reklama

Grudzień 2011

Sosnowiczanka na meningokoki są 2 szczepienia + trzecie po ukończeniu roku.

Krzyś nigdy nie spał z nami w łóżku ale często się tam z nim kładę żeby sobie poćwiczył obroty i piruety;)

Byłam u endokrynologa bo w ciąży miałam złe hormony tarczycy (będąc w ciaży zapisałam sie i właśnie dziś miałam termin - 8 miesiecy czekania!). No i bedania muszę porobić bo chyba coś jednak jest nie tak, mam kołatania serca, duszności i wieczne problemy z wagą ;(

reklama
pyszczku to zrob koniecznie te badania, one są bardzo wazne:) ja mam niedoczynnosc, tezz wiecznie problemy z wagą miałam, no i muszę się pilnować.. co kompletnie mi teraz nie wychodzi.
daj znac jak wyszły te badania hormonalne.

asko- mała w kolczykach wygląda b dziewczęco
Freiya- bawcie sie dobrze
phelania- mój M zrobił rezonans i wyszło ze kregosłup do wymiany :( operacja to jednak ostateczność więc ratuje sie ćwiczeniami, żelami i jeździ do dobrego masażysty
Izi- dobrze że Patrynio już lepiej !

Za nami koszmarna noc. Kasia nie mogła sie coś uspać i w nocy budziła sie na cyca. Ola płakała że boli i swędzi. Wygląda jak trędowata. Teraz żałuję że nie zaszczepiłam ją przeciw ospie. Jeśli Kasia sie uchowa to ją przynajmniej zaszczepię. To sie szczepi na 2 albo 3 latka a koszt ok 150 zł . Teraz obie śpią. Do wieczora jestem uziemiona w domu. Ładna pogoda a Olka nie może nawet na balkon bo duże słońce :(

ASKO ach marzą mi się własne 4 kąty, ale to się zejdzie z tym będziemy sobie robić dół domu, czyli powiem, że mamy do zrobienia wszystko od A do Z są tylko ściany, kasy kupę potrzeba więc się zejdzie dłuższy czas, ja w salonie dużo nie zarobię a i mój K kokosów też nie zarabia, więc długa droga nas czeka.
Fajnie, że miałaś możliwość wynieść Kamilka łóżeczko do swojej mamy, ja to się głowie jak my się pomieścimy np. za 2 lata jak Kacpuś podrośnie i trzeba będzie wymienić łóżeczko na większe łóżko, chyba najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie piętrowego łóżka dla dzieci.

Witam :-)

U nas dzisiaj pochmurno ale nawet troszkę się rozpogadza i ciepło wczoraj za to grzało i przypiekało że mały był w bodach i bawełnianych spodenkach na spacerku wysmarowany filtrem +50 bo się bałam że się za bardzo opali. Wczoraj jak wyszłam na spacer o 13 tak wróciłam o 20 :-) Niunio wczoraj poszedł spać dopiero o 23.30 szalał bawił się i nie widać było po nim zmęczenia a przespał mi się tylko 15 min o 19-tej. Najlepsza była mina M jak wczoraj wchodzi do domu o 23 a tu mały się bawi na dywanie hehe.
Zaraz muszę się zabrać za porządki bo wczoraj wieczorem część zrobiłam a dzisiaj resztę muszę porobić i po południu koło 17 może pójdę z Maciulkiem do parku.

asko Karolcia wygląda ślicznie z tymi kolczykami :-)

u nas na meningokoki szczepi się po skończeniu roczku i ja będę Kubę szczepiła.
U nas miasto dopłaca do meningokoków i dla mnie to koszt tylko 60 zł. będziemy szczepić zaraz po odrze, śwince i różyczce.

Tak sobie siedzę w pracy i rozmyślam o tym moim małym Bąblu i myślę, ze może te kupy ma od tego pieprzonego nabiału, dostałam pozwolenie jeść, niby dużo tego nie jem ale zawsze coś. Kiedyś też robił śluzowate kupki przez 2 tygodnie i wtedy też zaczełam próbowąć jeść nabiał bo uważałam, że jak nic mu nie wyskakuje to może skaza mineła i tez nie od razu jak zaczełam jeść mu te kupki się zaczeły tylko po jakiś tam czasie. Kurczę już sama nie wiem.

Dorotar, może to faktycznie po tej pianie z kąpieli? Albo jeśli nie piania to gąbka może zawiniła, w końcu w gąbkach kryje się najwięcej bakterii. Mam nadzieję, że do 18tej małemu się wszystko unormuje. Biedny Kacperek, ucałuj go!

Kupinosia, ja szczepiłam Marysię w zeszłym roku na ospę i koszt był sporo większy, tzn. były dwie dawki, każda po ok.220zł. Martę tez mam zamiar zaszczepić p/ospie..z tego, co się orientuję, teraz u nas jest tak, że jak dziecko uczęszcza do żłobka, do szczepionkę na ospę ma za darmo z sanepidu..
Dorotar, może to faktycznie nabiał?..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry