Madzienka
Mama Julci i Lenki
A ja Wam polecam kalendarz ciąży na stronie pampersa Pampers - kalendarz ciąży
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witam Was wszystkie
Dwie grube kreseczki wyszły mi w we wtorek, licząc to 5 tydzień ciąży i maleństwo winno przyjść na świat około 10.12. 2009
Cieszymy się z mężem niesamowicie i zaczynamy powoli planować najbliższy czas trymestramiPowiedzieliśmy tylko najbliższym, żeby nie zapeszyć - reszta świata się dowie po 12 tygodniu
Niemniej mam pewne wątpliwości. To, że na wszystkie chemiczne zapachy mnie mdli to nic nadzwyczajnego, piersi mam też bardzo wrażliwe, po 14 robi się ze mnie susełale od wczoraj do tego doszedł mi pojawiający się ból lewego jajnika
- taki pulsujący i nieprzyjemny: jest sobie i zanika a potem znów się pojawia.
Czy mam powody do obaw? Wizytę u gina mam umówioną dopiero na 20.04 ( po świętach) .
Mam nadzieję, że Grudnióweczki 2008 pomogą rozwiać niepokój.
Monika![]()
Czesc Dziewczyny
Nie bylo mnie pare dni i jakie mile zaskoczenie, ze nas przybywa:-)
Ja w poniedzialek przezylam mega dola polaczonego z placzem jakiego w zyciu jeszcze nie doswiadczylam. Poczytalam o poronieniach i bylam pewna, ze u mnie pewnie do niego dojdzie, bo przestalam czuc jakiekolwiek objawy ciazowe. Nawet cycki mnie przestaly bolec w poniedzialek wieczor. Koszmar dziewczyny.
Pisze to, zebyscie nie czytalay, zadnych strasznych rzeczy. Ja jestem pielegniarka i myslalam, ze na mnie takie sprawy nie dzialaja, ale widac w ciazy wszystko jest mozliwe.
Poki co cyce zaczely mnei bolec od nowa i nadal mam uczucie, ze w podbrzuszu cos sie dzieje, krwawien brak wiec chyba wszystko jest ok
Mnie tez wyszla blada kreseczka, z pierwszym testem, ale zwalilam na mloda ciaze i jakosc testu;-) Mysle, ze musimy byc cierpliwe i wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze. Ja jakos Bogu wszystko oddaje i niech sie dzieje co ma sie dziac.
To na samym finishu trzeciego miesiaca:-( Przykre. Bede sie modlic, zeby tym razem wszystko dobrze sie poukladalo.
Niusia starsznie mi przykro:--
-( Tak to czasem bywa. Zycze calym sercem, zeby wkrotce sie wam udalo. Choc dzidzi w grudniu nie bedziesz miec to zawsze mile widziana jestes. Koniecznei nas powiadom jak zafasolkujesz
Pozdrawiam goraco![]()
Piersi powiększyły mi się też dopiero w drugim trymestrze i to niestety nie tak bardzo jak bym chciała :-)Ja póki co nie mam żadnych mdłości najbardziej uciążliwy jest ból w dole podbrzusza ale wiedzę, że to nie tylko mi doskwiera.
Dziewczyny co sądzicie o lataniu samolotem w ciąży ja właśnie mam się palny wybrać w okolicach 20 maja to w sumie będzie +/- 11 tydzień i wydaje mi się, że nie powinno być problemów ale chciała bym poznać Wasze zdanie może macie większe doświadczenie odemnie.
Pozdrawiam
Wlasnie wrocilam od gin i widzialam mala fasolke :-).Dostalam zastrzyki na potrzymanie i duphaston. Nastepna wizyta 24.04
Martuska, zakaz czytania o takich rzeczach!!!!! Nawet nie myśl, że coś może być nie tak. A co do znikających objawów, to nie przejmuj się tak-ja pierwszy objaw, mdłości, dostałam jakoś w 8 tygodniu. A wcześniej tak się cieszyłam,że ominie mnie rzygankoPiersi powiększyły mi się też dopiero w drugim trymestrze i to niestety nie tak bardzo jak bym chciała :-)
Dziewczyny, strasznie zazdroszczę Wam tych Waszych fasolek w brzuszkach. Jeszcze` raz powodzenia.
wedlug moich obliczen termin mam na 7 grudnia,to bedzie moje trzecie dzieciatko:-)ciesze sie bardzo a do lekarza wybieram się po świętach.Pozdrowionka dla Was