reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

inka: wspólczuje przeżyć! dobrze, że nie stracilaś zimnej krwi i zaczelaś dzialać, a nie panikować! Takie chwile sa najgorze... jak chodzi o dziecko to czlowiek ze sto razy życzylby sobie żeby jego takie nieszczęście spotkalo, a nie malutkiego...chwała Bogu, że wszystko dobrze się skończyło!

reklama
halo, halo,

czytam Was codziennie nocami, bo wszystkie wolne chwile staram się spędzać z synkiem, który jest z dnia na dzień coraz rozkoszniejszy! śmieje się głośno, gada, jak najęty, co druga, trzecia noc jest całkowicie przespana (od 22 do 6.30, a czasem nawet do 7 rano), a jesli już się budzi nocą, to ok 4 rano, na półśpiąco opróżnia piersi i zasypia od razu :)

piszecie, że Wasze dzieciaczki robią kupy raz na kilka dni, mój Kuba robi codziennie, czasem jedną na dzień, czasem zdarzą się 2, a nawet 3. czy tylko u mnie jest taki "ewenement", czy może czyjaś pociecha też kupkuje tak często? :-D

Agapa, mocno trzymam kciuki za Mikołajka i życzę zdrówka wszystkim chorującym maluszom!!!!
moja jest tylko na piersi i kupkuje raz dziennie:)
Zu robi kupi raz na 2 dni, ale ostatnio robi codziennie. Może przez to ze wprowadzamy do diety nowe rzeczy. Jest tylko na piersi, nie daje jej wogóle mm. Za 2 tyg mam jechać szkolić i musiałabym Mała z kimś zostawić i wyjdzie jedno karmienie.
Mam pytanie czym ściągacie bo mój laktator juz wiekowy i sobie nie radzi?

ja mam avent iQ uno i jest rewelacja,polecam

Kota, u mnie Marysia robiła tak często, a nawet częściej kupki..prawie co karmienie musiałam jej zmieniać pampka, bo były w nim kupki. Natomiast Martusia robi jedną co dwa, trzy dni..jedną, ale za to solidną:-D
Agapa, ja też mocno trzymam kciuki za Mikołajka!!!I za inne chore dzieci także..:-(
Izi85, to czekamy na fotkę bodziaka Owsiaka:-p
Ale dzisiaj paskudnie na dworze, śnieg roztopiony, a do tego mży..:-(
Edit.
Ewka, jeśli reflektujesz na ręczny laktator z Aventu, to możemy sie dogadać..ja nie używam i mi stoi..używałam może z 5 razy..

no jest na aparacie tylko wrzuce :):)

Agapa tzrymaj sie!!!!kciuki zacisniete!
Gosia Wy tez sie trzymajcie biedulki:(
Inka kurde blade ale masakra, wspolczuje na szczescie poradzilas sobie i nie spanikowalas!

Ostatnia edycja:
Hej kochane.

Inka chciałaś dobrze,najważniejsze,że zachowałaś zimną krew.

Kota znam to...

Dziewczyny jeśli dziecko się Wam zakrztusi najbardziej pomaga chwycenie dziecka głową do ziemi i delikatne poklepywanie po plecach. Dziecko wtedy bardzo szybko odkrztusza i wypluwa z buźki...wiem po Nicole co się robi

z bezpiecznych rzeczy na przeziębienie u dzieciaczków mogę polecić:

na odetkanie noska najlepsze są inhalacje z soli kuchennej (masz pewność, że nie wywoła ona reakcji alergicznej). Do garnka wlej dwa litry wody, dodaj dwie łyżki soli i postaw w pobliżu łóżeczka maleństwa. Jeśli maluszek nie ma alergii, możesz zrobić mu inhalacje z dodatkiem ziół, np. rumianku i tymianku (mają działanie odkażające i ściągające). Skuteczne jest też smarowanie noska maścią majerankową (warto to robić kilka razy dziennie). A na poduszkę lub kołdrę możesz wlać 1–2 krople olejku eterycznego (np. miętowy, eukaliptusowy). Dziecko będzie go wdychać podczas snu, a to również udrożni mu nos i ułatwi oddychanie.
na chrypkę 2 razy na dobę po 5 kropli witaminki C

My dzisiaj byliśmy z Krzysiem u lekarza bo za bardzo mi zachrypiał...kazał dawać to co dawałam mu wcześiej czyli 2ml wapna i wit C...wkurzył mnie jak nie wiem bo stwierdził,że trądzik niemowlęcy to AZS,gdzie ***** prawda bo AZS wygląda inaczej,Nicole na to cierpi i zupełnie inaczej to wygląda...poza tym powiedział,że mam codziennie nie kąpać dzieciaków tylko raz na tydzień bo: "kto się nie myje ten dłużej żyje":no: i nie mam ich myć w wodzie tylko w oliwie z oliwek ponieważ:
w krajach bliskiego wchodu też się tym myją bo tam woda jest na wagę złota
eskimosi myją się w tranie
i uwaga,uwaga: "nawet w biblii Maria Magdalena myła Jezusowi nogi włosami, maczanymi w oliwie z oliwek..." kur wa facet ma wyobraźnię,na moje argumenty,że dzieciaki są kąpane w oilatum powiedział,że ja przecież rozcieńczam to z wodą...:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
firanka a gdzie chodzisz do lekarza??to ja nigdy tam nie pojde,co za gosc...
japierdziule masakra,a Ty karmisz Mlodego piersia?my tez mamy skaze:(

Izi my chodzimy do Vegi na Promienistej do Dr. Osińskiej,ale teraz ma urlop i zastępował ją dr. Kraśnik...nie, ja karmię Krzysia bebilonem pepti...a Mały miał Piękną buźkę,tylko z boku mu się taka brzydka skóra zrobiła i przesmarowałam buzię kremem z witaminą A i go to uczuliło...

ahaa..my chodzimy w Przezmierowie do lekarza.
My patryka mamy na bebilonie pepti,a nadie jak przestane karmic to tez pewnie bedzie miec pepti;/
Kurde juz nie moge sie doczekac keidy przestane kartmic bo ja ku... nic nie moge jesc:(

Izi już widzę jak schudłaś :-p ja bym wiele oddała aby karmić piersią...ale cóż mimo wielkich chęci,los chciał inaczej... a Ty mieszkasz chyba na Wildzie prawda?

tylko 10 kilo schudlam,jeszcze 3 mi zostalo waze 74 kilo a chce 8 schudnac:)jeszcze..
szczerzze to ja nie chcialam karmic za dlugo no max 6 miesiecy..
ja mieszkam kolo przezmierowa niedaleko gieldy samochodowej,a Ty w jakiej dzielnicy??

Inka biedna, bardzo Ci współczuję przeżyć, dobrze ze zachowalas zimną krew i wszystko dobrze sie skonczyło.

Firanka
gdzie ty takiego lekarza znalazlas :no: Pierwsze slysze zeby sie myc w oliwie z oliwek???:confused2:

Niewiem co mi sie z dzieckiem stalo, jakis taki krzykliwy jest od dwóch dni.... Potrafi bez powodu tak znikąd po prostu nagle zacząc plakac i krzyczec... I uspokaja sie dopiero jak mu cycka daję...

reklama
IzI ja mieszkam na Łazarzu przy parku Wilsona...

Sosnowiczanka jak to gdzie znalazłam lekarza? Na śmietniku,bo inaczej jego teorii nazwać nie można...a może skok rozwojowy?

Do góry