Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
a jak dlugo mozna korzystac z tej wolnej godziny iles miesiecy czy jak to jest??Ulenko zgadza się... już mi dobrze w domku hehe
No ale do pracy na szczęście tylko na 7 godzin bo godzine na karmienie mam więc zamierzam ją wykorzystywać i wcześniej do domku wracać. Będę pracować od 7-30 do 14-30 więc nie jest tak źle;-)
akoza tak tylko slyszalamale nie zawsze to sie sprawdza wiec pewnie ktos sobie tak powiedzial kiedys
![]()
Miłej nauki i próbuj z łyżeczką, różne wydzimisie te nasze dzieciaczki mają. Poza tym podając łyżeczką możesz gęstsze i bardziej treściwe jedznko podac.Martusia, to może spróbuję go karmić tylko łyżeczką? może znudziła mu się butelka?
no nic, wracam do swojej sesji - w piątek i sobotę egzaminyniech ten czerwiec szybko zleci...
Do ukończenia 2-go roku zyciaa jak dlugo mozna korzystac z tej wolnej godziny iles miesiecy czy jak to jest??

Oby! Bo jak następne postanowi bić Misiulki rekordy to ja się załamię! Już się psychicznie nastawiam na jutro na hasło: 11 kg :-(
Buziaczki dla Maciusia
Co do mleka...ja już daję 2..i nawet zmieniłam na bebiko...bo wolę kupić tańsze bo istnieje możliwość że się zmarnuje..zwykle wieczorem daję kaszkę..a mleko kupiłam jakbym tak chciała jechać na zakupy czu cuś i żeby teściowa mogła go nakarmic..już kilka razypił i nawet nie zauważył że inne!
Kurka już się psuje pogoda..rano było piekne słoneczko więc o 8.30 wzięłam dzieci na dwór żeby Tomka w wózku uśpić (bo wstał o 5.45)..a jak wracałam ze sklepu o 11 to już kropiło..i choć jest ciepło to wieje zimny wiatr!
![]()

cześć dziewczynki, ale mnie tu nie było...
witam nową mamusię
jestem zmartwiona. Daniel nic mi nie przybył na wadze. 6 tygodni temu ważył 8900g a teraz waży równe 9 kgpediatra mówi że to za mało. może to być spowodowane tym jego długim ząbkowaniem, i niechęcią do jedzenia, ale ja naprawdę nie wiem jak mam go karmić! dziennie zjada jeden mały słoiczek gerbera i w sumie 250 ml mleka... każda inna próba kończy się płaczem a jak już weźmie smoczek do buzi to trze nim o dziąsła.
kupki są dobre, raz dziennie i nie ma problemów z ich zrobieniem. ulewa mu się coraz mniej. co radzicie?
Oj racja teraz te kupy to katastrofa a będzie jeszcze gorzej
ja używałam taki pojemnik hermetyczny na brudne pieluszki i kiedyś było ok a teraz po pół dnia nie można wyrobić taki smrodzik z tego zalatuje chyba powinnam to wpisać na liczbę bubli niepotrzebnych choć do tej pory byłam zadowolona
a jeśli chodzi o twoje pytanko o zapach dorosłej kupki to sama nie wiem u mnie podczas przewijania to nie jest tak żle tylko taką pieluche zaraz muszę wynieśc do kosza na dwór bo ona po jakimś czasie zaczyna ...dokuczać
ostatnio w gazecie jakie mi przysylaja caly czas przeczytlam zeby dziecko w wieku 6 miesiecy oduczac jedzenia z butelki ze lepiej lyzeczka wszystko juz podawac... no i zeby picia tez nie podawac z butelki tylko z kubka... tylko ze chyba chodzilo im o kubka niekapka bo jak ze zwyklego kupka 6 miesieczniak ma pic? ja tego u julki nie widze.
Dziękujęw imieniu Piotrusia, on śpi więc sam tego nie zrobi;-)
A juz pisałam wcześniej, że sobie zrobił prezent na półroczek bo wczoraj mu trzeci ząbek wyszedł.
o zdecydowanie się z Tobą zgadzamwiesz co kochana ja na Twoim miejscu sprobowalabym dac mu na spiocha a jesli by nie bylo wyjscia to obudzilabym go,a to dlatego ze malo przybiera i zeby go troche utuczyckurcze szkoda ze te nasze maluchy jeszcze nie mowia powiedzialy by nam co im dolega i czego chca
![]()

ja bym jednak nie budziłapisałam wcześniej że byłam z nim u pediatry i powiedziała, że 100 g na 6 tygodni to stanowczo za mało. i najprawdopodobniej spadł z wagi bo wcześniej jadł ładnie.
spróbuję mu dać kaszkę po 22.
bo jeśli przesypia Ci całe noce a wyrwiesz go ze snu to może być marudny
myślę, że jeśli będzie głodny to zje "na śpiocha", a jeśli nie zje, to z rana daj mu wceśniej mleczko (zaraz jak się obudzi), a potem to o tej 10