reklama

Grudzień 2011

Już mówię dobranoc bo M mówi że nie mogę mieć jednocześnie komputera i TzG bo on też coś chce mieć :-D
Do jutra!

Freiya, ja mówiłam - teściowa musi kupić M. komputerek! ;))))

mamoOskarka, a przepis miałas po polsku? Bo w Stanach "soda" mówią na napoje gazowane XD

Inka, ja jestem na takim głodzie, że jak piszesz "kefir" to mi ślinka cieknie! :)

reklama
Mła-nie kuś:-D, bo jeszcze skorzystam z zaproszenia na te truskaweczki, normalnie żeby nie ta odległość....

Inka-pomarancza tez dobra ja własnie wszamałam jedną w akcie rozpaczy bo niestety musu do jogurtu nie znalazlam w moich zapasach,

MamaOskarka-lody dobra rzecz- ja najbardziej lubie smietankowe w połaczeniu z sorbetem z mango-mniam-mam w lodowce jakby co to zapraszam,

Phelania- i nawet mi cukru nie podwyższaja-wiec to jedyna moja radosc ze słodkości

Dzieki laski! Teraz i ja czekam na zapiekanki bo przez was w brzuchu zaczelo mi burczec :baffled::-D ten opiekacz to nie raz zycie mi uratowal bo to taka moj szybki sposob na sniadanie, obiad czy kolacje :tak: a potem mam paczka bo mi zostal po zakupach w polskim :tak: wogole musze powiedziec, ze jestem pod wrazeniem *spam*, wzielam juz 4 dawki, moge odkaszlnac porzadnie tak na mokro, garlo juz mniej boli, glos nadal ochrypniety ale i katar mniejszy :tak: super sprawa, szkoda tylko, ze tak czosnkiem zajezdza o od razu zgaga mnie meczy wiec kupilam dzis gaviskon na zgagulca i zobaczymy :tak:

Ollichna mam nadzieje, ze bedzie dobrze!

MamaOskarka uwielbiam twoj humor :-D

Kota dzieki z wiesci od Salsik :tak: mam nadzieje, ze wroci do domku z obiema ksiezniczkami, trzymam kciuki!

Mla jestes wspolwinna mojej tlustej kolacji :szok: gratuluje rowniez nowej moderatoce ;-)

Sergi czekam na foty z sesji, tez bym chciala ale nie mam z kim :-(

Inka trzymam &&&&& a teraz szamaj pomarancze :-D

Mła Po polsku, ale może oni mają jakiś inny spulchniacz.
Wiesz... na sodzie też tak ładnie wyglądały jak te Twoje na obrazku, ale zdążyłam się tylko obrócić po widelec i z powrotem na naleśniki a już wyglądały jak by mi ktoś na nich w miedzy czasie usiadł:eek:

Aga7602 - mi cos ostatnio cukry nie szaleja , tzn jem juz normalnie joguty owocowe, a tu skubne ciasta nie maly kawałek:-D, a tu znów cos słodkiego:-)chyba powoli mija... wszytko okaze sie w srode na USg czy maly za bardzo nie przytyl ,i czy nie mam za duzo wód płodowych, 4 tyg temu bylo wszytko w normie:-)

MamoOskarka! Jesteś obłędna! XD XD XD

I chciałam się jeszcze poskarżyć, że mam kolegę, który studiuje fizjoterapię i jednocześnie odbywa staż w cukierni - nie dziwcie się, to podobno normalka ;) No w każdym razie wredny przysyła mi co parę dni mmsy ze zdjęciami witryny z ciastkami. I ja tak patrzę na te ptysie, rożki, babeczki i płakać mi się chce. I wsiadam w ten samochód i jadę niby go opieprzyć. No i wiadomo jak się kończy ;)

Ostatnia edycja:
napisalam wyzej, ale tutaj zamieszcze jeszcze raz :)))))

mamaOskarka-
mowisz i masz kochana, ja robie american pancakes tak
2 szklanki maki, 2 i pol lyzeczki proszku do pieczenia, 3 lyzki cukru, pol lyzeczki soli, 2 jajka (ale te amerykanskie wydaja mi sie wieksze niz polskie), 1,5 szklanki mleka, 2 lyzki masla

najpierw mieszam wszystkie sypkie skaldniki, a w odzielnej misce jajka i mleko, potem jajka i mleko dodaje do maki i reszty, maslo ucieram mikserem i dodaje do reszty i smaze na masle :)))), aaa i trzeba potem sparwdzic czy nie potrzeba dodac troche wiecej mleka

Syrop klonowy.... ach... wypilabym chyba cala puszeczke nawet bez nalesnikow....:-D
I ten sorbet z mango... Aga, daj namiary... Z Lodzi do Wawy niedaleko....
Mimo zlozonego menu, zgagi na razie niet... Ale niewykluczone, ze sie lada chwila pojawi... Cos mnie spanie bierze... chyba z przejedzenia....:tak:
Dobrej nocy dziewczyny! I niech wam sie przysnia same pyszne rzeczy!:-)

Ja też się kładę, w sumie poprzednia noc to była tragedia i dziś juz padam.. Mam nadzieję że przynajmniej troche sie wyśpie

Wam życze dobrej spokojnej nocy i smacznego:-D

reklama
napisalam wyzej, ale tutaj zamieszcze jeszcze raz :)))))

mamaOskarka-
mowisz i masz kochana, ja robie american pancakes tak
2 szklanki maki, 2 i pol lyzeczki proszku do pieczenia, 3 lyzki cukru, pol lyzeczki soli, 2 jajka (ale te amerykanskie wydaja mi sie wieksze niz polskie), 1,5 szklanki mleka, 2 lyzki masla

najpierw mieszam wszystkie sypkie skaldniki, a w odzielnej misce jajka i mleko, potem jajka i mleko dodaje do maki i reszty, maslo ucieram mikserem i dodaje do reszty i smaze na masle :)))), aaa i trzeba potem sparwdzic czy nie potrzeba dodac troche wiecej mleka

Dziekuję za przepis, spróbuję według Twojego zrobić, a co do jajek... spoko w Polsce mamy strusie:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry