reklama

Grudzień 2011

Violett biedna jesteś z tymi chorobami. Ciągle coś. Ale nie martw się – w końcu będzie musiało być lepiej!
Z tą witaminą D3 to wydaje mi się że na tą zwykłą nie ma recepty - ona ma stężenie 400 a Devikap który ja też używam ma 500 i jest na receptę. Nie wiem od czego zależy czy dziecko dostaje Bobika czy Devikap - my dostaliśmy bo Krzyś miał złe wyniki wątroby.
Piszecie o niekapkach.... Krzyś ma i nie ma szan żeby pił z tego, z reszta on wogóle nie pije - tylko mleko, żadna woda, herbatki, soczki - nic! nawet jak sie uda mu włożyć do dzióbka niekapka to się krztusi a to jest specjalny niekapek od 4 mż taki co to uczy i nie leci z niego prawie wogóle.
My jemy 5 razy dziennie:
6:00 MM
10:00 kaszka bezglutenowa na wodzie + deserek
14:00 obiadek z kaszką manna i żółtkiem co drugi dzień
17:00 MM
20:00 MM + kleik ryżowy

Jak Krzyś był mały wogóle nie chciał smoczka, ale jak wylądowaliśmy w szpitalu a tam go głodzili to się nauczył i teraz np jak go odkładam do łóżka nawet w ciągu dnia to tyk i tylko smoczek dziala. Jak mam go tego oduczyć?

agapa doczytałam teraz że byłaś u ortopedy. Masz absolutna racje, nam rehabilitantka powiedziala zeby sadzac Krzysia zeby wzmacnial miesnie a neurolog zeby go nie sadzac bo nie ma miesni, to jak ma je zdobyc nie cwiczac ich?

Ostatnia edycja:
reklama
100 LAT dLA Gabrysi !
violett- gratki dla siostry !
inka- współczuje Ci nocek kochana
sosnowiczanka- współczuje nocki
dorotar- młoda jeździ w tym 9-18, u dziadka w aucie jest 15-36 kg a Kasia ma 0-13 kg więc mamy czas na zmiany
lysa- co u Ciebie ? badałaś tego kaszaka, masz już wynik ?
żabciu- gratuluje raczkowania !

Witamina D3 w kroplach i bez recepty jest tania, pare zł kosztuje. Własnie nie wiem czy sie na nią nie przerzucić i wkraplać do picia ?

Dziewczyny wow ! Wypracowaliśmy sobie że 21.15 moje córy śpią już każda w swoim łóżeczku a właściwie to poszło jakoś tak gładko. W zależności od okolicznosci to jest +/- 15minut i mamy wolne !;-)

U nas nadal cyc co 3h z nocną przerwą a oprócz tego 1 obiadek, 1 deserek i chrupki albo skórka chleba do ciumkania

Hej :*

Mialam isc dzisiaj do lekarza z Marika, ale na smierc zapomnialam ze nasz lekarz jest na zwolnieniu a do innych nie mam zaufania. No a pozatym to tak sobie dumalam i stwierdzilam ze to chyba od zabkow takie akcje. Goraczka moze byc, wymioty, biegunka tez, i doczytalam ze spuchniety polik tez. A ona ma troszeczke i trzeba sie przyjzec zeby zobaczy bo tak to nie widac. Wiec narazie obserwuje i zobaczymy co to bedzie dalej.

U mnie Fabian pije z butelki Aventu narazie.

Gabrysia buziaczki dla Ciebie slonko :)

KUPINOSIA podobno nie radzą podawać witaminę D i inne leki w butelkach z piciem bo nie zawsze dziecko do końca wypije i wtedy nigdy nie ma pewności jaka dawka leku została przyjęta.

reklama
Kupinosia, zgadzam się z Dorotar. Dziecko nie zawsze wypije całe mleko, więc nie podasz wówczas całej dawki. Ja mam D3 w kapsułkach i wyciskam prosto do paszczy (10 zł na miesiąc, to nie tak dużo) ;) KiD miałam w kropelkach z pompką i też pompowałam bezpośrednio, ale na koniec był problem, bo do pompki dostawało się powietrze i sądziłam, że podałam 2 kropelki, a to wcale nie było pewne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry