reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Ciężka noc za nami, a rano co widzę? Cały siusiak odparzony :-( Nagle tak mocno, wcześniej nie było śladu, bo bym smarowała już małe zaczerwienienia. Niestety u siostry mam jedynie małą próbkę sudocremu, znalazłam u niej alantan plus, ale chyba czeka mnie wizyta w aptece. Polećcie coś kochane, bo widać że go to boli.

Musimy coś z mężusiem wymyslić co dziś robimy, bo narazie nudy straszne!

reklama
Nastazja, ja smaruję bepanthenem jak się coś odparza , jak da radę, to niech Adaś troszkę bez pieluchy pochodzi.

U nas też nudy, mały wstał przed 6 i nie chce na razie spać , a ja marzę o chwili spokoju na kawę...jestem przed @ i nerwy mi wychodzą:no:
Chciałam wyciągnąć Tz na Hobbita do Torunia, ale mama nie chce z małym zostać , się wykręciła pracą, której nie ma, trochę mi się przykro zrobiło, bo potrzeba nam wieczoru we dwoje- i czegoś innego niż wyjście do sklepu po zakupy, rok nigdzie nie byliśmy :-(

Dzięki Milva- u mnie też bephanten nawet się sprawdzał, ale takiego odparzenia jeszcze nie miał :-( My też jeszcze nie byliśmy sami nigdzie. Zawsze musimy go zabrać ze sobą. Czasem mi się wydaje że babcie to kochają wnuki na odległość i na 5 minut i najlepiej jak już są samodzielne. Widzę jaka mama moja szczęśliwa że nas teraz nie ma w domu. Boże daj nam się jak najszybciej wyprowadzić.
Mi jeszcze przykro bo tyle osób miało nas odwiedzić i nikt się nie zjawił, siedzimy sami jak... ahh szkoda słów!

M. był właśnie z Adim na spacerze i usnął biedak. Wcale się nie dziwię, ostatnio odpukać śpi lepiej, a ta noc to cały czas płacz.

Ostatnia edycja:
Zuzinku, z okazji roczku życzę Ci wspaniałego roku i dużo zdrówka! :* :)

Suzie.jpg

Buziaczki urodzinkowego również dla naszych kochanych 13-miesięczniaczków - Martusi i Mikołaja!
:***

​U nas wczoraj poprawka urodzin - 9 osób i kolejne wielkie prezenty...

Asko, pisałam o Bebilonie, co dla mnie jest oczywiste, a dla Was nie ;))))
Rojku, zgadzam się z tą ceną przy 1200g i to pisałam. Cena 800g jest przegięciem.

Ostatnia edycja:
Mła wczoraj byłam w rossmanie, rzeczywiście było te 20% zniżki, ale bebilon który zawsze kosztuje 39,90 teraz był po 49.90, haha. Śmiać mi się chciało, bo niestety są to produkty które kupuje człowiek ciągle i nie da się oszukać matki która kupuje taki produkt co tydzień. Aha i ich super gazetkowa promocja na chusteczki pampers 2 razy 6 pak za 59,99- tylko że w realu 6 pak normalnie kosztuje 27,99 a w promocji jest po 25,90. No ale takich przykładów to można w nieskończoność podawać. Prawda taka że na jednym człowiek zaoszczędzi a zaraz i tak gdzieś straci.

Właśnie gotuję rosół, a na drugie filety z kurczaka, ziemniaczki i buraki. Jutro zrobię z rosołu pomidorówkę i pare placków ziemniaczanych. M. i tak idzie do pracy więc sylwester spędzam z moim ukochanym małym mężczyzną i psem rasy nijakiej. No nic jak M. w nocy wróci to pewnie wypijemy lampkę szampana- w końcu to miesiąc jak wytrzymałam z moim MĘŻEM ;P

Hej dziewuszki, Grey praktycznie skończony, wczoraj miałam takie przytulanki z P, że kopara mu i jemu opadła. CZY KTOŚ WIE CZY 2 CZEŚĆ GREYA JEST DOSTĘPNA W PDF GDZIEŚ?
DZIŚ P ma 24 urodziny ;)
CZYLI TAK jak Zuzia jest z 30go ;) Grudnia więc ZUZIU wszystkiego co najpiękniejsze i najsłodsze na tym Świecie ;) Rośnij zdrowo!
DSC_1556kw.jpg
Zamówiłam tort ;) Teście mają przywieźć. Ninka w nocy Bucek mały wędruje do naszego łóżka-sama. Normalnie po omacku przechodzi, wtula się we mnie, dosłownie wkleja i zasypia, czasami z dupą w górze. Nie wiem jak pokonuje ta drogę, bo jest oddzielona od nas poduchami... Kolejny raz cwaniak nas przechytrzył.
U nas ślizgawica, stopniał śnieg i mróz wziął. Glebę bym wyrwała już kilka razy ;)Mam taakie śliskie buty...
INKA pamiętasz zamawiałaś UGG i jak doszły? Moja ciotka zamówiła rzeczy na 500zł z tej strony i od miesiąca nic nie przychodzi ani nie ma odzewu. Nie może się z nimi skontaktować. Znalazła w necie już kilka osób, które tak wyrolowali. Moja bratowa 200zł u nich zostawiła i też jej nic nie wysłali.. ;((

Ostatnia edycja:
Nastazja, masz rację. Mleko jest drogie i chyba nie ma matki, która nie pamięta ile kosztowało ;)

Net-ka, siedź w domu na tyłku, bo szkoda by Cię było, jakbyś złamała nogę ;)

Buziaki dla Zuzi od Bartusia i ode mnie!! Sto lat!

Jeny...jakiego mam dziś lenia...masakra!!!

W ferie zimowe chyba przekształcimy naszą sypialnię w pokój dziecięcy...ojj będą zgrzyty, bo Tz by po prostu przerzucił tam zabawki i już gotowe:eek:, a ja oczywiście już mam nowy projekt w głowie:-p

reklama
Napisalam fajnie mega dlugiego posta i caly mi sie skasowal:wściekła/y:

Alan od wczoraj ma gorączką, w sumie tylko stan podgorączkowy, przypuszczam ze od zębow do obie dolne czwórki juz czuc pod dziąsłem a jego raczki caly czas ladują w buzi. Meczy sie biedak strasznie...

Moja mama dzis mnie zaskoczyla bo dzwoni rano i proponuje ze zostanie z Alanem w sylwestra zebysmy szli do sąsiadów... Zaskoczyla mnie totalnie, ale nie wiem czy skorzystam bo mama troche przeziebiona i nie chce by mi go zarazila. No zobaczymy do jutra, bo jak goraczka nie zniknie to ja nigdzie nie ide. No zobaczymy, nie chce nic planowac, bo wtedy nic nie wychodzi :D

Nastazja gratuluję pierwszej miesięcznicy.
Na odparzenia ja polecam zwykly puder dzieciecy. Mam J&J i jest ok.
My z M tez nigdzie nie bylismy sami od narodzin, nie licząc wyjsc do sklepu...

Dzisiejszym solenizantom wszystkiego naj, naj, najjjjjjjjjjjjjjlepszego !!!

Netka tak pisalas wczoraj o Grayu ze mimo iz czytam inna ksiazke to wieczoraj jak A poszedl spac otworzylam ją , zaczęłam czytac i przeczytalam 120 stron :zawstydzona/y:Normanie do wpól do 3 w nocy siedzialam z ksiazką, jak za czasów gdy nie mialam dziecka. Takze przez ciebie jestem dzis niewyspana ;p

Rojku na przetłuszczające sie wlosy osobiscie doradzilabym ci zrobienie sobie pasemek. Jak sie przetłuszczają to tak naprawde trzeba je myc czesto i zaden super szampon nie pomoze ;(

Do góry