reklama

Grudzień 2011

Hej :*

Pogoda dzisiaj beznadziejna;/ Ciagle pada i pada wrrr Marika mi ja jeczy ze chce na dwor przynosi bluze buty. Mialam zamiar zalozyc jej kalosze, plaszczyk i wyjsc na dwor troche ale okazalo sie ze kalo9sze sa za male :( buu siedzimy dzis w domu i ssie meczymy..

Rojku zainspirowalas mnie ta karta tylko jeszcze przydalby sie kopniak bo lenia mam niesamowitego:)

Sosnowicza trzymam mocno kciuki - wiesz ze Alanek jest ciazszy od mojej Mariki?? :) Szok normalnie ona jest od niego rok starsza:P

Nikuss kup sobie na gardlo tamtum verde ja teraz jak mialam zapalenie gardla to lekarz mi przepisal i 2 dni i bylo super, a w gardle czulam jak bym miala taka kulke zbita i tak mnie bolalo ze szok, a pozatym to ciepla herbatka z malinami, nawilzaj nos i bedzie ok mam nadzieje.

Emilka, Mikołaj,Kalinka,Inga wszystkiego najlepszego kochane dzieciaczki :*

Maxwell miłego wypadu życzew :*

Papayka ja jeszcze nie jadlam ale nie dlaetego ze karmie tylko dlatego ze nie kupoiwalam bo wydaje mi sie ze ssa jeszcze mocno naworzone i niesmaczne

Gosia gratulacje dla koleżanki:)

Łysa może to obrzydliwe ale na plesniawki najlepszy jest mocz dziecka, ja to wyprobowalam przy Marice bo stosowalismy zel i schodzilo ale tam marnie i lekarz mi poradzil wlozyc w pampersa pieluszke tetrowa zeby mala zasikala i ta pieluszka przemywac jezyczek i usta w srodku -i naprawde po paru smarowaniach bylo juz duzo lepiej :) Tez sie brzydzilam ale powiedzial mi lekarz ze mocz dziecka jest bez smaku itp..

reklama
Sosnowiczanka- biedny twój Alanek,ale juz bedziecie miec to wszystko z głowy , im jest mnijeszy tym lepiej bo pozniej tego nie bedzie pamietał.
Lysa- my meczylismy sie z plesniawkami tydzien ,lecielismy na antybiotyku (zawiesina) nic nie pomagało ale kolezanka polecila mi Aphtin,2x dziennie po kropelce na smoczek 3 dni stosowania i po plesniawkach...Aha i do tego byl Cebion 3x po 2 kropelki ... Apthin jest bez recepty , na opakowaniu pisze ze podaje sie dzieciom powyzej 1 roku zycia ,ale przed zastosowaniem poszlam do pediatry i powiedziala ze spokojnie moge podawac tylko w mnijeszych ilosciach (tak jak napisalam)
Emilka, Mikołaj,Kalinka,Inga - ZDRÓWKA!!!!!

U nas tez pogoda tragiczna....az sie nic nie chce kompletnie ,młodego ulozylam w łożeczku i spi ,moze dzis zakupie łóżeczko turystyczne...:nerd:

Pogoda beznadziejna a tutaj tez pustki, ja z nudów zrobiłam sobie kawke mrożona mmmm pycha:) Mleczko spienilam sobie blenderem

A teraz szukam sukienki na allegro bo w lipcu mamy wesle, MOŻE MACIE JAKIES PODPOWIEDZI CO ZALOZYC??

Ostatnia edycja:
Któraś z dziewczyn pisała kiedyś, że dziecko dostało wysypki po jabłku z brzoskwinią. U mnie było to samo. Truskawki jeszcze nie próbowaliśmy (i nie mówię o jedzeniu, nie; mówię o wtykaniu do buzi, bo u nas bez zmian - mała nie chce jeść jedzonka ze słoiczka)

Chciałam się jeszcze pochwalić, że właśnie wzeszła mi bazylia w doniczce na balkonie. Cieszę jak dziecko :) Czekam na pietruszkę i kombinuję, czy nie posiać jeszcze jakichś innych ziół, np. tymianku.

