reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

O losie ale miałam noc, Kacperek obudził się po 23 z płaczem, ani cyc ani butla, ani nie mógł go uspokoić, zaczął płakać coraz bardziej, wstała z nim z łóżka bo już strasznie płakał i przez prawie godzinę tak załośnie było widać, że z jakimś bólem mu ten płacz przychodzi, na dodatek jak zakaszlnął to jeszcze bardziej płakał bo go tam w środku od kszlu bolało, byłam bezsilna i płakałam razem z nim nosząc go na rękach, śpiewając mu, byłam z nim w drugim pokoju by Meli nie obudzić, na dodatek musiałam wyczyścić mu nosek bo mu gluty spływały co jeszcze bardziej go zdenerwowało. Biedny mój syneczek, przez ten płacz w nocy pospaliśmy dziś do 7.30.
Wstałam patrzę siostra śpi, myślałam, że do szkoły zaspała a ona dziś na drugą lekcję.
Teraz mały znowu zasypia bo już jego pora jest.

MILVA też zauważyłam, że jakoś słabo ostatnio mamuśki piszą. Cieszę się, że dzień udany, buziaki dla Bartusia.

PAPAYKA oby małemu przeszło i lot do Polski się udał-zostajecie na święta??

VIOLA dzięki w imieniu siostry. Jak z P???

AGA jak tam wyspałaś się sama??
Aj dieta dietą ale czasem trzeba sobie pozwolić na chwileczkę zapomnienia.

INKA myślę, że jeszcze ze dwa lata i mały nie będzie się bał Mikołaja-moja Mela w zeszłym roku jeszcze się bała.
Szkoda, że prezent sie nie podobał.

WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO I MASĘ MIŁOŚCI DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW-ALANEK, ZUZIA, ALICIA, MICHAŚ BUZIAKI.

U nas też trochę śniegu, ale nie za dużo.
Ja mimo, że moje dzieci podostawały już prezenty Mikołajkowe już wcześniej ale, że wczoraj byłam w mieście to nie byłabym sobą gdym czegoś nie kupiła, wydałam ostatnie pieniądze ale sprawiłam dzieciakom radochę i kupiłam im zabawkę do kąpieli z kilku części, dla Kacpra najlepszą frajdą były kubeczki a Mela chciała siedzieć w łazience i lać wodę do wieloryba.

KOTA ja na tych lumpów mam alergię, niby na jedzenia czy dla rodziny zbierają jak ten co wczoraj (ha ha dla rodziny, a potem najtańszego browara kupowała w biedronie), zawsze im mówie, że ja mam dla kogo dawać nawet tą głupią złotówkę-(a może i nie głupią bo ciężko zapracowaną przez mojego K)i , ŻEBY SIĘ ZA ROBOTĘ WZIELI TO BĘDĄ MIEĆ.

Ach też uwieliam widok mojego męża zasuwającego z łopatą, odgarniającego śnieg, a nie powiem u mnie jest co odgarniać jak nasypie.

Ostatnia edycja:
reklama
zapomnialam napisac, ze dzis pierwszy raz w nocy świadomie i celowo nie karmiłam Kuby piersią, postanowiłam, że kończymy powoli, widzę, że on już od kilku nocy raczej się przytula i chwyta pierś, ale bez ssania, tylko trzyma, wg mnie to bezsensowne wybudzanie się mnie i jego (bo jednak muszę go wyciągać z łóżeczka, później odkładać, on się przebudza), od rana mi tak jakoś ciężko na sercu, smutno, no cóż, czas leci, dzieci rosną, trzeba teraz zapokajać jego inne potrzeby, ważniejsze na daną chwilę. wiedziałam, że ta chwila niedlugo nastąpi, ale chyba tak w 100% nie bylam gotowa...

ja Kubina nie brałam jeszcze do Mikołaja w tym roku,bo na bank bylyby placze i lamenty, mysle, że za rok już bedzie wiedzial o co chodzi i sie ucieszy :)

Witam

U nas tez ciezka noc. Alan obudzil sie po 2 i przez godz plakal, nawet cycek nie pomógł ;( Nosilam, spiewalam, stalismy w oknie... I dopiero jakos pamalutku Aluś się uspokoil... Bidulek, plakal jakby go cos bolalo, tylko ja juz nie wiem co...:-( Usnął o 3.30. A ja na 8 do pracy wstac musialam ...

Dziękuję wam za zyczenia dla mojego roczniaka :) Kurde, rok temu o tej porze zwijalam sie z bólu na porodówce... M siedzial ze mną na przemian to zielony, to fioletowy... Oj nie chcialabym juz rodzic, oj nie...

Malenstwo, Asienka 100 lat w zdrowiu i szczęsciu dla naszych kochanych maluszków! Oby dzieciaki nam nie chorowaly, byly zawsze zdrowe i radosne!!! Caluski dla mojej ślicznej synowej i wirtualnego braciszka :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Dziękuję bardzo za zyczenia dlo mojego Alanka:)

Dorotar niezle z tym facetem... Ja bym go zapytala przy tej kasie, gosno zeby wszyscy slyszeli, czy nie lepiej bylo tej trójce dzieci chleba kupic niz sobie piwo????

Ludzie to mają tupet... Parę lat temu szlam przez miasto i akurat kolo sklepu monopolowego przechodzilam i zaczepila mnie kobieta, i mowi do mnie zebym jej pare zlotych dala, bo glodna... Jako ze to pod samym sklepem bylo to mowie do niej zeby weszla ze mna do srodka to jej kupię cos do jedzenia (wszak jakby nie bylo mam dobre serce i glodnego zawsze nakarmię) A ta mowi do mnie, ze nie, zeby jej pieniądze dac, bo ona glodna, ale poszlaby do restauracji cos zjesc... :eek::eek::confused::hmm: No coments....

Inka
moze Aleksy jeszcze sie do stoliczka przekona... Do nas tez mial przyjsc "zywy" mikolaj, ale stwierdzilam ze A za maly i bez sensu, moze za rok, a najlepiej to chyba za dwa:)

Alus na mikolaja dostał szczeniaczka FP- zero zainteresowania (ale nie trace nadziei;) ), mikrofon edukacyjny z nagrywaniem, czapkę (mamy juz 4 zimowe), ciuszki, pieniążki
dzis urodziny, przyjdą dziadki (moi rodzice), ciocia z chlopakiem, moja ciocia z mezem (ta od chodzika- juz sie boje co Alan dostanie, moze jakis fajny rózowy uzywany nocnoczek;-)) I chrzestny. Do swoich rodzicow M wczoraj dzwonil czy przyjda to tesciowa powiedzial ze nie jest przygotowana... No K*RWA nie wiedziala ze dziecko ma urodziny... trudno..
moja siostra wlasnie piecze sernik, wczoraj M zrobil czekoladowy tory, ja zaraz uciekam z pracy ide na zakupy kupie skladniki i zrobię salatke z makaronem i wedzonym kurczakiem. Szampan sie od dwóch dni chlodzi:)

Netka cos mi avatara u ciebie brakuje ;)

No nic, zmywam farbę z glowy, prostuję wlosy i uciekam!!!

Milego dnia!

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych roczniaków-zdrówka i buziaczki dla Alanka-Sosnowiczanki, Zuzi-Maleństwa i Michasia-Asienki.

Dorotar-
oj wyspałam sie-naprawde jak padłam to spałam do 8. Moj M wstawał do małej bo standard 2 pobudki z płaczem były-ja tak mocno spałam ze nie słyszałam.

U nas to chyba nie bunt tylko jak Sergi napisała jakis lęk separacyjny bo mala wisi doslownie na mnie i tylko jak np znikne w kuchni to bieg jest do mnie i na rączki. Dzisiaj doszło jescze wybrzydzanie w jedzeniu-kanapka plulismy dalej niż widziałam-a parówke do łapki i zjadła.

Chce sie pochwalić ze mąż to chyba dzien dziecka mi robi-poniewaz on Zmierzchu nie lubi a mamy darmowe bilety to ide w sobote do kina, sama niestety ale i tak sie ciesze bo cholernie tego potrzebuje zeby sie wyrwać. Potem razem idziemy na Bonda( Skyfall)-tego ja z kolei nie lubie ale poswiece sie co tam-mala do tesciowej pojdze

Aga, ja bym na Skyfall poszła, chętnie bym sobie na Daniela popatrzyła, mój ulubiony Bond :tak:
Sosnowiczanka, zapowiada się miła imprezka, też ostatnio szłam do szpitala zrobiła badania (mamy w szpitalu laboratorium) i sobie myślałam, że rok temu dreptałam tym chodniekiem na porodówkę! masakra, nawet morfologii od porodu nie zrobiłam haha
Czas leci, jak szalony, faktycznie widać to najbardziej po dzieciach.. a my się starzejemy jakoś tak szybciej :/

Kota ja robilam ten krem z przepisu lysy z biala czekolada, i jest naprawde zajebi*** w smaku. i moj tort tez byl przelozony biszkoptem i na to lukier. Pamietam ze Ty lukru nie chcesz wiec bedzie idealny:)
Tylko Ty mowisz o jakims smietankowo czekoladowym ?? ja robilam ten - "

Śmietaną kremowka 250ml
1 biała czekolada do pieczenia
Cukier puder

Ubic śmietaną z cukrem pudrem (cukru tyle tylko zeby się ubila), rozpuscic czekoladę w mince na garnku z wrzatkiem. Wlac czekoladę do śmietany i gotowe, jest lekkie i delikatne i nie za słodkie ;) " to przepis lysy :)

Dorota z P beznadziejnie.

Kota gowa do góry za pare miesiecy bedziesz znowu miala malego ssaka przy piersi:)

Sosnowiczka, Malenstwo, Asienka buziaki i przytulaski dla waszych dzieci :)

Violett, dokładnie o ten krem mi chodzi :tak:, chciałam nim przełożyć biszkopt, zastanawiam się, czy jakbym jeszcze dała do niego owoce to czy nie przesadzę? No i ostatnio się zastanawiam właśnie nad zrobieniem z lukru takiej kokardy na torcie, najwyżej pod ten pas lukru dam odrobinę masy maślanej, albo od biedy trochę ten lukier się stoi, nieważne :)

Kota to rob, ja polecam bo jest pyszny. I jak dodam wlasnie czekolade biala to on sie tak ladnie zcina. I moja rada, jak zrobic tort to wsadz go od razu do lodowki i po paru godzinach nalozl na to lukier - nie musisz robic innej masy bo ta jest ok, tylko musi byc scieta.:) A owoce mysle ze beda super sie komponowaly:)

DZIEWCZYNY JEST KTORAS Z WAS DOBRA A NAWET BARDZO DOBRA Z J. ANGIELKSIEGO??
Mam do napisania prace i tak jak jezyk umiem to kurde tutaj juz lipa. Tzn musze p[rzetlumaczyc troche tekstu. Pomoże mi któras? PLS

reklama
glitter151kd7.gif

Wszystkiego najlepszego dla naszych Dorosłych Roczniaczków, Zuzi, Alanka i Michasia! :-D

U nas dzisiaj nocka też do luftu była :-( Na szczęście, od rana dobry humorek, tylko zakatarzona moja Pysia...

Violet ja mogę spróbować, chociaż mój angielski nie jest perfekcyjny... ;-) Ale z czym masz problem - ze słówkami czy gramatyką?

Do góry