reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny.Czytam Was ale została mi końcówka książki-ciężko się oderwać. Muszę kombinować dwie pozostałe części...
Jeśli chodzi o humorki to Ninka umie już wymuszać, jak coś chce i jej nie daję to od razu bez uprzedzenia wpada w szał i histerię. Wymusza płacz. A jak już i płacz nie działa to zaczyna kaszleć i wymiotować. Muszę na to reagować więc mówię do niej wyższym tonem, że nie wolno i ma się uspokoić. Generalnie teraz mnie to bawi jak ona coś tam wymusza ale czasami doprowadza mnie to do nerwa.. ostrego. Nie rzuca się na podłogę ale np. gdy jest trzymana na rekach to się wykręca, wije jak piskorz. Nie wiem co będzie jak dorośnie ale chyba najlepiej jest zająć czymś, odwrócić uwagę(często to skutkuje u nas tak jak u Koty) albo nie reagować.

Sosnowiczanka
jeśli chodzi o Teat,r to polecam Korzeńca w Teatrze Zagłębia, gra w nim moja siostra-jest Świniarą ;)-zajebiście się wcieliła w postać ;)A tak na marginesie gra matkę kobiety, która w życiu realnym jest MACOCHĄ JEJ MĘŻA ;) ahhaha. Także ciekawe to jest ;P ta obsada i wogle ;) Agnieszka Bieńkowska | Teatr Zagłębia -no i to Moja siostra ;)

No i takie to buty, że Ninka wstała i muszę spadać, pranie rozwiesić i inne obowiązki....wzywają!!!!!!

reklama
Hej

U nas Fabianek jakos dopiero teraz zaczul odczuwac zapalenie ucha i rano plakusial biedny i sie nie mogl spokoic, teraz bawi sie z P i Marika:)

A-gala masz gdzies u siebie w miescie drogerie "Hebe" ?? w niej sa te kosmetyki na pewno i jeszcze tansze niz w necie np szampon jest tanszy.

Idegotowac makaron bo P ugotowal rosol a potem ide z P na zakupy a dzieci zostaja w domu z jego siostra:)

Netka w ktorym momencie jestes? Ja az tyle czasu nie mialam ale czytam nawet w ubikacji haha w czoraj dorwalam A. I dobrze bo dzis juz @ ;-) ja wlasnie skonczylam czytam jak wrocili z kolacji z tesciami I sa u niego :)

Aa I amilva mialam ci polecic syrop Sedalia na uspokojenie i wyciszenie, dawalam Benowi przed skończonym rokiem gdzieś tak w 9 miesiącu i nie działał. Od dwóch dni daje 2x 5ml rano i wieczorem, pierwsze dwie noce obudził sie tylko dwa razy w dzis w nocy tylko raz! używa sie go tylko 10 dni ale trzeba dac 3-4 dni zanim widać różnice, może u was tez zadziała bo u nas idą zeby i powinien szaleć w nocy tak jak szalała. Wigilię ale dzisiejsza noc była super!

Ostatnia edycja:
Witam:)

Mła dla Emilci 100 lat w zdrowiu i szczesciu!!!

Netka to koniecznie musze namówic M na wizyte w teatrze:) Siostra w sosnowcu mieszka???

Agala ja na zniszczone wlosy mogę ci polecic odzywkę *PROMOCJA* MASKA RIGENOL Framesi 500ml (2894659181) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jest rewelacyjna typowo dla wlosów po zabiegach fryzjerskich. A jesli chodzi o szampion to kazdej blondynce polecam specjalny do blond wlosów, szampon w kolorze fioletowym niwelujący odcien zółtych włosów np taki jak w tym komplecie Joanna ZESTAW Odżywka+Szampon Rewitalizujący Kolor (2898972344) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dorotar zdrówka dla was:)

Phelania dobrze ze z zusem wyjasnilo sie

Tak chwalicietego Greya ze wczoraj w tesco kupilam pierwszą częsc :) 2 dni temu zaczęłam czytac "grzechy"-nie wiem co to za książka, na urodziny dostam. Nudno sie zapowiada, ale dam jej jeszcze szansę;) I potem zaczynam Greya :)

Wogóle to wczoraj bylismy z M w realu i okupilam całą rodzinkę:)Takie fajne wyprzedaze sie zaczęły:) Dla M kupilismy plaszcz taki krótki w sportowym stylu. Ja sobie kupilam Tez krótki szary płaszczyk w camaieu i bluzkę. No i oczywiscie mlody obkupiony juz na wiosnę, w rozmiarze 92 kupowalam mu juz ubranka. Tylko czapkę zimową jeszcze wzięłam bo poprzednia rozwlekła sie trochę, a futrzanych nie chce nosic.Więc w H&M skusilam sie na czapkę za całe 5 zl :-) Jak bede miala troche czasu to wrzuce zdjecia.
Teraz mlody spi a ja wstawię jakis obiadek, a jak wstanie to pojdziemy na spacerek.

Hej,
Ja wczoraj byłam w Rossmanie z mamą i mama kupiła co nie co, ja niewiele, bo u nas z kasą krucho. Zniżka była.
U nas nocki znowu kiepskie. Miki marudzi i nic mu nie pasuje: smoka nie, piciu nie , kasza nie... i zgadnij człowieku o co mu chodzi.
Dziś upiekła już 3 kruche placki na sernik dla mojej mamy, która w Sylwestra wyprawia swoje okrągłe urodziny. Jutro zrobię ser i ciasto gotowe.

dziewczyny, chyba czuję ruchy Okrucha!!!! to na bank nie jelita, bo to akurat bym rozpoznała, nie wiem, czy to nie za wczesnie, ale czuję te delikatne puknięcia dokładnie tak samo, jak czułam z Kubą, tylko, że w pierwszej ciąży to było w 18tym tygodniu, a teraz jest dopiero 12ty.

Kota ;P fajnie by było, może to już Okruszek ;) Silna Bestyjka ;))
Sosnowiczanka do Teatru koniecznie się wybierzcie, ja kocham teatr ;) Siostra mieszka w Katowicach ;)Jest mamą październikowego Piotrusia i Jasia co ma6 lat ;) Już tyle razy mieliśmy do niej jechać... Może wypali w te wakacje, w Sierpniu ;)) I może będzie okazja do Spotkania się z Mamami ze Śląska ;)
Łysa jestem dokładnie już po tej akcji u rodziców i po kolejnym seksie i wogle ...Po tym jak zdradził jej kim była jego Matka.

Kota MI SIĘ książka podoba-dlaczego? Może dlatego, że odnajduję w niej SIEBIE?
Trochę odważne wyznanie. Ale niektóre fragmenty są mi bliskie. Perwa.
Gdy czytam o Greyu to mam przed oczami faceta, którego znam. Który ma pokręconą przeszłość, jest 27letnim człowiekiem sukcesu i może bardzo dużo i jest moim bardzo dobrym kolegą...
Czytam to w kontekście mojej znajomości, która absolutnie nie kończyła się tak jak w przypadku Any i Greya ale znam tego mego X znajomego, trochę z nim przeszłam, uniknęłam w jakimś sensie tego czego ode mnie oczekiwał i dzięki temu został moim przyjacielem. Ciekawi mnie to jak się rozwinie książka, bo jeszcze się nie rozwinęła, a zostało mi trochę ponad 100stron z sześciuset.
Dlatego chcę kolejnych kczęści.
Dawno nie rozmawiałam z moim X kolegą ale mam ochotę wielką by podesłać mu tą książkę ;)))
Miałam z nim wiele rozmów dlaczego jest taki a nie inny... i wciąż nie znam odpowiedzi.
Ba ostatni raz rozmawiałam z nim na porodówce, po narodzinach Ninki. Zadzwoniłam by się poszczycić, że urodziłam i mam córę, pogratulował -odebrał ode mnie-choć był z kolejną kobietą i nawet mi się do tego przyznał haha... Tylko się śmiałam...
Ciekawi mnie co by było gdybym uległa X... Jednak stało się inaczej... Trochę zagmatwane to wszystko- wiem ale... takie było moje życie zanim znów wróciłam do Domu...

Wróciliśmy z zakupów.. Kupiliśmy pare drobiazgów do jedzenia. Chciałam coś Adasiowi w H&M kupić, ale kiepska ta wyprzedaż.. Albo już wszystko wykupione? Nie wiem.
Adi pobawił się w kulkach i godzinę temu zasnął. Zaraz pewnie wstanie i będzie brykał do 20. Ja objadłam się czekoladą, a na wieczór mam chipsy i małe piwko.
Czuję się dziś już dobrze. Mam wielki apetyt, M. twierdzi że może przemęczona jestem i niedożywiona. :baffled:

reklama
270... a daj spokój moje dzieciaki przez ten rok się tyle nachorowały, że już mam dosyć poprostu.

ASKO gratuluję Karolce nowych osiągnięć.

VIOLA u Ciebie P zrobił rosół, a mój K od świąt mnie zaskakuje, dziś zrobił obiad, normalnie chyba się chłopak nawraca.

SOSNOWICZANKA ach zazdroszczę tych zakupów.

KOTA spoko myślę, że to mogą być ruchy Okrucha i nie za wcześnie. Ja ruchy Kacpra poczułam w 14 tygodniu i jak byłam na wizycie później u lekarza to mówię, co i jak a ta mi próbowała wmówić, że to nie możliwe, a przecież to nie było moje pierwsze dziecko więc nie było nie wiadomo jak zielona i wiedziałam co czuję.
A ruchy z Amelką też w 18 tc poczułam.

Ja teraz ciut lepiej ale od 14 leżałam bo znowu zaniemogłam, głowa, zimno, kiepskie samopoczucie, po dwóch ibupromach i febrisanie trochę przeszło, że mogłam się podnieść na chwilkę, ale mam uderzenia zimna i gorąca.
Amela się dusi Kaszlem, na dokładkę Kacpra też coś bierze, zaczyna się kaszel odrywający i z nosa leci.

Do góry