reklama

Grudzień 2011

tofika moskitiera koniecznie!!! u moich tesciow na wsi teraz np. jest epidemia wręcz much, masakra byliśmy tylko weekend a myślałam że zwiariuję, ale chociaż mała miała spokoj podczas snu dzięki moskitierze:)
Mła w moim domu obłędnie pachnie:) dzięki Tobie kochana, na patelni grzecznie się praża już kotleciki z kapustą:), kurcze tyle razy o takich słysząłam ale jakos nie chciało mi się robic, ale jak już dodałaś tak fajny przepis to trza skorzystać:) , tylko muszę wymyślec zastosowanie dla 3.4 główki ogromnej kapuchy...

reklama
Witam Was piekności:)

kota gratuluje drugiego zębola... u nas ciszaaaaa;/ może nie wyjdą?;D

violett jak tam P?? wiecie coś??

majeczka, agniesiaa najlepszego dla dziewczynek:)

inka zdrówka dla Aleksego:*

asko podziwiam!:)

sosnowiczanka co u Was?:*

u nas zimna jak we wrześniu więc siedzimy w domciu a na 17.50 mykamy do chirurga więc trzymajcie kciuki

Asko, masz zbędną kapustę? Polecam kapustę pomidorową z koperkiem do obiadu! :D Ewentualnie łazanki, choć nie robiłam nigdy z młodej. Ale myślę, że spokojnie by obleciało :)
Potem wrzucę przepis na moje dzisiejsze krokieciki, bo sama jestem w szoku, że takie fajne wyszły :)

Rany nie mam nawet jak was poczytac:(((
Internet chodzi jakby chcial a nie mogl, Alan marudny ze chwilecsie soba nie zajmnie... Masakra jakas. Zaraz sie zbieram i ide do ksiedza bo juz chyba tylko moje dziecko nie ochrzczone :no: Mam nadzieje ze pozniej bede miala chociaz chwile dla siebie mi dla was :*

Hej Dziewczyny!
Jeszcze na wyjazd jakiś preparat na owady-typu A SIO:tak:
Sara dziś jest strasznie marudna-gryzie wszystko co ma pod ręką...Biegunka od wczoraj...
Zęby idą...
Ruben przechodzi chyba bunt "2 latka" nie miał go wcześniej więc jest teraz....
A ja mało z siebie nie wyjdę-dużo tego jak na jedną osobę...
Buziaki dla WSZYSTKICH 7 - MIO MIESIĘCZNIAKÓW:tak::-D

Mła kotlety pyszne.. aż wstyd się przyznac ale wpierniczyłam 3 szt!!!!!!!!wyszło mi 13 bo miałam ciut więcej mięsa i sporo kapuchy wkroiłam, :szok: a teraz brzuch mi pęka. Ale nie mogłam się oprzeć, uwielbiam smak koperku więc było pysznie. A kapusta jaką kupiłam była tak duża że zostało mi ponad 3/4 główki, a jak robisz tą kapustę?? bo ja mam przepis na kapuchę do ktorej najpierw podsmaza się marchew pietruszkę seler a potem na to wrzuca kapuchę do gara, po jakimś czasie pomidory z puszki i ewentualnie sok pomidorowy (ja zawsze daje) a na koniec robi się kulkę z masła i mąki i wrzuca w środek, gotuje dalej a potem już przemieszac i jesc:) jest obłędna widzialam przepis w telewizji :)

Asko, zaraz Ci dam przepis (w odpowiednim wątku). To prawdopodobnie potrawa regionalna, podkarpacka, a robi się inaczej niż Twoją, więc może warto spróbować :) M czeka na nią cały rok, bo tylko na wiosnę tak smakuje. Zwłaszcza z młodymi ziemniaczkami. Fotki nie będzie, ale i nie ma co fotografować ;)
Co do kotletów, to cieszę się, że Wam (Tobie i Kocie) smakują. Sosik koperkowy to była moja własna inwencja ;)

BTW kapusta też jest z koperkiem :D

Ostatnia edycja:
ASKO ja tam wszystko rozumię ale i tak uważam i swojej na to bym nie pozwoliła, że zabawa na blacie czy parapecie nie jest miejscem dla dziecka.
Ale mi z MŁA narobiłyście ochoty na te kotlety:-)

SOSNOWICZANKA jak ruch u was w pracy przy końcu czerwca???/

reklama
dorotar Twoje prawo ;) każdy wychowuje dziecko jak uważa za słuszne;) i normalne że może Ci się to nie podobać, podobnie jak pewne rzeczy mogą mi się nie podobać u Ciebie i tyle:)
Sama wiesz najlepiej swoje dziecko zna matka, i za nie jest również odpowiedzialna więc to tylko od nas zależy na co dzziecko będzzie mogło sobie pozwolić a na co nie;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry