reklama

Grudzień 2011

Ehhh, weszlam pierw na wątek na sygnale :( Agapa trzymam mocno kciuki Kochana, oby to noe była sepsa :(

Venus właśnie mialam kiedys spieniacz i mi sie popsul i od tamtej pory ciegle kupuje i kupic nie moge, aze dzis mi sie zachcialo kawy mrozonej to stwierdzilam ze sprobuje blenderem i koncowka do trzepania jajek i sie tez ladnie spienilo :)

Asienka zmien przychodnie a moze dzisiaj pojedz na IP do szpitala, tam napewno lepieju sie zajma malym , zrobia jakies badania i bedziesz spokojniejsza.

Sosnowiczka niestety tak to jest, ja jak lezalam to lezal z nami chlopiec wczesniak majacy juz miesiac a byl tak malenki jak moju Fabianek po urodzeniu i teoretycznie mial rodziców (mama 17 letnie a tata 22 letni) a przychodzili go doslownie odiwedzac posiedzieli, godzinke kawke wypili zjedli zupke( autentycznie) i szli, w nocy ten chlopiec tez byl ciagle sam i tez nie jeden raz plakalam bo tak mi go bylo szkoda :(

A cd wesele to jedziemy bez dzieci wiec chce sie odpicow3ac :P A co :) ALe myslalam wlasnie o jakiejs takie skromnej malej czarnej plus np różowe dodatki :D

Cd truskawek to moj Fabianek ogolnie to jakd tylko marchewke, ziemniaka, jablko, ii ostatnio jadlam truskawki i mu troche dalam od siebie, nic mu nie bylo :)

Edit: Czyli to nie podejzenie sepsy u Agapy synka?? uff cale szczescie

Ostatnia edycja:
reklama
agapa trzymam kciuki oby szybko zeszlo :-( Biedny Mikus :-(

Co do wyparzania, to ja tylko wrzatkiem przelewam i to od dluzszego czasu, chodzilo mi o teraz jak maly ma te plesniawki a pije herbatke i jej np nie skonczy to nie wiem czy tych bakterii z butelki znow do buzi nie przeniesie jak mu ja podam do dopicia? Tak czy siak, wiadomo z mlekiem nie mam problemu bo myje kazda butelke ale wode czy herbatke mam w jednej butelce kilka godzin, no nic bede kombinowac. Dzieki tak czy siak :*

No ja właśnie dlatego wyparzałam podczas pleśniawek żeby na nowo nie wkładać bakterii do buźki.

Maciuś na szczęście śpi po 30 minutach darcia i wściekania się i niczym mu nie można było dogodzić, ale jakoś na rękach udało się go uśpić bo myślałam że zwariuje od tego krzyku.
Właśnie rozmrażam sobie pierś z kurczaczka i zrobię tortille na kolację o 23 jak M wróci.
Zmieniłam Maciusiowi smoczek na taki od 6 mscy i teraz się od 2 dni z nim nie rozstaję a z tamtymi od 0-6 nie było tak był tylko do usypiania a z tym w buzi cały dzień siedzi na szczęście w nocy jak uśnie to wypada i nie domaga się go.
Od piątku przechodzimy na mleko 3 ciekawa jestem jak Maciuś na nie zareaguję czy będzie je chciał pić.

No i się nacieszyłam że mój synuś śpi po 20 minutach drzemki wstał ale jak na razie grzecznie leży.

agapa zdrówka dla Mikusia !!!!

Łysa, dokładnie o to podpytywała mnie lekarka - czy czasem nie przemywam smoczka jeśli butelka stoi dłużej i podaję tę samą ponownie. Powiedziałam, że "aż tak, to nie", na co ona, że dobrze, i żeby nie popadać w paranoję ;)

Żabcia, to w UK jakoś inaczej jest oznakowane mleko? My właśnie zaczynamy z 2...

Agapa ojjejjj trzymamy kciuki za was oby nie!!!!!!!!!
Asieńka za was też trzymam kciuki obyś już przestała się martwić że nie wiesz co to!!!! i wszystko dobrze było
Mła ja wczoraj właśnie w donicy na tarasie wsadziłam miętę przywiozłam od teściowej bo uwielbiam wodę z cytryną i miętą polecam, i mam jeszcze kilka krzaczków pomidorków koktajlowych,koperek,mój mąż musi mieć namiastkę ogrodu więc zamierzam właśnie jeszcze pietruszkę, , bazylię i szczypiorek wsadzić co prawda też się chwalę ale mamy na tarasie 46 donic z tujami i jeszcze kwitnące kwiatki oj fajnie uwielbiam lato właśnie bo wtedy zielono i jak robę sałatkę to myk na balkonik i satysfakcje że moje :)))

Ostatnia edycja:
Mła jest 1 i 2 dla niemowlaczków do 6 mscy ta 2 jest dla głodniejszych dzieci :-) a 3 jest 6-12 mscy :-)

No i był histerii ciąg dalszy chyba coś bolało Maciulka dałam mu paracetamol i siedzi spokojnie.

Freiya dziękuję za przekazanie info. Uwierzcie że to była najdłuższa godzina w moim życiu. Mikołajowi na dłoni te krosty strasznie ropieją i zadzwoniłam do swojej prywatnej lekarki i kazała przyjechać, bo ropa oznacza bakterie, a te jak się dostaną do krwi to może być sepsa.Ja wpadłam w panikę. Nie wiedziałyśmy czy te bakterie już się nie przedostały do krwi.
Na szczęście ta ropa jest biała a to znaczy że to jest z półpaśca. Kazała mi to przekłuć, ale ja pow. że nie zrobię tego. Przemyła mu spirytusem tak mocno naciskają i pow. że jutro to mu pęknie. Mam mu przemywać i nie pozwolić żeby brał rączkę do buzi, bo te bakterie są prawdopodobnie z buziaka. Muszę mu jakoś tą rękę wiązać albo nie wiem co. No i leki jeszcze 2 dni dłużej.
Dziękuję wam za wsparcie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry