reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Firanka moze ten Wasz lekarz brudne talerze tez myje w oliwie, bo "w krajach bliskiego wschodu woda jest na wagę złota" :D

Moze i skok rozwojowy... A jak dlugo taki skok trwa?

reklama
Dziewczyny powoli dochodzę do siebie ale ten dzień zapamiętam do końca życia!
Mla Od znajomej dowiedziałam się ze w takich sytuacjach najlepiej działa zimne powietrze-nawet otworzenie zamrazalnika i przystawienie tam dziecka!
Malutki śpi grzecznie a ja czułam,jutro na uczelni tylko 1,5godz ale pewnie będę z nerwów umierala!! Czy z nim wszystko w porządku!

DZIEKUJE ZA SŁOWA OTUCHY!!
Dobrze ze M nie obwinia mnie i nie ma mi tego za zle!! Bo sama mam mega wyrzuty sumienia! Czasu nie cofnę ale teraz będę mądrzejsza!!

Cześć dziewczynki z rana:-)
Marta po drugiej dawce szczepionki żadnych skutków ubocznych nie miała na szczęście:tak: Teraz leży koło mnie i "zżera" swoją rączkę patrząc na mnie sugestywnie:-D
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i szczepienia!!
A chorym naszym dzieciaczkom duuuuuuuuuuuużo zdrówka!!!

inka bardzo Ci współczuję tych przeżyć,najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło i dzięki,że opisałaś tę historie to będzie dla nas przestroga.
firanka dobry znachor bo to chyba lekarz nie jest??? Niezły gość!
Moje Gwiazdeczki obydwie zagilane:-( Halince udaje mi się ładnie nosek oczyszczać i oddycha się jej coraz lepiej,ale u Anuśki nie mogę nic kompletnie wyciągnąć bo ma jakies takie ciasne te dziurki w nosie,że nie ma się tam jak dostać i wczoraj wieczorem strasznie zaropiały jej oczka,mam wrażenie,że to od zatkanego noska pozatykały jej się kanaliki i wdał się stan zapalny wrrr....Przemywałam jej rumiankiem i jest trochę lepiej,ale lecę teraz do apteki po sól fizjologiczną bo ponoć jest najskuteczniejsza do przemywania oczek,mam nadzieję,że to pomoże bo jak nie to jutro znów do lekarza.Tydzień bez wizyty u jakiego specjalisty-tygodniem straconym:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
ahaa..my chodzimy w Przezmierowie do lekarza.
My patryka mamy na bebilonie pepti,a nadie jak przestane karmic to tez pewnie bedzie miec pepti;/
Kurde juz nie moge sie doczekac keidy przestane kartmic bo ja ku... nic nie moge jesc:(
Izi myslalam ze jestem jedyna mama, ktora nie moze sie doczekac kiedy przestanie karmic:-D Nic nie pisalam na ten temat bo obawialam sie linczu i stwierdzenia ze jestem wyrodna matka.:zawstydzona/y:Prawda jest taka ze marze o tym zeby podejsc do lodowki i zjesc na co mam ochote. Przez kolki młodego jem tylko wybrane rzeczy i tak w kolko, czesto nie jem obiadu bo nie mam czasu kombinowac, mlody caly czas u mnie na rekach
. Lubie jesc i bylabym szczesliwa gdybym mogla zjesc zupke chinska...Przynajmniej nie chodzilabym glodna i sfrustrowana... Karmie z butelki i odciaganie pokarmu to wieczny wyscig bo nie mam na to czasu. Nie chce juz karmic, ale z drugiej strony ciezko z tego zrezygnowac, bo wiem ze bede miec wyrzuty sumienia. Ciezka sprawa...

Inka dobrze ze nic sie nie stalo. Czasem chce sie dobrze a wychodzi inaczej...znam to z autopsji.
Maxwell niestety u nas wczoraj po szczepieniu caly dzien z glowy, kolka plus marudki po szczepieniu zaowocowaly placzem przez caly dzien. Nie szlo go uspokoic.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

U nas nocka super Maciulek przespał od 23 - 7 i dał rodzicom pospać 8 h a tatusiowi to nawet dłużej bo jeszcze śpi z nim w łóżku a mnie wywalili heh przynajmniej miałam chwilę dla siebie na spokojne umycie włosów i ogarnięcie się na luzie.
Dzisiaj za oknem piękne słoneczko zapowiada się ładna pogoda dlatego jak się obrobię i przyjadą te pajace do gazu to wybiorę się z malutkim do parku.

inka nie obwiniaj się to nie Twoja wina Ty chciałaś dobrze ulżyć Aleksowi w katarku a wyszło jak wyszło dobrze że wszystko dobrze się skończyło.

firanka ten Twój lekarz to jakiś zdrowo jebn**** kąpać dzieci w oliwie z oliwek nie dość że w tym się nie da domyć dziecka to ile Ty powinnaś mieć tej oliwy ... masz materac wypchany kasą bo to nie za tani interes :-D

Miłego dnia :-)

Salsik, księżniczki śliczne jak zawsze. Zdjęcie pod kołderką rozbrajające :) Oby jak najszybciej pozbyły się katarku...

Venus, nie jesteście same z Izi!!:-D Ja myślę, że wiele jest tu takich, tylko się czają:-D:-D
Ja np. karmię już jedynie w nocy i to tylko z mojego lenistwa, bo nie chce mi się wstać, żeby zrobić flachę..przez dzień Marta jest na MM - moje piersi już się przestawiły, a i w nocy nie są twarde..ja już nawet "załatwiłam" sobie Bromergon na wysuszenie piersi, ale na szczęście nie musiałam go użyć, mleko samo zanika..
Firanka, no niezły ten lekarz:szok:..znaczy, my przy Marysi, ale jak juz była starsza, to wlewaliśmy trochę oliwy z pestek winogron na ładniejszą cerę - miała wysuszoną skórę..i pomogła jej taka kuracja..

reklama
My byliśmy wczoraj na szczepieniu na drugiej dawce. Szczepiliśmy 5w1 Infanrix IPV i żadnych dolegliwości poszczczepiennych jak na razie nie mamy. Po pierwszej dawce Infanrix Hexa 6w1 też było wszystko OK.

A czemu teraz 5w1 a nie 6w1? Położna mi mówiła, że trzeba cały czas tym samym potem..., ale ona nie była do końca kompetentna.
Podpowiedzcie dziewczyny czym zaszczepić po raz drugi , bo zawsze to oszczędność.

Inka, Kota- dobrze, że wszystko się dobrze skończyło!!!
Venus- a może mały tak reaguje na twoje mleko-cały czas kolkami? Przecież i tak bywa. Próbowałaś podawać mu tylko mm przez 2-3 dni aby zobaczyć?
Jej, wybaczcie, ale nie rozumiem dlaczego zmuszacie się do karmienia piersią? Jeżeli nie sprawia wam to przyjemności, to nie lepiej przejść na mm i w końcu psychicznie odsapnąć?A uważanie się wtedy za wyrodną matkę uważam za totalną bzdurę. Myślę, że maluszek będzie spokojniejszy mając przy sobie mamę spokojną niż zfrustrowaną-takie moje zdanie:tak:

Bartek robi super postępy w spaniu na brzuchu- dziś 3 i pół godz!! Nie kręcił się i mimo , że budzi się co 3-4 to jest to sen mocny i nie muszę czuwać . Czuję się więc nawet wyspana :)
Dziś w planach posprzątanie mieszkania....pogoda masakra, więc o spacerze nie ma co myśleć.
Miłego dnia!

Do góry