Ostatnia edycja:
Phelania ja stosowałam Apthin jak Mikołaj był dużo mlodszy bo siostra mówiła że jest super. Podobno niedawno zmienili ze od 1 roku zycia. Po 3 dniach mieliśmy spokój do tej pory. Znowu coś się zaczyna dziać więc będę dawkowac tak jak piszesz.
Violett miałam na coś ochotę i już wiem na co ;) Jak tylko Mikus się obudzi to dzialam;) Jeśli chodzi o spienianie mleka to mam taki ręczny spieniacz do mleka-jest super, często spieniam do normalnej kawki.
PROMOCJA Spieniacz do mleka 400ml KH 3104 . (2397283755) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Mam coś podobnego:)
Mła a gotujesz Emilce czy dajesz sloiczki?

cześć dziewczyny...

przepraszam że Was nie nadrobię ale ja tylko na chwile zdać relacje...
byliśmy u lekarza z tym paluszkiem bo wyszła nam jeszcze ropna kroste na łydzce i szyji...Pani doktor powiedziała że to nic alergicznego a prawdopodobnie wysiew z krwii i wytłumaczyła mi że np. w domu ktoś może mieć ropny ząb pocałował Michasia i bakterie się przeniosły na niego stąd te krosty, dała nam maść z antybiotykiem i wszystko było by dobrze ALE dzisiaj małemu na udach wyszły czerwone plamy JESTEM ZAŁAMANA- no k.rwa ciągle coś:( :(:(:(:(
jutro zmieniam poradnie bo przecież na łeb dostanę z tymi patałachami chyba sobie dyplomy na bazarach pokupili !!!!!!:wściekła/y: jak sobie pomyśle o tych wszystkich papierkowych sprawach to mnie ciary przechodzą ale tak się boję o małego że załatwię to wszystko jak najszybciej żeby iść do innego lekarza... a tym czasem siedzę i ryczę bo nie wiem na czym stoję i co to za dziadostwo znowu jest:(:(

No, jestem spowrotem:) M nas odwiedzil, wlasnie pojechal, bo do pracy musi isc. W między czasie Alan mial dwa razy pobraną krew:-(. W sumie to ciesze sie ze ten wenflon dostal, bo jakby mial byc pokłuty tyle razy to by bylo jeszcze gorzej. Kolejne pobieranie krwi będzie mial o północy. Mam nadzieje ze do tego czasu juz nic. No i jeszcze usg brzuszka będzie mial, ale to nie boli na szczęscie. Teraz zasnał. Wogole to przed chwilą zas sie poplakalam. Pielęgniarka szla z chlopcem 2letnim, a potem ja z nią gadalam i mowi ze Macius ma cukrzyce (jestesmy na oddziale endokrynologiczno-diabetologicznym). Jest tu od urodzenia minimum co 3 miesiące, będzie lezał przez miesiąc a biedny jest z domu dziecka :( Ma tez starszego brata, matka alkoholiczka ich oddała. Biedne dzieci, az sie serce kraja...

Mła tak o tym jedzonku ze sloiczków, Nasz pediatra powiedzial ze on jest zdania ze dziecko do ukonczenia 1-go roku zycia powinno warzywa i owoce tylko ze sloikow dostawac, chyba ze mamy ekologiczne z naprawdę sprawdzonego zródła...
A co do ziół to ja ci proponuje zasadzic lubczyk, uwielbiam do rosołu;)

Violett
ja ci proponuję zalozyc cos wygodnego, przynajmniej jesli jedziecie z dwójką dzieci:) Ostatnio co roku chodzę na jakies wesela to powiem wam ze zauwazylam ze panie coraz zadziej chodzą w takich bardzo wytwornych, uroczystych sukniach. Wszystko jakos tak elegancko, ale bez przepychu.

Dziewczyny, czy ktoras z Was podawała swojemu malenstwu na zabki roztwór Camilia? Bo pediatra powiedziala, ze ida Lenie zeby, wiec kupilam, zeby miec w domu a nie latac do apteki na ostatnia chwile. Zastanawiam sie jak to podac w razie "W"? bo nie jest to masc, tylko pisze zeby wprowadzic do jamy ustnej dziecka..czyli co mam wlac i to na tyle?

Co do truskawek, to slyszalam, ze sa bardzo uczulajace i mimo, ze Lena jadla juz praktycznie wsyztskie sloiczki dozwolone warzywka, owoce, miesa itd jakos boje sie podac truskawki i chyba poczekamy do przyszlego lata dopiero. Choc nie powiem, ze korci mnie, bo sa pyszne i chciala bym zeby Lena tez ich posmakowala.

Ja dzisiaj zjadlam pudeleczko czeresni:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry