reklama

Grudzień 2011

Ja też kupuję kapsułki i wyciskam do paszczy;)
Mikołaj dzisiaj testuje moją cierpliwość!! Ciekawe kto wygra:P Ciekawe po kim ma charakterek!
Podziwiam mamusie które mają więcej pociech. Ja już przy nim czasem wychodzę z siebie i staję obok;)

reklama
Ja kupuję witaminy tylko w kapsułkach i lądują one od razu w buziaku Niny. Teraz mamy Vitbaby ale to nie jest reguła, że muszą być te-mieliśmy też inne. Płacimy za nie od 10 zł do 20 kilku zł. Czasami w aptece mają jakąś promocję i wtedy z niej korzystam.
U nas Niekapek też jest ten po 4 miesiącu życia, ma płaski dziubek i podobno łatwo go przyswoić ale cholera jakoś nam nie idzie i zacznę od razu do kubka ją chyba przyzwyczajać.
Pyszczek Co do smoczka uspokajacza, to w szpitalu moja Nina też to załapała, jak leżałam z Nią gdy miała 2 tygodnie(żółtaczka). Z żalu zaczęła ssać smoka, bo od piersi ją odstawili ;((
Logopeda mówiła mi, że najlepiej odstawić smoczka wyrzucając go do śmieci. Wtedy rodzice wiedzą, że muszą sobie radzić i dziecko tak samo. Mówiła, że 1 weekend i dziecko się oduczy ale jak przeżyć te kilka dni? Hehe ;))

Netka czemu przy zółtaczce odstawiali mała od piersi?? Przeciesz to podstawa. U nas jak wychodzilismy ze szpitala bilurbina byla dosc wysoka ale nie przekraczlaa normy i mi lekarka powiedziala przy wypisie "karmic, karmic i jeszczeraz karmic" to szybko rzultaczka przejdzie, jak bedziemalo karmien to wrocici na naswietlanie wiec dla mnie to jakas masakra.

A cd smoczka to u nas problem z Marika i smoczkiem bo ona bez smoka ni rusz;/ probowalam odstawic, jednego wyrzuciam, drugiego nacielam ale ona wiedziala ze mamy skokow wiecej i popsutego wyrzucila a chciala dobrego i placz. I przez ten czas co ni dawalam byla bardzo nerwowa, ciagle plakala i nie dalam rady. mam nadzieje ze sama zrezygnuje ze smoka. Fabian smoka ma, ale nie jakos nalogowo. Daje sobie rade i bez niego :)

violett- zdrówka dla Mariczki bidulki !:-(

Ja też kapsułkę wyciskam prosto do paszczy....wiem, że nie mogłoby nic sie zostać kropelek dlatego pomyślałam o pewniku czyli herbatce granulowanej ale w sumie nie ma co kombinować bo kapsułki te nasze kosztują ok 20zł a starczają na miesiąc.

Moje obie bezsmoczkowe. Karmię przez nakładkę, to troche jak smok i np przy Oli zrezygnowałam z niej po paru miesiącach bo już normalnie mogła chwycić a Kasia teraz bez kapturka w ogóle nie chce. Plus tego taki że nie będzie tak bolało gdy pojawią sie ząbki, amortyzacja :-)

Violett Nina trafiła z żółtaczką do szpitala jak miała 2 tygodnie miała jakoś 14,08 bilirubiny. Odstawili Małą od piersi na 48h w szpitalu, miała naświetlania i kroplówki. Przyjmowała witaminę E. Byłam przerażona, bo nie wiedziałam jak ona bez cyca zaśnie, nie wiedziałam czy zje z butli ale moje dziecko okazało się sprytniejsze i z butli pociągała jak "stara" a ze smokiem zaskoczyła mnie najbardziej, bo w domu nie było o nim mowy a w szpitalu z żalu i płaczu załapała bardzo szybko...

Witam :-)
Czytam od rana ale mi się nie chciało pisać :-) No ale teraz przed spacerkiem zmotywowałam się napisać hehe moje dziecko ma pierwszego siniaka na kolanie nie wiem jak to uczynił no ale są efekty raczkowania :-D Teraz włazi wszędzie dojdzie do sofy i staje na równe nogi potem robi klap na tyłek i idzie w inne miejsce wstać :-) Teraz to już sobie nie posiedzę tak jak siedziałam a Maciulek się bawił na podłodze ale nie narzekam tylko się cieszę że mój zdolniacha idzie z umiejętnościami do przodu.

SERGI NAJLEPSZEGO DLA GWIAZDECZKI GABRYSI :-)

Zaraz jak Maciulek wstanie ubieramy się smarujemy balsamem z filtrem i spadamy na spacerek korzystać ze słoneczka póki jest :-)

Net-ka wlasnie bardzo mnie dziwi to ze odstawili mała od piersi bo mleko mamy najlepsze dla pokonania zółtaczki, a tutaj takie cos.

żabcia oj jeszcze troche a naprawde bedziesz chciala wrocic do tych chwil kiedy Maciulek był niemobilny:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry