reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja bm mial taka prosbe aby w godzinych 8-16(czyli kiedy jestem w pracy) nie pisac o jedzeniu, bo strasznie duzozachodu mam ze sprzataniem sliny z klawiatury i podlogi:-):-)

:-D:-D:-D

Aziri - witaj

akozka - kiedy masz tą wizytę następną? Może Ci się kruszynka trafiła? Bierzesz jakieś witaminki. Chyba po Maternie dzieciaczki przybierają więcej na wadze więc może tak troszke pokombinować?

moka - Polskie realia i tyle. Buuuuuuu

reklama
Moka ja też jak wczoraj wracałam z pracy tramwajem to stałam pod takim banerem "Z brzuszkiem podróżować niewygodnie", pod spodem napis Coś tam i ustąp kobiecie w ciąży miejsca. Ale przecie nikt nie widzi, wszyscy albo oczy w szybę ;-):-(.
Raz tylko dziewczyna od razu się zerwała i chciała mi ustąpić, a jeżdżę codziennie komunikacją miejską.

ewako raz widziałam jak pani w autobusie ustąpiła miejsca dziewczynie w zaawansowanej ciąży. Na szczęście ja zazwyczaj wsiadam na początkowym przystanku, więc są jeszcze wolne miejsca. A jak już usiądę to mnie dźwigiem nie podniesie, ja też mam prawo posiedzieć, o tak się zaparłam:)

Wróciłam...
Niestety potwierdziły się najgorsze przypuszczenia pęknięcie szyjki udowej, także babcia już nie wstanie:-(.Do tego ma wcześniej już zdiagnozowaną zaawansowaną miażdżycę. Na miesiąc ma opiekę zapewnioną ale co potem nie wiem, podejrzewam, że to kwestia czasu i "opiekunki" się znudzą. A co później nie wiem... Będę zmuszona poszukać jakiegoś domu opieki chyba :-(Poza tym wczoraj podałam jej lek który miała przepisany przez lekarza który miażdżycę prowadził żeby przespała spokojnie noc, a dziś awantura że bym ją wykończyła bo była nieprzytomna po leku, że udaru mogła dostać, oczywiście to wszystko rozdmuchane do granic....Mówię wam stres za stresem, i jak tu spokojnym być?

Witam, jestem po wizycie u gina.

wieści nie najlepsze bo pierwsze objawy gestozy mam:-( muszę jak najwięcej leżeć:-(
Dzidzia jest wg usg o tydzień mniejsza ale gina kazał się trzymać terminu z miesiączki bo masa urodzeniowa może być mniejsza. Antos urodził się z wagą 3100 więc możliwe że i to dziecko duże nie będzie.

Dagmar uważaj na siebie i daj znac co gin powiedział.

A kłótnie były, są i będą:-( kiedys z mężem też sie kłóciliśmy, teraz juz nie, jesteśmy dojrzalsi a poza tym juz trochę życia razem przezyliśmy:tak:
Ale pamiętam kłótnie przy ciąży z Antkiem kiedy krzyczał na mnie, że kupuję jakieś bzdetne gazetki, że to bez sensu.
Nie komentowałam tego, dopiero jak urodził się Młody któregoś razu powiedział, że jestem dobrze przygotowana do macierzyństwa i skąd ja taka wiedzę posiadam, wtedy mu odpowiedziałam, że to wiedza z tych bzdetnych i nikomu niepotrzebnych gazetek:tak:

Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że faceci staja się ojcami po urodzeniu się dziecka a kobiety matkami od początku ciąży. No oczywiście nie dotyczy to wszystkich:tak: Wyjatki są:tak:

U nas tak samo ,wczesniej klotnie czesto gesto .Teraz jakos inaczej do sprawy podchodzimy ! Byc moze oboje doroslismy ,dotarlismy sie ,a tego trzeba kazdej parze ,kazdemu malzenstwu ! Nie ma ludzi idealnych czasami trzeba sie poswiecic ,nagiac sie dla kogos - trzeba sie uzupelniac i nikt mi tego nie przegada!

Swieta prawda ,kobieta staje sie matka juz w ciazy ,facet staje sie ojcem jak maluch sie urodzi jak jest to widoczne i namacalne dla niego - tak juz z nimi jest :)

Co do gazetek ja juz nie kupuje ,wczesniej z Patrykiem łowilam chyba kazda jaka byla mozliwa ,pozniej spalilam wszytko lub rozdalam ...hahahah teraz wole ksiazke poczytac lub znalezc cos na necie ot co !!!

Aga racja, w gazetkach nic się nie zmienia, oprócz reklam:-D
No ale teraz przy nastepnej ciązy to i entuzjazm inny, z Antkiem to nie czytałam nic co dzieci nie dotyczyło, teraz to wole książkę poczytać:tak: No ale jeszcze raz zajrzałam9 dla odświeżenia pamieci) do języka niemowląt.
NO wlansie ja mam tak samo ahhaha :) Albo poszukam czegos na necie albo wole ksiazke poczytac !

ale sie wlasnie wnerwiłam !!!!!
robiłam wczoraj pranie i mowie do bartka daj mi wszytkie brudne skarpety... to mi troche przyniosl bo on to ma w modzie zostawiac gdzie popadnie.. i gdzie akurat sie rozbierze..
no i cofam teraz puf.. a tam jeszcze 5 par se lezy...
no zabic france to malo !! ma szczescie ze w pracy jest.. ;/
Kurcze to moj maz chyba jakis inny jest !!!! Bo on zawsze swoje brudy wrzuci do kosza na pranieeeeeeeee :szok:.

reklama
Hi hi mi się wydaje że te skarpety to same się tak chowają bo ja też zawsze znajduję w najdziwniejszych miejscach!!!
A najlepsze jak mój M chodzi i się pyta czy ja jakieś pranie robiłam bo on nie ma ani jednej pary czystej:wściekła/y:
A wszystko poprane:szok:
Mojemu to bron Boze poukladac w garderobie jego półki !! Jak pukladam nic znalezc nie moze ,jak ma rozpierdziel skubaniec wsio zanjdzie !!!!!!!!!!:eek:

Do góry