reklama

Grudzień 2011

hej!
teraz u nas zrobilo sie brzydko i zimno.....
Zabcia, trzymaj sie kochana! Powrotu do zdrowia dla twojego M.
Lysa, nam przy zapaleniu pluc pediatra radzila nie rezygnowac z kapieli.... podobno poprawia krazenie... i my po kapieli jeszcze nacieralismy klatke piersiowa i plecy mascia Mustela Spokojny Sen - pachnie jak typowe mascie rozgrzewajace, a moze byc stosowana od narodzin....
O ksiazkach lepiej nie bede pisac... bo zal serce sciska...
Milego dnia!

reklama
Witam z rana :-)
Wczoraj planowałam się wcześniej położyć spać no ale wstał Maciuś i chyba wyczuł mój nastrój bo tak ślicznie się do mnie uśmiechał chyba żeby mi humor poprawić no i się przytulaliśmy aż po godzinie usnął i dospał do 4,20 budząc się z radosnymi okrzykami to wstałam naszykowałam mleko przewijałam obsikał mi łóżko nakarmiłam to zrobił kupsko po szyję i musiałam go czyścić no i udało się niunia ululać o 6 dospał do 6,50 z rykiem i nie było mowy o spaniu więc wstałam ogarnęłam się zadzwoniłam do M (kolejna kroplówa zakaz jedzenia i kazali leżeć no i marudził że dali mu z*****ą piżamkę ze sznureczkiem). Zaraz muszę dzwonić do koleżanki może się zlituję i zostanie mi z Maciulkiem bo boję się ciągnąć go do szpitala bo jeszcze coś złapie ale jak nikt z nim nie zostanie tonie będę miała wyjścia.

Miłego dnia.

Dzień dobry

Co do kąpieli to ja kapalam dziecko nawet gdy był chory. Nawet w szpitalu kąpiel codzienna to norma.

Co do książek, uwielbiam ale niestety od porodu musiałam zrezygnować z czytania dla przyjemności w zamian za czytanie z przymusu... U mnie na tapecie niemieckojezyczne książki o Weimarze, Goethe i Schillerze...

Żabcia trzymaj sie dzielnie, zdrowia dla męża

Hej dziewczynki:-)
U nas święta minęły dość fajnie..w niedzielę u teściówki (w ogóle nie ruszyła się z tapczanu, nie kiwnęła ani palcem, ale luz
cool.gif
)..a w poniedziałek u moich rodziców..dzieci zadowolone z prezentów, Marta obkupiona w pampersy
laugh.gif
, my wszyscy objedzeni
embarrassed.gif
laugh.gif

Papayka - gratulacje na ciocię:-)
Kota - straszne z tym psem i Twoją babcią..dużo zdrówka dla niej:tak:
Żabcia - zdrówka i dla Twojego M., trzymaj sie..

I ja dołączam do pasjonatek książek..uwielbiam thrillery, obyczajówki i wiele innych..teraz przy dwójce, to czas na książkę mam jedynie w wannie:zawstydzona/y:;-)

Ja również jestem wielką fanką książek. Tak jak maxwell lubię thrillery, obyczajówki i wszelakie romansidła, no ale jak u każdej mamusi bywa nie mam na nie czasu.

Moja niunia zjadła dzisiaj pierwszy raz troszeczkę jabłuszka. Bardzo jej posmakowało i chciała dużo więcej, ale dostała dwie małe łyzeczki.:-):-):-)

Ja mojej zrobiłam parę dni temu troszkę kaszki ryżowej o smaku bananowym..zjadła tak z 50ml..i następnego dnia pojawiły sie krostki w zgięciach łokci obu rąk:wściekła/y::wściekła/y::-( Jak jej znikną, to za jakiś czas jeszcze raz spróbuję, a jak nie..to jeszcze poczekamy...

Witam:)
Co do jedzenia to ja wprowdzam lence po malu sloiczki, dostalysmy pozwolenie od pediatry, zeby wprowadzac juz w 2 polowie marca:) ale ja zaczelam od kwietnia. Wszystko mała ładnie przyjmuje i bardzo jej smakuje, jak zjada caly sloiczek to chce wicej:P ale mam zamiar kupic banany i jablka i jej trzec:)

A ja siedzę dalej nad tym tłumaczeniem :/ Do czego to doszło, żebym musiała po cichu o 7 wstawać żeby dziecka nie obudzić :D Muszę to dziś oddać gotowe a jeszcze przede mną 22 strony, strasznie powoli mi idzie bo to dość trudny ( i nudny) tekst ortodontyczny o badaniach kraniometrycznych, intruzji siekaczy i takie tam :szok:

Emilka się przytulała z tatą i spali prawie do 10 :D

Dziewczyny czy wasze maluchy też tak machają rękami że biją się po brzuchu? Emila strasznie się wali w ten brzuch :szok:

Oj ja bez książek to bym chyba nie przeżyła. Odkąd mnie dziadek nauczył czytać jak miałam 5 lat to moja ulubiona rozrywka i forma spędzania wolnego czasu. Teraz mam czas tylko w wannie na poczytanie ale dobre i to. Aktualnie "lecę" po kolei z książkami Dicka, a planuję zacząć "Pieśni Lodu i Ognia" (oczywiście w ramach fascynacji Grą o Tron - specjalnie płacę 25zł za HBO żeby oglądać od razu odcinek :D) Generalnie czytam wszystko, ale jak mam wybór to wybiorę fantastykę :)

reklama
Zabcia trzymam kciuki za męża.

Freya 15 sekund przed tym jak przeczytałam o biciu rączkami po brzuchu patrzyłam jak moja wyprawia to samo :)

A dziś rano nareszcie zupełnie sama się przekręciła z plecków na brzuch i robi to non stop teraz. Co ją przekręcę na plecy w nadziei, że uśnie, to ona postęka trzy razy i już jest na brzuchu.
Niestety katarek nadal jest - inhalacje, sól morska z Fridą, Euphorbium 2 razy dziennie i Olbas na noc na ubranko... Zrobiłam jej klina z ręczników pod materacem i ma troszeczkę pochyły materac, żeby się nie krztusiła. Maści majerankowej w dyżurnej aptece nie mieli. Ładna pogoda to spacerek troszkę na nosek też dobrze zrobi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry