reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry.
A co tu tak pusto? U mnie zupka już się gotuje. Dziś kalafiorowa:-) Czekamy na wieści od cioci, ale cały czas wierzę że to zapalenie a nie nowotwór.
Wczoraj wieczorkiem wyszliśmy z Mikusiem na podwórko. Wiatru nie było i tak w miarę ciepło. Ubrałam go i sobie pobiegał:-) Moje plany na dziś... hmm ja ostatnio nie mam żadnych planów. U mnie ciągłe czekanie... Mam trochę więcej myśli pozytywnych, ale strach nadal ogromny.

reklama
Hej
Za nami piekna noc, przespana w całości. Gorzej z porankiem, bo tak mnie brzuch boli ze masakra... No ale przynajmniej @ sie pojawiła :)
Pochmurnie dzis, oby sie poprawiło.
Aluś piaskownicą wczoraj byl zachwycony, jak go wieczorem wziełam, zeby do domu isc to sie bidulek rozpłakał :)
Dzis tez juz ciągnął do drzwi...

Agapa trzymam kciuki za ciocię.

hej hej,

Niestety nie wypuscili nas wczoraj:( powiedzieli ze zrobia jeszcze Urodonamike dla świetego spokoju juz wczesniej byl na nia zapisany...jak nie mial jeszcze tej Cystoskopi..troszke sie zdolowalam no ale niech robia ,wole posiedziec teraz dluzej w szpitalu niz pozniej przyjedzac bo cos sie bedzie dzialo(tfu tfu)

My zaraz idziemy na dwór na jakies ploty z kumpela
laugh.gif

Dzień dobry
Dorotar chodziło mi o to, że Mel taka odważna i żeby obcych nie zaczepiała bo sama wiesz, że moze to być niebezpieczne. Ciagle sie słyszy o jakiś pedifilach. Ale skoro ona tylko przy Tobie taka to ok.

Phelania wiem ze już byś chciała Marcela przy sobie mieć ale chyba jednak lepiej ze wszystko sprawdza i bedą wiedzieć jak leczyć czy jaką stosować profilaktykę.

Ja wczoraj padłam ok 21, miałam taka potworną migrenę ze aż mnie mdliło. A Młody rządził do 22! Dzis i jutro pracuje wiec weekend majowy nie dla mnie.

Milego dnia

Witajcie
Phelania- przynajmniej coś robią, a nie trzymają maluszka tak sobie. Trzymam kciuki za badania :*
Sosnowiczanka- co za ulga z tą @ ;)
Agapko- kalafiorowa , pychotka :) My dziś dietetycznie rosołek, bo wieczorem grill ;)

A. od rana jakiś marudny.. Nie wiem czy kolejna 3 nie wychodzi, bo zazwyczaj jest pogodny. Zobaczymy co będzie w nocy. Teraz śpi, ja oglądam na wspólniej, a później muszę się pakować, bo jedziemy do siostry mojej na 2 dni.

U nas nadal nocki niespokojne, ale to pewnie wina tej dolnej 3, która już prawie , prawie jest na zewnątrz. Rano sobie płakusiał przez sen nawet, ale do 8 poleżeliśmy. Potem zakupy, teraz drzemka. Pogoda dziś lepsza, więc od razu lepiej, bo można iść na podwórko.

Kota- gdy czytam jak Q ładnie się bawi, to stwierdzam, że mój syn jest chyba jakiś ułomny w tym aspekcie ehh...nadal kiepsko u nas w tym temacie, wszystko go interesuje na max 5 minut , a sam to zupełnie nic nie zrobi- no chyba , ze rzeczy niedozwolone....
Ale zakupiłam mu wczoraj - zaraz za pierwszy przelew haha - używany na allegro zestaw majsterkowicza taki wielki ;-) Łudzę się , że będzie zachwycony jak Kubuś:-p
Magnesy to u nas fruwają po całym salonie, bo Bart je odrywa i rzuca :sorry2:

Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam wam o mojej podopiecznej-takiej wychudzonej podhalance Limbie...niestety wczoraj przy badaniach wyszło iż ma nowotwór już z przerzutami na płucach...na dniach będę musiała jej pomóc odejść na drugą stronę, bo cierpi...:-(

Milva- nie martw sie co do Bartka u nas jest bardzo podobnie....charakterek po mamie:/złosnik straszny jak cos nie po jego mysli kladzie sie i wali nogami:szok::wściekła/y:
Nastazja- zazdroszcze grilla ,my wpierw musimy dorowadzic dzialke do ladu i skladu:/jakas kosiarke trzeba kupic,Alanowi piaskownice zamowic zeby mial sie czym zajac:-D w tym roku jeszcze nie jadlam jedzonka z grilla a tak chodzi za mna:-)

Wypis juz czeka na nas ale dopiero na czwartek,jeszcze oprócz nerki ma cos mlody z pecherzem i bedzie leki brał
dry.gif
Ogólnie doktorka powiedziala ze czeka nas na wypisie 20 podpunktów
shocked.gif
jakie leki dawac kiedy gdzie badania-MASAKRA
shocked2.gif
boje sie ze tego wszystkiego nie ograne:((((

Młody sobie ucina drzemke ,pozniej moze sie przejdziemy na plac zabaw...

U nas niby nie pada, ale takie chmury, słonka brak i trochę zimno. Jestem jeszcze zła, bo M. nie może się w pracy dowiedzieć już od tygodnia czy jutro ma wolne. Nie wiem czy jedziemy w końcu czy nie. Nienawidzę tak na ostatnią chwilę się dowiadywać. Nawet nie wiem o której dziś wróci, ehh szkoda gadać. Już mam powoli wszystko w d...
Phelania- no grilla typowego nie będzie, bo ja na podwórku siedzieć nie będę, bo zimno. Zjemy pewnie w domu.
Milva- u nas to samo, nic nie zrobi sam, muszę się z nim bawić i uwierz mi wieczorem padam na pysk. Czekam na moment w którym pójdzie do przedszkola, będzie miał w końcu wymarzone towarzystwo do zabawy, a ja i tak nie odpocznę, bo pójdę do pracy :eek:

Phelania- ogarniesz na pewno !
Milva- smutny żywot tej suni :(
Agapa- trzymam kciuki za ciocię
Nastazja- jak pójdziesz do pracy to będziesz umęczona inaczej ;)
Dorotar- tak w sezonie to nam do Wawy nie po drodze. Zwykle jeździmy do rodzinnego domu mojej macoszki na wioske pod Pułtusk. Tam sie spotykamy, a Ty mieszkasz od której strony Wawy ?
kota- u mnie odstęp między porodami był spory, bo 35 miesięcy i nie wiem, nie pamiętam czy mnie nacinali w tym samym miejscu...z porodów to najgorzej wspominam właśnie szycie krocza

Mała sie dziś nie wyspała i marudna była ale wymęczyłam ją na spacerku i śpi w końcu. Udało nam sie wczoraj kupić pralkę. Stanęło na tym Samsung ecobubble. W praniu wyjdzie czy to nie bubel :) Na razie ją testuję i nie mam jeszcze zdania. Te bąbelkowanie jest fajne o tyle że faktycznie można wręcz trzeba dawać mniej detergentu. Pierwszą pralkę M kupował z 1 żoną, tą ze mną. Zobaczymy z kim będzie następną :-p

Wczoraj Kasia wyciągnęła ze swojej komody taką zabawkę Mr Potato. Bawiła sie tym z godzinę albo i lepiej. W szoku byłam potem jak ją usypiałam, bo pozbierała wszystkie części do tego opakowania z powrotem i odłożyła na swoje miejsce ! Nikt jej nawet nie podpowiedział że ma posprzątać po sobie. Ola inna, od początku bałaganiara.

reklama
Dzień dobry :-)

My dzisiaj o 9 pojechaliśmy na zakupy i zeszło nam do 12 w domku byliśmy po 12 M się przebrał i pojechał do pracy, Maciuś dospał do 14 bo usnął w wózku to położyłam go na sofie i spał dalej i ja też przysnęłam spałam 45 min ale zawsze to coś :-)
Miałam iść z koleżankami i dzieciaczkami na spacer ale nie miałam siły Maciuś za późno wstał i zanim bym doszła to by zeszło troszkę więc dałam sobie spacer bo po chodzeniu po sklepach mam dość.

Do góry