• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Mi też się dziwnie brzuszek zachowuje!!! Jak tylko trochę zachce mi się siku i wstenę z kanapy to mam cały twardy brzuch choć nie boli! Raczej tak ciągnie! Dopiero po kilku minutach wraca do normy:no:

No tak, umknęły mi dwa tematy - 3D i mlode matki :-)
Na 3D byśmy się chętnie wybrali, ale u nas ta przyjemność kosztuje 1500 koron, czyli jakieś 700 zł... A w Polsce będziemy tylko chwilkę i każde z nas w innym miejscu a wspólnie tylko na weselu, więc ciężko będzie się zorganizować jakoś. Ale pójść chcemy.
Co do młodych matek - jeśli się czują na siłach, to czemu nie? Potem będą mieć dzieci i będą nadal mlode - więcej energii, bardziej kumpelska stopa, itp. Niby same plusy. Z drugiej strony, jako stara pierworódka ;-) powiem, że dojrzalsze matki też mają swoje zalety ;-) Znam kilka i wszystkie oddane są swoim dzieciom. Miały już czas na wybawienie się, mają stałą i najczęściej niezłą pracę i potrafią zapewnić dobry start Maleństwu. Tak że tu nie ma jednej dobrej odpowiedzi. Wszystko jest indywidualne. Jestem w stanie wyobrazić sobie siebie 10 lat temu w ciąży, ale mam też wiele koleżanek, które nawet w tej chwili nie są na tyle dorosłe, żeby mieć dziecko. Wszystko jest jednostkowe.
No i teraz mogę spokojnie przejrzeć co w Internecie ciekawego słychać dzisiaj ;-)

a na co to lek??
Wy też macie taką zgagę?? calymi dniami mnie pali:szok:
Nie miałam zgagi jeszcze.
A maść na np. zaczerwienienia, które nie chcą się goić same od siebie. Konsultowałam to z ginką i pozwoliła smarować znamię. Bo zaczerwienione znamię powinno się właśnie szybko leczyć. I już śladu nie ma:)

a na co to lek??
Wy też macie taką zgagę?? calymi dniami mnie pali:szok:

Ja mam!!!!!!!!!!! Reni pomaga tylko na chwilkę ale na mnie najlepiej działa mleko zimne! Tak jak w pierwszej ciąży cały czas mam mleko przy łóżku:-):-)
Najlepiej to zapamiętałam z porodu:tak::tak: jak tylko mała wyszła to pierwsz co pomyślałam to: JEZU JUŻ MNIE NIE PALI!!!!

Akozka nie mam czegoś takiego, ale rano mnie Mała uwierała w podbrzuszu i musiałam pozycję podczas siedzenia zmieniać, ale to przeszło. Bardzo możliwe, że to masz z rozciągania. Popytaj na wizycie u ginki, kiedy masz?
O jak dobrze, że macie już prawie wsjo kupione:D

No właśnie nie mam wizyty :-( Moja gin jedzie na urlop gdy ja przyjeżdżam do Polski, a tutaj mam mieć tylko jedną wizytę w celu ustalenia czy cesarka czy natura :-( Mam wizytę u położnej 17.08, ale ona to tylko rozmawia, pyta czy wszystko ok, słucha serduszka i ewentualnie robi testy krwi. I to tyle. Jeśli coś mnie niepokoi to powinnam jechać na ostry dyżur, a to wiąże się z siedzeniem w poczekalni czasem kilka godzin i mieniem nadziei, że nie każą mi zostać do końca... Jednym słowem strach jechać...

Mi też się dziwnie brzuszek zachowuje!!! Jak tylko trochę zachce mi się siku i wstenę z kanapy to mam cały twardy brzuch choć nie boli! Raczej tak ciągnie! Dopiero po kilku minutach wraca do normy:no:

A to takie też mam, ale to uznałam za normę. Martwi mnie właśnie to takie przy chodzeniu... Zupełnie jakby brzuch się rozpędzał a potem gwałtownie hamował i zawracał. Jak na wielkiej huśtawce czy w gwałtownie hamującym samochodzie...

reklama
Akozka jeśli Ci nie minie i jeśli dalej będziesz się martwiła to możesz w Polsce do innej ginki zajść, myślę, że Cię nie oleje z samym pytaniem.. Ale myślę, że jak tu dziewczyny wparują na forum to Ci bardziej pomogą;*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry