reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
U mnie była mama przywiozła obiadek krupniczek i kopytka, mniam, jednak to leżenie ma swoje plusy, wszyscy mnie odwiedzają, troszczą się to miłe:-)
Posiedziała trochę i pojechała do pracy. Teraz czekam na agenta ING ma sprawdzić czy wszystkie wpłaty na fundusz z ZUS są prawidłowe.

No dobra, po kolei będe się wtrącać w zaległe tematy, bo na raz to w życiu nie obrobię ;-(

Wigilia i Święta - na pewno zostajemy w Szwecji, bo nie zdążymy wyrobić Małej paszportu. No i lecieć z 2-3-tygodniowym dzieckiem to jednak trochę strach :szok: Mieli do nas przylecieć Teściowie (taka była umowa - moi Rodzice na poród, czyli początek grudnia, Marcina Rodzice na Święta), ale na razie dochodzą do wniosku, że trochę za drogo im to wychodzi. A mogli zarezerwować bilety w sierpniu, to nie... mieli dużo czasu... Tak więc może się okazać, że tegoroczne Święta spędzimy w trójkę - ja, Marcin i Maleństwo. Bez polskiego jedzenia, bez polskiego towarzystwa, bez rodzin, ot tak - sami. Trochę przykro, że tak nas wystawili, ale cóż. Gdybym wcześniej wiedziała, to moi Rodzice przyjechali by na Święta i tyle. A tak bilety kupione, więc dupa zbita. Będziemy mieć święta przez skypa :-(

Chrzciny - nie wiem czy w ogóle. Tzn. jak dla mnie to możemy sobie odpuścić, skoro my we dwójkę jesteśmy tak szalenie religijni, że aż strach :tak: Moim Rodzicom jest obojętnie, Teściowie się upierają że musimy, więc pomyślimy. Najśmieszniejsze jest to, że Teściowa już wszystko ma zaplanowane i niemalże zaprosiła już gości... ;-) Ponoć ma to być na Wielkanoc... tiaaa...

No i jedziemy dalej z czytaniem...

a powiedzcie mi, czy jak dziecko waży "dużo" to jest wskazanie na cc ? gdzieś słyszałam że jak ma ok 4kg to lekarze niby robią cc bo naturalnie to za duże jest itp, ale nie wiem czy 4kg czy 5? jak mój miał 2kg w 30 tygodniu, to sie boje ile może przybrać w 8 tygodni:eek::eek::eek: /mam nadzieje że tyle go potrzymam :eek:

Ja mam do bani humor. Masakra jakaś jak najbliższa osoba może zranić. A myślałam, że do niego z każdym problemem mogę iść, zwłaszcza jak pyta o powód.

reklama
Do góry