• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

ja jestem zwolennikiem drewna, ale na razie jadę na pożyczonym plastikowym krzesełku, niedługo właścicielka do niego dorośnie i będę musiała kupić.
Daffodill, to na allegro wygląda w miare fajnie i jest chyba "podejrzanie" lekkie i tanie... to co mi się w nim nie podoba, to zabawki - dla mnie i tak uczę Zosię - jedzenie, to jedzenie, a nie czas zabawy...
Jak pierwszy raz oglądałam te plastiki, to miałam wrażenie, ze są mało stabilne, ale moja Zosia je w takim i jest OK.
Ja zastanawiam się najbardziej nad pierwszym z niżej podanych linków

http://www.arti.pl/krzeselko-arti-cesar-ii-kangurek_prod152.html
http://www.arti.pl/krzeselko-arti-swing_prod172.html

U nas przejście na nutramigen 2 trwało 2 tygodnie i przeszło bezobjawowo.

Ostatnia edycja:
reklama
ja jestem zwolennikiem drewna, ale na razie jadę na pożyczonym plastikowym krzesełku, niedługo właścicielka do niego dorośnie i będę musiała kupić.
Daffodill, to na allegro wygląda w miare fajnie i jest chyba "podejrzanie" lekkie i tanie... to co mi się w nim nie podoba, to zabawki - dla mnie i tak uczę Zosię - jedzenie, to jedzenie, a nie czas zabawy...
Jak pierwszy raz oglądałam te plastiki, to miałam wrażenie, ze są mało stabilne, ale moja Zosia je w takim i jest OK.
Ja zastanawiam się najbardziej nad pierwszym z niżej podanych linków

http://www.arti.pl/krzeselko-arti-cesar-ii-kangurek_prod152.html
http://www.arti.pl/krzeselko-arti-swing_prod172.html

U nas przejście na nutramigen 2 trwało 2 tygodnie i przeszło bezobjawowo.

hmmm fajne ale znalazlam inne bardziej stabilne bo tamto co pokazalm dziewczyny stwierdzily ze moze nie byc zbytnio stab ilne i w sumie racja.. lepiej jakies sprawdzone:)

Julia od jakiejs godzinki ma koczyki w uszkach :-)

Ostatnia edycja:
gratulacje! a nie boisz się, że sobie uszy urwie, jak ją będzie swędziało albo bolało?

A jak badania Julki? Sika już?

tak pisalam wczoraj ze w moczu leukocyty sa ale siusia juz:)
co do uszek nie boje sie... jzu jest ponad godz po przebiciu i do tej pory nie placze ani nawet nie dotyka uszu jakby roznicy jej to nie robilo.

Kurde, dwa razy napisałam posta cytując Korę i mi nie chce całość wejść, nie wiem czemu.
Odpiszę więc odnośnie krzesełka bez cytatu, ostatnie podejście :-)
Ja też mam Arti, z tym że starszy model, bo po Stasiu jeszcze. Mój jest podobny do tego Cezara. Nie narzekam, jest stabilne, łatwo się czyści i rozkłada się na stolik i krzesełko, choć ta opcja nie powala mnie na kolana, Stasiowi wygodniej siedzieć przy zwykłym stole.

Ostatnia edycja:
Moja bez problemu zniosła przejście na mleko 2, ani nie było innej kupki ani bólów brzuszka:-D
Dafii moja jak na razie protestuje jak ją wsadzam do krzesełka :wściekła/y:ale codziennie ją wkładam na chwile , może się przyzwyczaji...:sorry2:A krzesełko fajne, widać że raczej lekkie jest a to tez ma znaczenie.

Dziewczyny jak wasze maluchy piją jeszcze nutramigen 1 to jedną puszkę oddam, bo mi została:tak:
my juz na 2 jestesmy:)

tak szybko to z tego nutramigenu nie zejdziemy. alergolog mówiła, że powoli, powoli, najpierw badanie, potem w wersji optymistycznej kaszki mleczne a dopiero potem potem zmiana mleka. Tak, że pewnie jeszcze pociągniemy kilka miesięcy.

Zosia pokazała uczulenie na gruszkę, ale minął już miesiąc i niedługo spróbujemy znowu. natomiast (oby nie zapeszyć), prawdopodobnie udała się brzoskwinia (soczek).
a powiedz mi, bo ja np nie spotkalam sie jeszcze z kaszkami zawierajacymi gluten do ktorych dosypuje sie swoje mleko- sa takie ? bo polki co sa same mleczne.. No chociaz dobre i to, ze brzoskwinia ja nie uczula, u nas nie ma alergii na inny pokarm oprocz mleka, wiec mysle, ze i ze skazy wyjdziemy :)

a powiedz mi, bo ja np nie spotkalam sie jeszcze z kaszkami zawierajacymi gluten do ktorych dosypuje sie swoje mleko- sa takie ? bo polki co sa same mleczne.. No chociaz dobre i to, ze brzoskwinia ja nie uczula, u nas nie ma alergii na inny pokarm oprocz mleka, wiec mysle, ze i ze skazy wyjdziemy :)

Też myślałam, że nie ma kaszek glutenowych bez mleka (tzn. takich, które dosypuje się do mleka, a nie do wody), bo nigdzie nie mogłam znaleźć. Ale są, w końcu znalazłam z Nestle nazywają się "Kaszka Zdrowy Brzuszek" i ja zakupiłam dwie po 6 m-cu: "5 zbóż z lipą" i "8 zbóż". Nie wiem jak to jest ze swoim mleczkiem z cyca, ale takie z puszki się dodaje do nich :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Też myślałam, że nie ma kaszek glutenowych bez mleka (tzn. takich, które dosypuje się do mleka, a nie do wody), bo nigdzie nie mogłam znaleźć. Ale są, w końcu znalazłam z Nestle nazywają się "Kaszka Zdrowy Brzuszek" i ja zakupiłam dwie po 6 m-cu: "5 zbóż z lipą" i "8 zbóż". Nie wiem jak to jest ze swoim mleczkiem z cyca, ale takie z puszki się dodaje do nich :-)
o dziekuje Ci bardzo : :) ja mam taka kaszke nestle zdrowy brzuszek ze sliwka , ale tam nie ma glutenu wiec nawet nie zwracalam uwagi na pozostale z tej firmy;) bede musiala poszukac , bo te kaszki u mnie nie sa tak czesto spotykane;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry