reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
NO to rzeczywiscie babka jakas dziwna !super cisnienie to se mozesz w domu sama zmierzyc !:wściekła/y:

Jestem załamana dobrze ze poszlam osttanio na to usg płatne to chociaz wiem ze z dzidziusiem wszystko ok......... no i teraz mam 9 listopada usg to tez juz nie daleko to sie tak nie martwie ale chyba pojde jeszcze na wizyte jedna płatna .........

boziu z tymi gumami mnie rozbroilas !!! przeciez to trzeba miec cos z glowa !! a swoja droga czeka go spora przeprawa u dentysty !! a ty zastrzyki umiesz robic ??

a ja wlasnie wrocilam z labo i powiem ze mialam mega szczescie !! przyszlam do poczekalni i z mety wchodze !! az sie zszokowalam !!
no i cukier na dzien dobry 80 - czyli idealnie w sam raz :) reszta wynikow jutro po 11 ... czeka mnie kolejny spacerek ale spacerki z tego co widze dobrze mi robia :)
no Ty masz dla nas zawsze dobre wiesci:) oby tak do konca:) i jeszcze dluzej:)

no narazie te zeby musza mu sie same osadzic podobno przestana sie ruszac...
a co do gum to po to zeby sobie cwiczyl szczeke:-D
i to byly takie twarde z biedronki:-D

a co do zastrzykow to najwyzszy czas sie nauczyc:-D robilam sobie sama duzo nawet dozylnych jak bylam chora...ale tu moge udawac ze nie umiem:-D

zbieram sie laseczki do niego bo umrze z glodu...
nie przesadzajcie dzis ze stronami;-)
zycze milego dnia:*

CZESC DZIEWCZYNY !!! JESZCZE WAS NIE NADROBIŁAM SORKI ALE TO ZA CHWILKE MIAŁAM WEJSC WCZORAJ I DAC WAM ZNAC JAK TAM MOJA WIZYTA U GINKI,,,,, I CO KOSZMAR POPROSTU :-:)-:)-:)-( JUZ NA POCZATKU ONA SIE WYDAWALA JAKAS HMM GŁUPIA NIEMIŁA I WOGOLE NO ALE ROBIŁAM CO KAZAŁA (ŻAŁUJE ZE WTEDY JEJ NIEZMIENIŁAM :(:(:(:(:( ) BADANIA WSZYSTKO TEGO W SUMIE NIE ROZMAWIAŁYSMY ZA BARDZO ...I TU JUZ JEST ZLE ... ALE POZNIEJ W ŚRODKOWYCH MIESIACACH MOICH WIZYT WYDAWALA SIE ZNOWU SPOKO WSZYSTKO PYTAŁAM I WOGOLE NAWET SIE ŚMIAŁYSMY LECZ I TAK ZA KAZDYM RAZEM SZŁAM DO NIEJ JAK NA ŚCIECIE GŁOWY JAKAS ZESTRESOWANA A ZE TO KONIEC CIAZY TO jakos nie oplacalo sie jej juz zmieniac tymbardziej przenoscic tych wszystkich badan itd i znowu moj bład.....a wczoraj moja wizyta wyglaala tak : " weszłam zmierzyła mi ciśnienie zapytała kiedy robiłysmy krew mocz odpowidziałam ze dawno dała mi skierowanie a jak zapytalam czy by mi dala skierowanie na badanie grupy krwi powiedziała ze ona ma okreslona i ze jej jest niepotrzebna ...a ja ze mi do szpitala potrzebna zeby mnie przyjeli a ona ze to nie prawda :wściekła/y:potem napisala skierowanie na usg i tyle juz wychodziłam oczywiscie zapytalam czy mi zobaczy szyjke JESTEM JUZ W 33 tygodniu czy mi sie skraca czy cos ONA ze niema potrzeby :-( i juz wychodzilam a ona aaa to pani jeszcze wroci to tetna poslucham ledwo przylozyla powiedziala ok to na tyle :-(i co z calej wizyty dowiedzialam sie jakie mam cisnienie tylko :-(jestem nia załamana :-:)-:)-( ale przeciez juz nie ma sensu zmieniac na nowa skoro 1 wizyta zostala w listopadzie ............ wyszlam wczoraj i sie normalnie poryczałam jak głupia:eek: i wogole jestem załamana :-:)-:)-(
\jeju przeciez ciaza i dobro ciazy przedewszystkim zalezy od jej przebiegu od mojego myslenia i wogole a jak ja mam sie nie denerwowac jak ona mnie tak dobija a powinna wspierac wydawala sie na poczatku spoko ehhh wiem ze dawno powinnam ja zmienic ........

ehh ide was nadrobic cosik ...............:-(

według mnie jest sens zmienić lekarza. ja miałam bardzo podobna sytuację. Chodziłam wcześniej do ginekologa kobiety i to była klęska!!!! ona tylko mierzyla cisnienie wazyla i nic wiecej. a jak juz zdecydoowala sie zajrzec do szyjki co sie dzieje to wynajdywala ciagle jakies infekcje i najpierw kazala mi brac dopochwowo GYNALGIN a pozniej MACMIROR COMPLEX. Zadnego usg nie robila mi a jak pytalam o plec w 24 tyg to mi powiedziala ze ejst za wczesnie i kazala mi dzwonic do hipokratesa w gorzowie wlkp i tam sie umowic bo tylko na 3d jestem w stanie poznac plec. Wyszlam od niej oburzona i poszlam do lekarza faceta. Normalnie rewelacja. Zupelnie inaczej przemiana o 180stopni. Facet mily delikatny zadawal duzo pytan duzo mi doradzal a chodze do niego od 2 miesiecy dopiero. Mysle ze nawet na ta ostatnią listopadowa wizytę warto pojsc do kogos innego. Ja twardo powiedzialam ze nie bylam zadowolona stale jakies dziwne rzeczy u mnie byly wynajdowane zero jakis badan kompletnie nie wiedzialam co sie z moim dzieckiem dzieje. A afcet ma jednak to podejscie ze umie kobiete uspokoic. Zawsze mozesz zasiegnac porady innego lekarza. Ja co prawda chodze caly czas prywatnie za wszystkie badania niestety place ale wole to niz byc traktowana jak pionek ktorego przesuwaja jak chca.

Słyszałam, że mycie okien i wieszanie firan odpada i żeby nie łazić po sprzętach bo zawroty głowy są normą.:tak:
Im bliżej grudnia tym więcej nas dołącza do grona leżących ale cóż zrobić najwidoczniej jesteśmy zbyt aktywne zamiast się chłopami wyręczać i oto ;-)są efekty

Wika zawsze warto zmienić nawet na 1 lub 2 wizyty. Ja przy Jonaszu zmieniłam tydzień po terminie, bo coś mi nie pasowało i ten lekarz uratował Jonasza :tak:

Miałam wam dzisiaj napisać akcje "hematolog" z wczoraj.
W skrócie dzwonię, że muszę mieć wizytę bo mam skierowanie do szpitala ze wskazaniem poród przedwczesny.
Kazały przyjechać pytać lekarza, czy przyjmie.
Pojechałam wchodzę i mu mówię jaka jest sytuacja a on, że nie przyjmie, bo ma 15 pacjętów a na ten rok to on już powinien przyjąć 5.
Ja do niego, że mam rozwarcie, że to dopiero początek 8 mieś a on, że "w takich sytuacjach są prywatne gabinety np. w katowicach na ulicy jakiejśtam"
No myślałam, że pierdolne.
Wyszłam i akurat mój A. po mnie przyjechał a ja siedzę pod przychodniom i wyje.
Wparował do lekarza z jazdą a on do niego to samo, że może do szpitala podjechać jak to takie pilne i tam mnie skonsultują. A. spisał sobie nazwisko i pojechaliśmy do szpitala nr. 1.
Tam przemiła piguła powiedziała, że postara się nam dowiedzieć, czy gdzieś w sosnowcu jest hematolog.
Z lekarzem ogólnym obdzwonili wszystko i co i nie ma.
Kazała dzwonić do rzecznika praw pacjenta.
Lekarz był purpurowy z nerwów jak można coś takiego robić. A. wściekły.
Koniec końcem zaczęło mi być słabo i kazałam A. zawieżć się do domu.
opini hematologa nie mam dalej.
Brawo!!!

Wika zawsze warto zmienić nawet na 1 lub 2 wizyty. Ja przy Jonaszu zmieniłam tydzień po terminie, bo coś mi nie pasowało i ten lekarz uratował Jonasza :tak:

Miałam wam dzisiaj napisać akcje "hematolog" z wczoraj.
W skrócie dzwonię, że muszę mieć wizytę bo mam skierowanie do szpitala ze wskazaniem poród przedwczesny.
Kazały przyjechać pytać lekarza, czy przyjmie.
Pojechałam wchodzę i mu mówię jaka jest sytuacja a on, że nie przyjmie, bo ma 15 pacjętów a na ten rok to on już powinien przyjąć 5.
Ja do niego, że mam rozwarcie, że to dopiero początek 8 mieś a on, że "w takich sytuacjach są prywatne gabinety np. w katowicach na ulicy jakiejśtam"
No myślałam, że pierdolne.
Wyszłam i akurat mój A. po mnie przyjechał a ja siedzę pod przychodniom i wyje.
Wparował do lekarza z jazdą a on do niego to samo, że może do szpitala podjechać jak to takie pilne i tam mnie skonsultują. A. spisał sobie nazwisko i pojechaliśmy do szpitala nr. 1.
Tam przemiła piguła powiedziała, że postara się nam dowiedzieć, czy gdzieś w sosnowcu jest hematolog.
Z lekarzem ogólnym obdzwonili wszystko i co i nie ma.
Kazała dzwonić do rzecznika praw pacjenta.
Lekarz był purpurowy z nerwów jak można coś takiego robić. A. wściekły.
Koniec końcem zaczęło mi być słabo i kazałam A. zawieżć się do domu.
opini hematologa nie mam dalej.
Brawo!!!

Kurka wodna co sie na tym swiecie dzieje. Lekarze zamiast dbac o kobiety noszace nowe pokolenie to traktuja je jak popychadla. Bardzo bolesne to jest jkak sie takie rzeczy widzi i czyta!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
A co do badań na oznaczenie grupy krwi to myślę że bez łaski lekarz wypisze skierowanie. Jakby nie patrzec jest to bardzo potrzebne w szpitalu. Ja mam o tyle szczescia ze jestem honorowym dawca krwi i posiadam legitymacje i tam juz mam przypieczetowana grupe krwi:)

Do góry