wiec szkoda tabletek. Po ciazy powinno wszystko wrocic do normy.

Aha i ostatnio bratowa mi mowila ze nawracajaca sie grzybica w ciazy moze byc wskazaniem do cesarki ! :eek: musze zapytac sie lekarza bo nic mi o tym nie mowil.
ciekawe z ta cesarka, moze dlatego ze dziecko by sie moglo zarazic przechodzac przez kanał rodny i lepiej cesarka

Mea nic mi nie mow o komarach !!!!!!!! Ja pol nocy walcze ostatnio z dziadami .....wybijam doslownie cale stada !!!!A i tak jestem pogryziona ze szok!!! Musze kupic cosik do kontaktu na komary bo zwariuje
a mi do pokoju najpierw na rozgrzewke wpadła taka 2cm ćma, brzydze sie tego dziadostwa jak nie wiem, od razu zerwałam sie i ciach ją... ale jak potem wpadł do pokoju taki 5cm "samolot" to myslałam ze zrzygam sie, ledwo to zatłukłam hahah

ahahhahahahahahahahahhaha
CZYSCIROWY
ahhahahahahahahahah
musze mojemu zapodac tekst - poplacze sie aahahahahhaha

od dzisiaj wprost uwielbiam twoja babcie !!!!!!!!!!!!!
powiem Ci ze czasmi jak zarzuci jakiegos teksta to padam hahaa
A wiecie jaki jest szczyt precyzji??? ( uwaga niesmaczne) Nasrać w stringi heheheheheh
:-D:-D:-D

A teraz oficjalnie witam się i śniadanie idę wszamać. Chlebek z ogóreczkiem małosolnym własnej roboty:-)
jestem uzależniona od takich ogórków mojej mamusi, sa jak narkotyk, nie wiem czy ona czegos do nich nie dosypuje hhaaha
Ja nie mam jaskołek ale pełny dach gołebi :eek::eek::-D:-D Ptaszyska siadaja i sraja mi przed drzwiami i na taras !!!!!!!!!!!
wez te srochy u mnie na balkonie to se gniazdo niemal uwiły i srają na potege, żeby chociaż tymi dupami stały w te strone gdzie nie ma juz balkonu!!!, na szczescie niedlugo sie juz wyprowadzam :)

Miałam już dwa razy podobnie, choć nie na siedząco. Raz chyba ze 2 tygodnie temu, położyłam się na ławce w parku i oglądałałam niebo, pilnując miejsca na grilla i czekając na resztę towarzystwa. I nie mogłam się podnieść. Chyba z 10 minut zajęło mi zwleczenie się z ławki, bo tak bolało. Potem stopniowo przeszło, ale od tej pory staram się nie kłaść na płasko na twardym, zwłaszcza jeśli nie ma mnie kto podnieść. A drugi raz wczoraj, ale ból był koszmarny i od chodzenia. Nie wiem czy to dlatego, że na co dzień tyle nie chodzę czy coś, ale po kilku minutach chodzenia musiałam robić przerwę, zatrzymywać się i odpoczywać, bo nie byłam w stanie iść dalej z bólu. Na szczęście nie byłam sama tylko z Marcinem i asekurował mnie, żebym sobie krzywdy nie zrobiła. I cały dzień tak było, nawet odpoczywanie na leżąco czy siedząco nie pomagało.

Może dziwne pytanie zadam, ale jak można się depilować źle? Jak odwrotnie?
Ja też gały na niego wywaliłam i nie wiedziałam o co mu chodzi. Ale spokojnie wytłumaczyl:-) To była wizyta w celu zaplanowania ciąży. Gin powiedział że aby wszystko sprawnie poszło, ne mogę sobie pozwolić na jakąś infekcję jajników a mój sposób depilacji mógł to spowodować. Jakby to tak obrazowo.... hm.... Miałam zostawione troche włosków na wzgórku łonowym- taki paseczek a tam niżej, wargi sromowe, wejście do pochwy i te okolice na łysolka:-D A gin powiedział że tak jest źle- wzgórek mogę sobie depilować do woli a tam mają kudłacze zostać- oczywiście można przystrzyc czy coś ale golenie czy depilacja woskiem lub innymi sposobami nie jest zalecana gdy się staramy o dzidzię bo może spowodować podrażnienie mieszków włosowych i stan zapalny. A ten, nawet gdy jest niewidoczny może utrudniać zajście w ciążę. Potem już chyba można- przynajmniej mam taką nadzieję bo wczoraj trochę poszalałam z moją małą:-D
Dobra, lecę do pracy, do wieczora;-)

Ja nie mam jaskołek ale pełny dach gołebi :eek::eek::-D:-D Ptaszyska siadaja i sraja mi przed drzwiami i na taras !!!!!!!!!!!

Moi znajomi mieszkaja na takim nowym osiedlu. Bylam ostatnio i nad kazdym absolutnie kazdym oknem po trzy gniazda jaskolek. Mieszkancy wieszaja na sznurkach biale karteczki , ktore poruszajac sie na wietrze maja odstraszac jaskolki. Poza tym zaklejaja im gniazda zeby nie konczyly i nie skladaly jaa. Poprostu inwazja jaskolek. Gdyby to byl znak na ciaze, kazda z tych lokatorek bylaby w ciazy z trojaczkami :)

Fajny dzien. Czyta sie Was wesolo. Hostorie z zycia wziete sa najlepsze :).

Pierwsze słyszę, nic mi o tym ginka nie mówiła.

Ja tez nie zapisuje. Maluszej kula sie i kopie ale przyznam ,ze jest jakis wyjatkowo spokojniutki. W pierwszej ciazy dzieciaczek fikal jak szalony non stop. Kopal ile wlezie a ten - spokojniutki strasznie. Czasem mysle ,ze cos nie tak ale wieczorem po 21 znow sie porusza. Moze bedzie maly aniolek w przeciwienswie do tych dwoch szalonych diablow co juz mamy w domu :).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry